JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Côte d'Azur - Met de auto naar de Côte d'Azur - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Côte d'Azur

Bonjour! Wil je een autovakantie naar de Côte d'Azur? Dan staat een reis naar hét charmeoffensief van de Franse Rivièra op je te wachten. Mondaine havenplaatsen, zoals Cannes en Nice, pastelkleurige huizen en witte zeilboten: het is het paradijs van het mediterrane zuiden. Houd je van luxe sferen? Ga met de auto naar de Côte d'Azur!

Autovakantie Côte d'Azur

Waarheen op autovakantie in de Côte d'Azur?

Met de auto naar Frankrijk, op weg naar het zonnige zuiden van de Côte d'Azur: de Franse Rivièra staat wereldwijd bekend als één van de mooiste, meest luxe vakantieoorden. Een plek waar eens schilderachtige vissersdorpen, zoals het fameuze Saint Tropez, zich hebben ontwikkeld tot kleurrijke, mondaine havenplaatsen. Ga je met de auto naar de Côte d'Azur? En, wil je ultieme hotspots als Port Grimaud, Nice en Cannes bezoeken? Dan staan niet alleen mooie bezienswaardigheden op je te wachten: ook de mediterrane zon laat zich maar al te graag zien. En, wat te denken van de idyllische omgeving? Palmbomen die zich afwisselen met kleurrijke bougainvillea-planten, evenals de pastelkleurige huizen: samen zorgen ze voor een pittoresk plaatje.

Het zal je dan ook niet verbazen dat schilders als Picasso en Matisse zich onbegrensd door dit kleurenpalet lieten inspireren. Maak daarbij ook de mooiste wandelingen over de prachtige wandelboulevards direct aan zee. Ben je benieuwd naar het gebied waar deze kunstenaars zo verliefd op werden? Rijd mee met een autovakantie naar de Côte d'Azur en ontdek het zonnige zuiden van Frankrijk!

Nice

Ontdek het 17e-eeuwse centrum

Wandel over Promenade des Anglais

Geniet op het fijne zandstrand

BEKIJK HET AANBOD

Port Grimaud

Ontdek het Venetië van Frankrijk

Bezoek authentieke, Franse markten

Huur een bootje of waterfiets

BEKIJK HET AANBOD

Cannes

Ontdek de historische buurt La Suquet

Wandel over Boulevard de la Croisette

Bezoek de Abdij van Lérins

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar de Côte d'Azur?

Wil je met de auto naar de Côte d'Azur? Om jou voorbereid naar het zonnige zuiden te laten rijden, vind je hieronder wat nuttige tips om niet voor verrassingen te staan:

  • In Frankrijk heb je een milieusticker nodig om in sommige steden of bepaalde stadsdelen te mogen rijden. Bekijk van te voren of jij deze nodig hebt en vergeet deze dus niet, indien nodig, bijtijds te bestellen.
  • Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven. Voor je op reis gaat, valt het aan te raden jouw aankomende route te checken: zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan: wel mag je handsfree bellen.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Frankrijk met de auto, maar heb je nog geen keuze kunnen maken? Dit Europese land biedt verschillende soorten vakanties, wat kiezen niet altijd eenvoudig maakt. Wij helpen je hier graag mee: van idyllische vakantieparken  voor het gezin tot een ontspannen zonvakantie aan de Côte d'Azur. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.