JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Côte d'Azur – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Côte d'Azur

Aan de Côte d'Azur is het elke dag verrassend! Onder een stralende zon wissel je de zee en het strand af met lange tochten door de groene heuvels. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in plaatsen als Nice, Fréjus en Antibes met hun vele musea en rijke geschiedenis. De Côte d'Azur staat ook bekend om haar luxe die je vindt in Cannes en St. Tropez. Wie weet zie je nog wel een beroemdheid!

Hoogtepunten Côte d'Azur

Maak een indrukwekkende bootexcursie naar de rotsige eilanden Îles de Lérins en de rotspunt Cap d'Esterel. Wandel door de mooie bossen vol dennen en geurende eucalyptussen en geniet van de mooie omgeving.

Bezoek de belangrijkste parfumstad ter wereld, Grasse. Laat je verleiden door de vele geurtjes tijdens een rondleiding door één van de circa 40 parfumfabrieken!

Trek er met de auto op uit en maak een tocht door het heuvelachtige landschap van de Côte d'Azur. Rijd door de schilderachtige dorpjes Ramatuelle en Grimaud en eindig jouw dag op één terrasje aan de langgerekte zandstranden.

Ben je in mei aan de Côte d'Azur? Dan moet je zeker naar Cannes! In die periode wordt het jaarlijkse filmfestival van Cannes gehouden en proberen veel cineasten de felbegeerde Gouden Palm in de wacht te slepen.

Op vakantie naar Côte d'Azur

De Côte d'Azur ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Met het vliegtuig ben je vanuit Nederland na ongeveer 2 uur in Nice. Met de auto rijd je in circa 1300 km naar de Côte d'Azur.

Deze Zuid-Franse streek staat bekend als één van de meest luxe plekken van de wereld. De Côte d'Azur heeft alles wat je je maar wenst: zon, zee, strand, prachtige natuur, cultuur, authentieke dorpjes en levendige steden, waar 24 uur per dag wat te beleven valt. Niet voor niets is de Côte d'Azur populair bij de Fransen zelf, maar ook bij veel kunstenaars die zich laten inspireren door de schilderachtige omgeving. De Côte d'Azur trekt ook veel beroemdheden aan, die neerstrijken op de terrassen van St. Tropez en Cannes en met hun imposante jachten aanmeren in de haven. 

Je kunt het hele jaar door naar de Côte d'Azur. Zelfs in de winter schijnt de zon nog aangenaam. Ook een stedentrip naar Nice en Marseille is zeer de moeite waard. De Côte d'Azur is een geschikte vakantiebestemming voor een breed publiek.

Ligging Côte d'Azur

De Côte d'Azur ligt in de zonnige zuidoosthoek van Frankrijk en is circa 200 km lang (ongeveer de helft van de hele Nederlandse Kust). Het gebied wordt wel eens de Franse Rivièra genoemd, dit is het oostelijke deel van de Côte d'Azur. De Côte d'Azur wordt gevormd door de kustgebieden van de departementen Alpes Maritimes, Var en een deel van het departement Bouches du Rhône. De Côte d'Azur strekt zich uit van Marseille tot Menton.

Aan de zuidkant gaat de Côte d'Azur over in de Middellandse Zee. In het westen stroomt één van de grootste rivieren van Frankrijk, de Rhône. Het gebied ten noorden en oosten van de Côte d'Azur kenmerkt zich door de schitterende natuur. In het noorden zie je de uitlopers van de Alpen.

Van Nederland naar de Côte d'Azur

De vliegtijd vanaf Schiphol naar Nice bedraagt circa 1,5 uur. Ook is er een rechststreekse verbinding van Schiphol naar Marseille. Marseille en Nice via Parijs is ook mogelijk.

De auto blijft een populair vervoermiddel naar de Franse zuidkust bij Nederlanders. De afstand vanaf Utrecht naar Nice is circa 1345 km. Er zijn verschillende routes mogelijk, waarbij wij een overnachting zeker aanraden. In het hoogseizoen is het verkeer chaotisch, met lange files langs het grootste deel van de kust, rondom en in de plaatsen (de 'zwarte zaterdagen'). Op verschillende doorgaande wegen moet je tol (péage) betalen.

De trein is een uitstekende manier om veel van de mooie Franse omgeving te zien. De reis gaat vanuit Nederland via Parijs. Vanaf de Franse hoofdstad stap je in de TGV of Zon-Thalys die je met een snelheid van circa 300 km per uur in circa 8 uur en 30 minuten naar de Côte d'Azur brengen.

Openbaar vervoer Côte d'Azur

In de grote steden zijn busstations en rijden er regelmatig bussen. Tussen de steden en langs de kust rijden de bussen ook met regelmaat. Lokaal rijden er minder bussen.
In de grotere steden aan de Côte d'Azur stopt een trein. Er is een regelmatige treinverbinding tussen Ventimiglia (Italië), Monaco, Nice, Antibes en Cannes. Minder frequent is de verbinding tussen Cannes en St. Raphaël.

Vanaf het vasteland zijn er verschillende bootverbindingen naar de eilandjes voor de kust. Vanuit Nice en Marseille gaat regelmatig een carferry naar diverse plaatsen op Corsica. Vanuit diverse plaatsen gaan ferries naar vlak voor de kust gelegen eilandjes.

Tips van jouw reisadviseuse

De weekenden van de zomermaanden juli en augustus staan ook bekend als de zwarte zaterdagen van Frankrijk. Tijdens deze dagen is het extreem druk op de Franse wegen. Het is aan te raden om op vrijdag te rijden en van tevoren een overnachtingshotel te boeken.

Zorg ervoor dat, wanneer je met de bus reist, je op tijd bij de halte bent. Het openbaar vervoer op lokaal gebied is niet altijd even goed. Het kan zomaar zijn dat de bus al gepasseerd is.

Vind jouw autovakantie