JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Normandië - Met de auto naar Normandië - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Normandië

Witte krijtrotsen, het iconische Mont Saint-Michel en schilderachtige havenplaatsen: een autovakantie naar Normandië brengt je naar deze parel aan de kust. Laat je verwonderen door de weidse natuur, lange stranden en ontdek de Franse cultuur, verpakt in eeuwenoude straatjes van middeleeuwse steden. Wanneer ga jij met de auto naar Normandië?

Autovakantie Normandië

Waarheen op autovakantie in Normandië?

Steile, witte krijtrotsen met groene weilanden, uitkijkend over de Noord-Atlantische Oceaan: met de auto naar Normandië staat voor een onvergetelijke reis naar één van de meest populaire gebieden van Frankrijk. De indrukwekkende natuur van imposante kliffen die zich afwisselt met glooiende heuvels van groen: het is  kenmerkend voor de westkust van het Franse land. Om de witte zandstranden met uitzicht op dé ultieme hotspot, Mont Saint-Michel nabij Bretagne, niet te vergeten.

Het is de plek waar de Normandy American Cemetery je even stil laat staan. En, de schilder Monet je meeneemt naar zijn ultieme inspiratiebron, het schilderachtige havenplaatsje Honfleur: met die pittoreske huisjes begrijp je ook direct waar hij zo gecharmeerd van was. Bezoek ook Jeanne d'Arc's eeuwenoude Rouen met middeleeuwse vakwerkhuizen: dé plek waar je gezellige winkels, barretjes en restaurants tegenkomt, grenzend aan bruisende pleinen en geplaveide straten. Of, wat dacht je van het chique Cabourg en Deauville? Plekken met een 19e-eeuwse grandeur; alsof je werkelijk even terug in de romantische tijd gaat. Pak dus snel je koffer en reis met de auto naar Normandië tijdens een autovakantie in Frankrijk

Wat nodig voor een autovakantie naar Normandië?

Wil je met de auto naar Normandië? Om jou goed voorbereid door Frankrijk te laten rijden, hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • In Frankrijk heb je een milieusticker nodig om in sommige steden of bepaalde stadsdelen te mogen rijden. Bekijk van te voren of jij deze nodig hebt en vergeet deze dus niet, indien nodig, bijtijds te bestellen.
  • Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven: check van te voren jouw situatie, zoals jouw route, om niet voor verrassingen te staan.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Frankrijk met de auto, zoals een trip naar Normandië? Wij helpen je graag een passende bestemming te vinden,  zoals een vakantie met het gezin of een prachtige rondreis. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.