JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Limburg - Met de auto naar Limburg - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Limburg

Goojendaag, welkom in ’t zuuje vaan Nederlandj! Stel je navigatie in voor een autovakantie naar Limburg en ontdek de groene heuvels van Vaals en het Bourgondische Maastricht. Geniet op een terrasje in Sittard van dé Limburgse vlaai. En, maak zeker een tussenstop in het gezellige Roermond. Wanneer ga jij met de auto naar Limburg?

Autovakantie Limburg

Waarheen op autovakantie in Limburg?

Een stukje Frankrijk, maar dan in het zuiden van Nederland: een autovakantie in Limburg doet haast wat on-Nederlands aan. Je vindt hier namelijk geen Hollandse polderlandschappen met tulpenvelden, zoals in Zuid-Holland en Noord-Holland. Limburg heeft haar eigen charme: hier ontdek je oeroude, lommerrijke bossen. En, zelfs enkele wijngaarden, gelegen op de groene heuvels van Mergelland. Of, wat te denken van het historische Maastricht? De brug en eeuwenoude huizen met imposante gevels die de sfeer van Parijs oproepen. En, de knusse uitstraling van kinderkoppleinen, smalle straatjes en Bourgondische restaurants. Laat ook het witte stadje Thorn, een van dé hotspots van deze provincie, niet langer op je wachten. Maar, ook een bezoek aan Venlo en historische Sittard is ook zeker de moeite waard.

Wist je trouwens dat je in Limburg ook grotten en mijnen hebt? Hiervoor ga je naar het vestingstadje Valkenburg. Het knusse Limburg vormt een fijne mix van de Bourgondische cultuur, net als het buurland België, en lommerrijke natuurgebieden: ontdek de mooiste fiets- en wandeltochten en bezoek schilderachtige dorpen en eeuwenoude steden. Een Franse sfeer, maar dan dichtbij huis? Ga met de auto naar Limburg!

Vaals

Ontdek het Drielandenpunt en Labyrint

Wandel door de lommerrijke heuvels

Breng een bezoek aan buurstad Aken

BEKIJK HET AANBOD

Valkenburg

Wandel door de historische binnenstad

Ontdek hier de mooiste wandelroutes

Ontdek het kasteel & de Fluweelengrot

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Limburg?

Wil je een autorondreis door Nederland maken, zoals een autovakantie naar Limburg? Om jou voorbereid naar het zuiden te laten, hebben wij wat praktische tips voor je opgesomd:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Nederland met de auto, maar weet je nog niet wat voor type vakantie je zoekt? Wij helpen je graag de beste keuze te maken: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.