Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Zuid-Holland ×
    • Rotterdam ×

Stedentrip Rotterdam

Rotterdam: één van de modernste steden van Nederland! De stad heeft een bijzondere architectuur: wolkenkrabbers en kubuswoningen vormen een contrast met vooroorlogse gebouwen. Winkelliefhebbers halen hun hart op in de winkelstraten en winkelcentra en stappers dansen in de beste clubs van Nederland! Een rondvaart door de imposante haven is een must. En vergeet niet de Erasmusbrug te fotograferen!

Lees meer

Op vakantie naar Rotterdam

De havenstad Rotterdam ligt in het westen van Nederland en is na Amsterdam de grootste stad van Nederland. Rotterdam is met recht een ware metropool. De bevolking is multicultureel en de stad bruist dag en nacht. 

Bij de grote bombardementen in mei 1940 vielen 800 doden en zijn veel historische gebouwen in het centrum verwoest. Je komt in de stad daarom veel monumenten tegen die aan dit bombardement herinneren zoals het monument De Verwoeste Stad van Zadkine. 

De Rotterdammers zagen de bombardementen echter niet als het einde van hun stad. Integendeel, ze grepen de kans om vernieuwende bouwstijlen uit te proberen met beide handen aan. Rotterdam is daarom dé architectuurhoofdstad van Nederland geworden! De stad heeft een indrukwekkende skyline, die je in geen enkele andere Nederlandse stad tegenkomt. Wat dacht je van imposante wolkenkrabbers en bijzondere kubuswoningen? Of de bekendste brug van Nederland, de spectaculaire Erasmusbrug, in de volksmond ook wel ‘De Zwaan’ genoemd?

Rotterdam is als stad cultureel gezien meer dan interessant. Je kunt er prachtige musea bezoeken, waaronder de twee Historische Musea, die je de boeiende geschiedenis van de stad laten zien of het Maritiem Museum, waar je alles te weten komt over de grootste haven van Europa. En natuurlijk Museum Boijmans van Beuningen, met een brede collectie beeldende kunst.

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad. Het centrum is rijk voorzien van mooie winkelstraten, grote warenhuizen en overdekte winkelpassages, waaronder de bekende Beurstraverse, bijgenaamd de Koopgoot. Noem het en je vindt het! Heb je in het centrum niet gevonden wat je zocht, dan wacht het Alexandrium, met drie verschillende complexen, waar werkelijk alles te koop is!

Liefhebbers van lekker eten zijn in Rotterdam ook aan het goede adres. Door het multiculturele karakter zijn er restaurants uit alle windstreken van de wereld. In de avond is het tijd voor actie. De stad bruist en dat zul je weten ook! Door de hele stad vind je gezellige cafés en trendy clubs. Rotterdam wordt niet voor niets de bakermat van de housemuziek genoemd! 

Waar je ook voor komt, Rotterdam stelt niet teleur!

Ligging

Rotterdam ligt in het westen van Nederland in de provincie Zuid-Holland. De stad ligt midden in de regio Rijnmond bij steden als Dordrecht en Delft. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas op de plek waar de Maas en de Rijn samenkomen.

Bezienswaardigheden Rotterdam

De grootste haven van Europa ligt in Rotterdam. Tot 2004 was het zelfs de grootste haven ter wereld, deze plek is nu overgenomen door Shanghai. In deze haven werden in 2007 bijna 11 miljoen containers overgeslagen! Eigenlijk bestaat de haven van Rotterdam uit meerdere kleine havens die met elkaar verbonden zijn. Om de haven in al zijn glorie te kunnen aanschouwen, maak je een havenrondvaart langs de indrukwekkende dokken en containeroverslagplaatsen. Een bijzondere belevenis!

Eén van de blikvangers in Rotterdam is de circa 186 m hoge Euromast. De Euromast is in 1960 gebouwd ter ere van de land- en tuinbouwtentoonstelling Floriade. Met een supersnelle lift bereik je het uitkijkplatform op ongeveer 100 m hoogte. Van hieruit hebt u, bij helder weer, een schitterend uitzicht over Rotterdam en omgeving. Je kunt ook een hapje eten in het panoramarestaurant boven in de toren en de hele avond genieten van de lichtjes in de stad. Er zijn zelfs twee hotelkamers boven in de toren.

De bijzondere kubuswoningen in Rotterdam kent bijna iedereen wel. Deze woningen zijn ontworpen door Piet Blom en moeten samen een bos voorstellen. Iedere woning vormt een boom in het bos. Er zijn 38 woningen gebouwd, waarvan er één is ingericht als kijkwoning en museum. In de Kijk-Kubus zie je hoe je in een kubuswoning kunt wonen. Je kunt er ook fotopanelen, maquettes en video’s bekijken.

Verrassende Highlights in Rotterdam

Gelukkig is tijdens de bombardementen van 1940 niet al het moois van Rotterdam verwoest. Delfshaven bleef grotendeels buiten schot en is tegenwoordig een soort openluchtmuseum tussen de moderne gebouwen in de stad. In het kleine stadsdeel staan nog talloze historische gebouwen, die doen terugdenken aan de tijd dat de Pelgrimvaders hier in 1620 vandaan vertrokken naar Amerika. Zo vind je er de bekende Pelgrimvaderskerk, waar je nog plaquettes ziet ter herinnering. Maak eens een wandeling door de Delfshaven en geniet van de fraaie pakhuizen en andere bijzondere gebouwen. Of bezoek er de stadsbrouwerij De Pelgrim en proef het heerlijke huisbiertje!

De mooiste tuin van Rotterdam is misschien wel het Arboretum Trompenburg. In deze circa 5 ha grote parktuin kun je eindeloos wandelen tussen een mooie verzameling bomen, struiken en planten. Vooral de verzameling rododendrons is uniek. Het park is een oase van rust en is verboden voor honden en joggers.

Even buiten Rotterdam vind je de 19 molens van Kinderdijk die het water uit de Alblasserwaard pompen. Het is een authentiek stukje Nederland, dat dan ook een plekje heeft verdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de molens van Kinderdijk per fiets of te voet bekijken, maar leuker is het als je vanuit Rotterdam (de Boompjeskade) een boottocht maakt naar dit prachtige wandelgebied in een uniek stukje Holland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Rotterdam

Wat is het tijdverschil met Nederland van Rotterdam?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Rotterdam.