JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Waddeneilanden - Met de auto naar de Waddeneilanden - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Waddeneilanden

Duinen, vuurtorens, lange kusten en idyllische dorpen: welkom op een autovakantie naar de Waddeneilanden! Van het bruisende Texel tot het pittoreske Vlieland: dit bijzondere stukje Nederland trekt al jaren natuur- en strandfanaten. Spot de vele kustvogels of waai lekker uit aan zee. Welk eiland ga jij als eerste bezoeken? Ga met de auto naar de Waddeneilanden!

Autoreis Waddeneilanden

Waarheen op autovakantie naar de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden in Nederland staan, net als Zeeland, voor uitgestrekte kusten en weelderige duingebieden. Samen zorgen deze voor het karakteristieke landschap: eindeloos lange zandstranden die overgaan in heuvelachtige stukken natuur. Gezinnen met jonge kinderen, maar ook stelletjes en ouderen: jong én oud reizen graag met de auto naar de Waddeneilanden voor ultieme ontspanning. In de warme seizoenen zijn de stranden, net als in Zuid-Holland, dan ook dé plek bij uitstek: terwijl kinderen hier urenlang spelen, pak jij fijn je boek erbij! Liever de natuur in? De duinen zorgen voor de mooiste routes voor avontuurlijke wandelingen en mountainbiketochten. Net als in Limburg vind je hier prachtige tochten door heuvelachtige landschappen.

En, wat te denken van de vele vogelaars? Op de Waddeneilanden spot je namelijk urenlang de vele kust- en duinvogels: met name Vlieland leent zich hier perfect voor. Neem ook zeker een kijkje in het idyllische dorpje Oost-Vlieland. Wil je graag wat cultuur aan je vakantie toevoegen? Hiervoor moet je in Terschelling zijn: naast fantastische natuur vind je hier diverse musea, winkels en restaurants. Of, bezoek het bruisende Texel, vol van gezellige dorpen als De Koog en levendige strandtenten. Met de auto naar de Waddeneilanden? Ontdek dit prachtige en unieke natuurschoon van Nederland!

Wat nodig voor een autovakantie naar de Waddeneilanden?

Wil je met de auto naar de Waddeneilanden tijdens je vakantie in Nederland? Wij helpen je graag bij een zo ontspannen mogelijke reis naar het noorden. Hier vind je de belangrijkste regels om rekening mee te houden:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Nederland met de auto, zoals een vakantie naar de Waddeneilanden? Of, een mooie stedentrip maken naar Amsterdam of Maastricht? Wij helpen je graag de beste keuze te maken: van gezellige gezinsvakanties als vakantieparken tot moderne stadshotels. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.