JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Nice - Met de auto naar Nice - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Nice

Een autovakantie naar Nice? Dat betekent een bezoek aan de tweede stad van de Franse Rivièra! Een mondaine badplaats waar 17e-eeuwse, okergele huizen met oranje daken het bruisend stadshart vormen. En, waar witte zeilboten op de azuurblauwe zee voor een schilderachtig plaatje zorgen. Volg de Route du Soleil en ga met de auto naar Nice!

Autovakantie Nice

Waarheen op autovakantie in Nice?

Wil je met de auto naar Frankrijk, zoals een autovakantie in Nice? Stel de routeplanner dan maar vast in op de zonnige Côte d'Azur! En, leef tijdelijk als een god in Frankrijk: een bruisende stedentrip naar Nice wordt namelijk jouw vakantiebestemming. Deze mondaine stad, gelegen aan de azuurblauwe, Middellandse Zee, is één van de grootste en meest populaire steden van de Franse Rivièra. Nice is, net als het fameuze Saint Tropez, van origine een oude vissersplaats. In het historisch centrum vind je dan ook niet alleen 17e-eeuwse, okergele huisjes: ook tref je hier eeuwenoude pleinen, barretjes, chique winkels en culinaire restaurants. En, dat allemaal gecentreerd in deze oude, typisch mediterrane panden.

Moderner is de bekende en palmboomrijke wandelboulevard Promenade des Anglais: hier vind je luxe hotels en casino's, grenzend aan het lange zandstrand. Wanneer ga jij met de auto naar Nice tijdens een autovakantie in Frankrijk? Ontdek snel deze mondaine stad! Of, wat denk je van deze prachtige bestemmingen in de  buurt?

Cannes

Ontdek de historische buurt La Suquet

Wandel over Boulevard de la Croisette

Bezoek de Abdij van Lérins

BEKIJK HET AANBOD

Grimaud

Uitzicht op de Golf van Saint Tropez

Struin door de historische straatjes

Bezoek het nabijgelegen Port Grimaud

BEKIJK HET AANBOD

Port Grimaud

Ontdek het Venetië van Frankrijk

Bezoek authentieke, Franse markten

Huur een bootje of waterfiets

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Nice?

Ga je met de auto naar Frankrijk en het mondaine leven van Nice ontdekken? Om jou voorbereid op reis te laten gaan, voorzien we je graag van wat nuttige tips:

  • In Frankrijk heb je een milieusticker nodig om in sommige steden of bepaalde stadsdelen te mogen rijden. Bekijk van te voren of jij deze nodig hebt en vergeet deze dus niet, indien nodig, bijtijds te bestellen.
  • Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven. Voor je op reis gaat, valt het aan te raden jouw aankomende route te checken: zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Frankrijk met de auto? En, ben je op zoek naar een passende bestemming? Wij helpen je graag een keuze te maken, zoals culturele stedentrips of juist vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.