JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zuid-Holland - Met de auto naar Zuid-Holland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Zuid-Holland

Van het ultramoderne Rotterdam tot de traditionele molentjes op de Kinderdijk: een autovakantie naar Zuid-Holland brengt je naar het land van de polders, tulpenvelden en schilderachtige steden. Waai lekker uit aan de kust of rijd over de grachten van het historische Leiden. Sleutels gepakt? Ontdek het sfeervolle Zuid-Holland met de auto!

Autovakantie Zuid-Holland

Waarheen op autovakantie in Zuid-Holland?

Uitgestrekte weilanden met knotwilgen, koeien en smalle slootjes: een autovakantie naar Zuid-Holland brengt je naar een stukje Nederland zoals je het uit de boeken kent. Of, doe een stapje terug in de tijd! Verwonder jezelf namelijk met idyllische landschappen, zoals vergezichten met molens en kleurrijke tulpenvelden. In Zuid-Holland vind je namelijk, net als in Noord-Holland, nog typisch Hollandse ambachten en Oudhollandse polderlandschappen. Wat denk je van de -nog altijd- 19 werkende molens van de wereldberoemde en UNESCO-genoteerde Kinderdijk? Of, de iconische tulpenvelden, gelegen in de Bollenstreek, zoals Lisse en Noordwijkerhout?

Ook vind je in Zuid-Holland de mooiste, eeuwenoude steden van Nederland. Van het historische Leiden met haar charmante grachten tot de schilderachtige binnenstad van Delft: dé stad van het wereldberoemde Delfts Blauw. En, het straatje van schilder Johannes Vermeer! Bezoek het gezellige Dordrecht en de bekende kaasstad Gouda. Ze vormen een uniek contrast met het juist ultramoderne Rotterdam: een van de belangrijkste havensteden ter wereld. En, wil je lekker uitwaaien op het strand? Dan vind je nabij Den Haag populaire badplaatsen als Kijkduin, Noordwijk aan Zee en Scheveningen. Wil je op autovakantie in Nederland? Ontdek heerlijke stranden en schilderachtige steden wanneer je met de auto naar Zuid-Holland gaat!

Delft

Struin door de historische binnenstad

Bezoek Prinsenhof & Royal Delft

Ontdek het straatje van Vermeer

ontdek delft

Den Haag

Bezoek het beroemde Mauritshuis

Spot de huisjes van Madurodam

Struin over het bekende Binnenhof

ontdek den haag

Wat nodig voor een autovakantie in Zuid-Holland?

Wil je op autovakantie in Nederland maken, zoals met de auto naar Zuid-Holland? Of, bijvoorbeeld voor een stedentrip naar Rotterdam gaan? Nederland kent bepaalde regels op de weg. Hieronder vind je een paar handige tips:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Nederland met de auto, zoals een rondreis door Zuid-Holland? Of, een vakantie naar Limburg of Friesland? Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod: van gezellige gezinsvakanties in een vakantiepark tot juist mooie stedentrips. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.