JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Parijs - De beste vakantie deals - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Parijs

Bonjour! Een autovakantie in Parijs? Welkom in het artistieke hart van Frankrijk. Het is de stad van de liefde, de statige Eifeltoren en hét paradijs van beroemde kunstenaars. Struin door smalle straten, proef de beste croissants en bezoek musea van wereldklasse. Sleutels gepakt? Zet de Franse chansons maar vast op, stel de routeplanner in en ga met de auto naar Parijs!

Autovakantie Parijs

Waarom op autovakantie naar Parijs?

Hoor je het geknisper van de lekkerste baguettes? En, kun je niet wachten op een warm kopje koffie met pastelkleurige macarons, zittend aan een bistrotafeltje? Je beleeft het met een autovakantie naar Parijs: hét culturele en artistieke hart van Frankrijk. Al decennialang vormt deze stad hét paradijs voor artiesten en kustenaars. Picasso, Gauguin, Monet en Van Gogh: alle meesters van toen en nu zagen Parijs als dé bakermat van de moderne schilderkunst. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier de meest wereldberoemde kunstmusea vindt. Bezoek hierbij het fameuze Louvre en het moderne Centre Pompidou. Of, bekijk de bekendste, impressionistische werken in het chique Musée d'Orsay.

Wandel vervolgens door het schilderachtige Montmartre: dé artistieke kunstenaarswijk van de stad met gezellige barretjes, evenals het bekende Place du Tertre. Maar, Parijs biedt nog veel meer! Verwonder jezelf met de imposante Notre-Dame en wandel over de Champs-Élysées langs de statige Arc de Triomphe. Of, snuffel door het ultraluxe warenhuis Lafayette en pauzeer bij een trendy koffiebar. Plof vervolgens neer in het park en geniet van het prachtige uitzicht op de iconische Eifeltoren. Wil je struinen door de mooiste straatjes en genieten van de Franse keuken? Ga met de auto naar Parijs en ontdek deze stad van de liefde in de regio Ile-de-France. Of, wat denk je van deze bestemmingen in het noorden van Frankrijk?

Wat nodig voor een autovakantie in Parijs?

Wil je met de auto naar Frankrijk, zoals een stedentrip naar Parijs? Wij adviseren je graag om voorbereid op reis te gaan. Wat je moet weten? Wij hebben alvast wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:
 

  • Rijd je in Frankrijk? In sommige steden heb je een milieusticker nodig  om hier te mogen rijden: Parijs heeft zelfs permanente zones. Bekijk van te voren of dit op jou van toepassing is. Zo ja? Bestel de milieusticker dan bijtijds: zo ga je ontspannen op autovakantie in Frankrijk! 
  • Reis je op de snelwegen van Frankrijk? Op de meeste autosnelwegen wordt tol geheven: check van te voren jouw situatie, zoals jouw route, om niet voor verrassingen te staan.
  • Ga je op wintersport naar Frankrijk? Denk dan aan verplichte winterbanden en handige sneeuwkettingen.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je graag met de auto naar Parijs tijdens een autovakantie in Frankrijk? Maar, weet je alleen nog niet wat voor type vakantie je graag wilt? Daarvoor staan wij graag voor je klaar! Wij helpen je om een passende keuze te maken: van gezellig met het gezin tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.