Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Limburg ×
    • Maastricht ×

Stedentrip Maastricht

In het uiterste zuiden van Nederland ligt het mondaine Maastricht. Hier geniet je van het Bourgondische leven! Geniet in een café aan het Vrijthof, slenter door de levendige winkelstraten en bewonder de culturele hoogtepunten van deze historische stad: het Bonnefantenmuseum en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Sluit af op de gezellige Markt met Limburgse gerechten en doe zoals de Limburgers: geniet!

Lees meer

Op vakantie naar Maastricht

De hoofdstad van Limburg, Maastricht, is een stad die je veel te bieden heeft! In deze op één na oudste stad van Nederland zie je statige gebouwen en restanten van stadswallen, die herinneren aan de Romeinen. Ook de basilieken en kerken, met fraaie hoogstandjes als de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Sint- Servaasbasiliek, zijn zeker een bezoek waard! 

De oude invloeden worden afgewisseld met moderne architectuur. Maak een wandeling door de trendy wijk Céramique en breng een bezoek aan het Bonnefantenmuseum, het Centre Céramique en bekijk de koperen tegels op Plein 1992, die herinneren aan het Verdrag van Maastricht. 

Wil je cultuur afwisselen met winkelen? Dan ben je in Maastricht aan het juiste adres. Moderne winkelcentra, knusse winkelstraatjes en boetiekjes wisselen elkaar af. Hier slaag je zeker! 

Dat ze in Maastricht de inwendige mens niet vergeten, zal voor je geen verrassing zijn. Het Bourgondische leven kennen ze hier wel! Voor culinaire hoogtepunten kun je naar verschillende sterrenrestaurants. Wil je genieten van de typische lokale keuken, dan kun je overal in de stad terecht! Het Vrijthof, het Onze-Lieve-Vrouweplein of de Markt, het aanbod van cafés en restaurants is groot! 

Maastricht ligt in de provincie Limburg, in het zuiden van Nederland en is een ideale bestemming voor een stedentrip waarin ‘genieten’ centraal staat. Maastricht verwelkomt je hartelijk!

Ligging Maastricht

Maastricht, provinciehoofdstad van Limburg, ligt in het uiterste zuiden van Nederland. De stad ligt op een hoogte van circa 49 m boven NAP. Maastricht ligt aan de Maas en dankt er zijn naam natuurlijk aan. Ook de rivier de Jeker stroomt door Maastricht. Deze mondt uit in de Maas.

Bezienswaardigheden Maastricht

Ben je in Maastricht, dan moet je zeker neerstrijken op een terras of in een café aan het Vrijthof! Op het bekendste plein van Maastricht kun je de bourgondische sfeer op zijn best proeven. Ook vinden hier regelmatig evenementen plaats, waaronder concerten van de bekendste Maastrichtenaar André Rieu of het jaarlijkse Preuvenemint.

Cultuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Bonnefantenmuseum niet overslaan. Hier zie je werken uit de oude en hedendaagse kunst. Het gebouw ligt in de hippe wijk Céramique en herken je aan de opvallende koepeltoren.

De ‘Sterre der Zee’ is de religieuze trekpleister van Maastricht. Dit beeld van Maria staat in de Merodekapel van de fraaie Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Veel mensen steken dagelijks een kaarsje aan bij het Mariabeeld.

Verrassende Highlights in Maastricht

In de wijk Céramique ligt de moderne stadshal Centre Céramique. Hier vind je indrukwekkende exposities van Maastrichts aardewerk en maquettes van het ontstaan van de wijk. De toegang is gratis!

De Sint Servaasbrug is een imposante brug over de Maas, die dateert van de 13e eeuw. De brug is circa 160 m lang en geldt als de oudste brug van Nederland.