JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Goedkope vakantie Portugal - Vakantie deals | D-reizen

Vakantie Portugal

Informatie
Resultaten
Bestemming
Sorteer op:

Populaire vakanties

1
Onze vakanties naar Portugal krijgen gemiddeld een 8.2 uit 4.039 beoordelingen
Vakantie Portugal
vakanties gevonden
Bekijk aanbod

Veelgestelde vragen over Portugal

Waar ligt Portugal?

Portugal is het meest westelijke land van Europa. Portugal is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland. Van noord naar zuid is Portugal ongeveer 550 km en van oost naar west is dat ongeveer 150 km. In het noorden en oosten grenst Portugal aan Spanje. Het zuiden en westen van het land liggen aan de Atlantische Oceaan. Portugal en Spanje vormen samen het Iberisch Schiereiland. 

Hoe lang is het vliegen naar Portugal?

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 3 uur naar de hoofdstad Lissabon en de Algarve. Wanneer je de Portugese eilanden Madeira en de Azoren wilt bereiken is het een uurtje langer, namelijk 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil tussen Nederland en Portugal?

In Portugal is het één uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Portugal?

Wanneer je ervoor kiest om met de trein te reizen in Portugal is dat voordelig. Houd er echter wel rekening mee dat de kwaliteit kan wisselen. De meeste treinen hebben een 1ste en 2e klasse, op korte routes is er vaak maar één klasse. Als je van plan bent veel met de trein te gaan reizen, dan is het goedkoper om een toeristenkaartje aan te schaffen. Er is een dagelijkse treinverbinding tussen Lissabon en Porto, Madrid en Badajoz (Spanje). Exprestreinen rijden tussen Lissabon en Porto, regionale treinen rijden door het hele land. Op Madeira rijden geen treinen. De treinstations liggen vaak buiten het centrum, en die herken je aan de naam CF (Caminho de Ferro).

Vaak is het comfortabeler en sneller om met de bus te reizen dan met de trein. In Portugal werken verschillende particuliere busmaatschappijen apart van elkaar. Vanuit Portugal kun je alleen per vliegtuig naar het eiland Madeira of de eilandengroep de Azoren. Tussen de middelste eilandengroep van de Azoren vaart in de zomer een veerboot. De vaarfrequentie wisselt per eiland. Tip: Ook de elektrische trams en de metro zijn goede manieren om de steden en plaatsen van Portugal te ontdekken! Als laatst kan je er ook voor kiezen om met de auto naar Portugal te reizen. Zo kan je gaan en staan waar je wilt!

Daarom kies je voor

Online géén boekingskosten

Géén boekingskosten t.w.v. €34,50 op alle vakanties wanneer je online bij D-reizen boekt!

Altijd de beste deal

Supersnel vind & vergelijk je bij ons de allerbeste deals van verschillende aanbieders.

Veilig op vakantie

D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Jij reist daarom met zekerheid en garantie.

Ruim 75 reisbureaus

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Telefonisch, online of in één van onze reisbureaus.

Meer over D-reizen