JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Bretagne - Met de auto naar Bretagne - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Bretagne

Ruige kuststreken, lange zandstranden, middeleeuwse steden en raadselachtige menhirs: welkom in het Franse Bretagne, dé geboortegrond van Asterix en Obelix. Deze autovakantie naar Frankrijk verrast je met een rijke geschiedenis, vol van sprookjesachtige volksverhalen. Wanneer ga jij met de auto naar Bretagne? Ontdek snel deze mysterieuze streek!

Autovakantie BretagneWaarheen op autovakantie in Bretagne?

Oude stadsmuren en historische centra, uitkijkend op de indrukwekkende en rotsachtige kustlijn: al eeuwenlang vormt Bretagne de bakermat rond allerlei volksverhalen. Denk alleen al aan ridderlijke legendes waarvan Koning Arthur en Asterix en Obelix het meest bekend zijn. En, geef de schrijvers van toen eens ongelijk... Ga je namelijk met de auto naar Bretagne, zoals een verblijf in Dol de Bretagne? Dan neemt de omgeving je direct mee in deze verhalen! Hier vind je namelijk nog tal van eeuwenoude steden. Het bekende Dinan, met schilderachtige vakwerkhuizen en met kasseien belegde straatjes, is hier een mooi voorbeeld van.

Of, wat te denken van de vele middeleeuwse burchten en kastelen, zoals Mont Saint-Michel nabij Normandië? Landschappen die op hun beurt weer gevuld zijn met de iconische menhirs, ook wel de mysterieuze steenrijen uit de prehistorie. Dit stukje Frankrijk zou je dus haast een openluchtmuseum mogen noemen. Wanneer ga jij het gebied van de volksverhalen verkennen? Pak snel je autosleutels en ga met de auto naar Bretagne!

Wat nodig voor een autovakantie naar Bretagne?

Ga je met de auto naar Bretagne? Om jou alvast op weg te helpen voor een fijne reis naar deze Franse stad, hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • In Frankrijk heb je een milieusticker nodig om in sommige steden of bepaalde stadsdelen te mogen rijden. Bekijk van te voren of jij deze nodig hebt en vergeet deze dus niet, indien nodig, bijtijds te bestellen.
  • Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven: check van te voren jouw situatie, zoals jouw route, om niet voor verrassingen te staan.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie soort je?

Wil je reizen naar Frankrijk met de auto, zoals een vakantie naar Bretagne? Dat snappen we! Wij helpen je dan ook graag om de juiste keuze te maken: van culturele stedentrips tot een prachtige rondreis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.