JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zeeland – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Zeeland

’Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Waar de mensen onbewust, zin in mosselfeesten krijgen.’ De Zeeuwse popgroep Bløf bezingt Zeeland en weet waarom dit zo’n geliefde bestemming is: de stranden langs de kust en de heerlijke Zeeuwse mosselen, om nog maar te zwijgen van de culturele steden Middelburg, Zierikzee en Domburg. Wist je dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft? Ontdek het zelf!

Hoogtepunten Zeeland

In Zeeland draait alles om water en de Deltawerken zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Het grootste onderdeel is de Oosterscheldekering. Deze circa 9 km lange waterkering verbindt Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Wil je meer weten over dit imposante bouwwerk? Dan kun je het naar het informatie- en attractiepark Neeltje Jans, halverwege de Oosterscheldekering.

Zierikzee op het schiereiland Schouwen-Duiveland is een echte monumentenstad! De Dikke Toren bepaalt het gezichtsbeeld van de plaats, maar je ziet hier ook prachtige stadspoorten, oude stadswallen en statige kerken. In de museumhaven zie je oude schepen. Het centrum van Zierikzee heeft leuke winkeltjes en gezellige terrasjes, waar je bijkomt van de vele indrukken die je opdoet tijdens je bezoek aan deze plaats!

Zeeland is een echte strandbestemming! Met de meeste zonuren van Nederland kun je heerlijk zonnebaden op de brede stranden van bijvoorbeeld Renesse en Cadzand. Ook de stranden van Westkapelle en Vlissingen zijn zeer populair. Op vele stranden in Zeeland wappert bovendien een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het water en het strand extra schoon zijn!

Op vakantie naar Zeeland

De provincie Zeeland ligt in het zuidwesten van Nederland. Het is de meest zonnige provincie van ons Nederland, want Zeeland heeft de meeste zonuren per jaar! Tel daar de kilometerslange stranden, de fraaie duinen en de gezellige badplaatsen bij op, en je hebt de ideale zonbestemming in eigen land! 

Zeeland is echter meer dan een zonbestemming! De provincie heeft historische steden en dorpen, die je zeker niet moet overslaan. De hoofdstad Middelburg heeft een historisch centrum met een 15e eeuws stadhuis, dat je goed kunt bekijken vanaf de circa 91 m hoge abdijtoren Lange Jan. Het stadje Zierikzee staat vol van monumenten, en in Vlissingen leer je meer over de maritieme geschiedenis van Zeeland in het Zeeuws Maritiem muZEEum. 

De Zeeuwse cultuur heeft bijzondere gewoontes en tradities! In Yerseke vieren ze jaarlijks de mosseldag en op verschillende plaatsen, waaronder Domburg, kun je kijken naar het folkloristische ringsteken. Of bekijk de traditionele Zeeuwse klederdracht in het Zeeuws Museum in Middelburg.

Uiteraard moet je ook proeven van de Zeeuwse gerechten! Niet alleen de mosselen, maar ook de oesters zijn een heerlijke Zeeuwse lekkernij. De zoetekauwen zullen natuurlijk de Zeeuwse babbelaar proberen, die traditioneel bij de koffie wordt geserveerd, maar ook heel goed tussendoor smaakt! 

Kortom, Zeeland is een zonnige bestemming in eigen land die zeer geschikt is voor een veelzijdige vakantie voor jong en oud!

Ligging Zeeland

Zeeland ligt in het westen van Nederland aan de Noordzeekust. Zeeland bestaat uit verschillende schiereilanden: Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. In het zuiden van Zeeland ligt Zeeuws-Vlaanderen. Dit is geen eiland, maar wordt begrensd door de Belgische provincies Oost en West-Vlaanderen.

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Deze stad ligt op het schiereiland Walcheren.

De totale oppervlakte van de Zeeland is circa 2934 km², dit is ongeveer 7% van het oppervlak van Nederland.

Van Nederland naar Zeeland

Zeeland heeft een uitstekend wegennet. Er lopen diverse snelwegen door de provincie, waaronder de A58, A29 en N57. Vanuit Utrecht ben je in circa 1 uur en 45 minuten in Middelburg.

Openbaar vervoer Zeeland

Het openbaar vervoer in Zeeland is prima geregeld. Tussen de grote steden rijden intercitytreinen en stoptreinen. Veel kleinere plaatsen hebben een station, waar stoptreinen stoppen. Tussen de meeste plaatsen in Zeeland zijn regelmatige busverbindingen.

Er varen diverse auto-, fiets- en voetveren over de rivieren en tussen de eilanden.

Vind jouw autovakantie