JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Normandië – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Normandië

Welkom in het veelzijdige Normandië! Dit is de streek van kalkrotsen, beschutte baaien en brede zandstranden, maar ook van een prachtig achterland vol groene heuvels met schilderachtige weggetjes en karakteristieke dorpjes. Er is zoveel te zien en te doen dat je jezelf hier geen moment zult vervelen! Laat alles op je af komen en geniet!

Hoogtepunten Normandië

Mont Saint Michel is één van de grootste trekpleisters in de zuidhoek van Normandië. De Mont Saint-Michel is een rotsachtig schiereilandje dat ligt op circa 1 km van de plaats Avranches. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij eb, maar bij vloed omringd door water. Het eiland is alleen toegankelijk voor voetgangers. Een aanrader!

Normandië wordt vaak in één adem genoemd met D-Day. De invasie op 6 juni 1944 door de geallieerden heeft haar sporen in een deel van Normandië achtergelaten. De invasie betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog en de invasiestranden liggen grofweg tussen de mondingen van de rivieren Vire en Orne. Dit gebied wordt ook wel de 'parelmoeren kust' genoemd. Een bezoek aan één van de landingsstranden mag eigenlijk niet ontbreken.

Bezoek de havenstad Honfleur. De haven met de smalle straatjes en de mooie huizen zorgen voor een bijzondere sfeer. Honfleur is een stadje dat je te voet moet ontdekken, flanerend door de oude karakteristieke wijken en pittoreske steegjes. Deze zijn nog niets veranderd sinds ze in de 19e eeuw door diverse kunstenaars werden geschilderd.

Op vakantie naar Normandië

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, langs het Kanaal tussen Picardië en Bretagne. De streek bestaat uit de regio's Hoog-Normandië en Laag-Normandië en het schiereiland Cotentin. De prachtige stranden langs de kust nodigen je uit voor een heerlijke strandvakantie. Meer landinwaarts zijn er diverse natuurparken en prachtige tuinen. De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen!

Wil je liever culturele uitstapjes maken? Trek erop uit en bezoek de vele kastelen, kerken, kloosters en musea die in deze streek te vinden zijn.

Wie van stappen houdt, kan in steden als Caen, Bayeux, Dieppe, Rouen of Cherbourg terecht. Hier zijn talloze clubs en bars te vinden waar je tot in de vroegste uurtjes uit kunt gaan.

Ligging Normandië

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en bestaat uit de regio’s Hoog-Normandië aan de benedenloop van de Seine en het westelijker gelegen Laag-Normandië inclusief het schiereiland Cotentin. Normandië grenst in het zuiden aan Bretagne en in het zuidoosten aan Pays de la Loire. Ten oosten liggen de regio’s Parisienne en Picardië. In het noorden en noordwesten grenst Normandië aan het Kanaal.

Normandië heeft een oppervlakte van circa 30.627 km² (ongeveer ¾ van Nederland).

Van Nederland naar Normandië

In Normandië zijn verschillende luchthavens, waaronder Rouen, Caen en Le Havre. De vluchten gaan meestal via Lyon en de vliegtijd bedraagt circa tussen de 2 en 3 uur.

Openbaar vervoer Normandië

Er rijden regelmatig bussen van en naar verschillende plaatsen in Normandië.

De trein is een goed vervoermiddel voor het afleggen van langere afstanden en wanneer men naar overwegend grote steden wil reizen. Er gaan treinen naar onder meer Dieppe, Rouen en Évreux. Vanuit Caen rijden er treinen naar onder andere Parijs, Bayeux en Carentan.

Tips van jouw reisadviseuse

De weekenden van de zomermaanden juli en augustus staan bekend als de zwarte zaterdagen van Frankrijk. Tijdens deze dagen is het extreem druk op de Franse wegen. Het is aan te raden om op vrijdag te rijden en van tevoren een overnachtinghotel te boeken.

Vind jouw autovakantie