Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Zuid-Holland ×
    • Den Haag ×

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein… Wie kent de ode aan Den Haag van Harry Jekkers niet? Ontdek zelf waarom Jekkers zo lyrisch was over deze stad die alles heeft voor een leuke stedentrip: winkels, musea, groene parken en natuurlijk de regeringsgebouwen, bekend van de tv! En natuurlijk zijn er de stranden van Kijkduin en Scheveningen!

Lees meer

Op vakantie naar Den Haag

Den Haag, de hoofdstad van Zuid-Holland, wordt ook wel de Hofstad genoemd. De stad dankt deze bijnaam aan het feit dat de graven, veel stadhouders en koningen de stad als residentie kozen. Om deze reden werd Den Haag ook de belangrijkste politieke stad van Nederland. Den Haag is een synoniem voor de regering geworden. Hier zetelt de Nederlandse regering en vinden bijna alle ministeries hun thuis. Al wandelend door Den Haag kom je ook fraaie paleizen en koningsverblijven tegen. 

Ook op het gebied van internationaal recht speelt Den Haag een belangrijke rol. Het schitterende Vredespaleis is niet alleen een prachtig monument om te bekijken, hier vind je ook het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof, de Haagse Academie voor Internationaal Rechts en de Rechtsbibliotheek. Ook het Joegoslavië-tribunaal is gevestigd in Den Haag.

Maar het is niet alleen maar regering en rechtspraak wat de klok slaat in Den Haag. Het is ook een chique winkelstad met fraaie winkelcentra en kilometerslange winkelstraten. En vergeet de Haagse Mart niet, één van de grootste markten van Nederland! Of ontdek de vele visrestaurants in de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele interessante musea en de talloze kunstgalerieën in Den Haag. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Neem ze mee naar de miniatuurstad Madurodam of naar het Museon, waar ze spelenderwijs kennismaken met de wetenschap en geschiedenis. Of ga naar de pretparken Drievliet in Rijswijk (circa 5 km) of Duinrell in Wassenaar (ongeveer 15 km).

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de binnenstad, kun je heerlijk uitwaaien op het strand. Vanuit het centrum ben je met de tram in een kwartiertje in Scheveningen (circa 6 km) of Kijkduin (ongeveer 5,5 km). Trek je schoenen uit en wandel over de schitterende stranden, neem een drankje in een strandpaviljoen en slenter over de fraaie boulevards. Of trek je zwemkleding aan en doe een mooi kleurtje op. Het strand ligt om de hoek!

Maak kennis met deze mooie stad achter de duinen!

Ligging

Den Haag ligt in het westen van Nederland in de provincie Zuid-Holland. Het is de hoofdstad van de provincie. De stad ligt aan de Noordzee en heeft twee badplaatsen, namelijk Scheveningen en Kijkduin.

Bezienswaardigheden Den Haag

Al eeuwenlang is Den Haag de politieke hoofdstad van Nederland en dé Hofstad. Als je in Den Haag bent mag een bezoek aan het Binnenhof en paleis Noordeinde natuurlijk niet ontbreken! Loop om de Hofvijver bij het Binnenhof en bekijk het Torentje van de minister-president. Maar leuker is het om een rondleiding te volgen die je langs bekende plekjes als de Ridderzaal, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer leidt.

Niet ver van het Binnenhof ligt Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Koningin. Het paleis zelf is alleen opengesteld bij speciale gelegenheden. Zo kon het publiek in het paleis afscheid nemen van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard. Ook lagen hier de felicitatieregisters van de kroonprinsesjes. De paleistuin achter het paleis is wel opengesteld voor publiek. Hier kun je heerlijk wandelen en even ontsnappen aan de drukte van de binnenstad.

Wil je zien hoe het leven in Scheveningen er eind 19e eeuw uitzag? Ga dan naar Panorama Mesdag. Dit wereldberoemde schilderij met een lengte van circa 120 m en een hoogte van ongeveer 14 m mag niet ontbreken tijdens je bezoek! Stap op het platform en sta midden in het Scheveningen (ongeveer 6 km van Den Haag) van 1881. Het 360°-panorama lijkt te leven en ziet er door de lichtinval bij verschillende weersomstandigheden ook telkens anders uit. Panorama Mesdag in Den Haag moet je beleven!

In Den Haag kun je eindeloos winkelen. Slenter over kilometerslange winkelstraten als de Frederik Hendriklaan – de ‘Fred’ -, ga shoppen in het oudste overdekte winkelcentrum van Nederland, de Haagsche Passage, of laat je verleiden door de luxe etalages in de Haagsche Bluf en op het Noordeinde. Kortom, als je op zoek bent naar leuke kleding, mooie schoenen of leuke aandenken, dan vindt jeze in Den Haag! Wilt je lekker uitwaaien op het strand? Neem dan de tram naar Scheveningen of Kijkduin en geniet van de zee en het strand, om daarna de dag af te sluiten door een boulevardje te pikken en lekker te blijven eten.

Verrassende Highlights in Den Haag

Wil je Den Haag eens door de ogen van een echte Hagenees zien? Laat je dan wegwijs maken door iemand die de stad tot in de puntjes kent. Maak dan een gratis wandeling met een Den Haag Greeter en zie de juweeltjes die Den Haag te bieden heeft! Vrijwilligers delen hun liefde voor de stad met u.

Wist je dat Den Haag vroeger een echte grachtenstad was? Dat is nu bijna niet meer voor te stellen. Een rondvaart met de Ooievaart door het centrum van Den Haag bewijst het tegendeel. Tijdens de grachtenvaart vertelt een gids je alles over de geschiedenis van de stad, maar ook over het dagelijkse leven in Den Haag.

Ongeveer 150 jaar geleden woonde een kwart van de bevolking in een hofje. Den Haag heeft meer dan 100 verstopte hofjes. Tijdens een Hofjeswandeling kom je langs fraaie hofjes als het Hof van Wouw, het Hof van Nieuwkoop en het Rusthof. Je kunt een wandeling maken onder begeleiding van een gids, maar ook zelf met een stadskaart op zoek gaan naar de verborgen oases van rust.

Verstopt in de duinen bij Kijkduin, op circa 5,5 km van Den Haag, ligt het Hemels Gewelf, een landschapskunstwerk van James Turell. Het is een ellips van 30 bij 40 m, die is bedoeld om naar de hemel te kijken. Via een trap en een betonnen tunneltje kom je in de krater. Ga op de bank midden in de ellips liggen en kijk omhoog. Laat je verrassen door de aanblik. De hemel lijkt als een soort gewelf over de kom te zijn gespannen. Het Hemels Gewelf is een echte aanrader!