Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Turkse Riviera ×

Vakantie Turkse Riviera

De Turkse Rivièra is een aangename vakantiestreek aan de zuidkust van Turkije. Ontspannen op het strand, actief op pad of het bezichtigen van historische steden behoren tot de mogelijkheden. De sfeervolle badplaatsen zorgen ervoor dat je een geweldige zonvakantie beleeft. De prachtige omgeving en rijke cultuur maken je ideale vakantie volledig!

Lees meer

Op vakantie naar Turkse Rivièra

De gevarieerde Turkse Rivièra biedt voor ieder wat wils. De kuststrook wordt afgewisseld door gezellige badplaatsen en een schitterende natuur. In de grotere plaatsen vind je sfeervolle centra met een bruisend nachtleven. Daarnaast zijn er vele kleine dorpjes, waar je heerlijk kunt genieten in de luxueuze accommodaties en op de lange zandstranden.

De groene omgeving van de streek leent zich voor avontuurlijke excursies of aangename wandelingen. De stranden van de verschillende badplaatsjes hebben vele watersportfaciliteiten en je kunt ook nog lekker duiken in de Middellandse Zee.

Cultuurliefhebbers vinden veel van hun gading aan de Turkse Rivièra. Authentieke dorpjes en historische steden bieden genoeg bezienswaardigheden. De plaatsen liggen relatief dicht bij elkaar en je kunt dan ook boeiende uitstapjes maken om genoeg van de Turkse cultuur te zien.

Cultuur Turkse Rivièra

De hoofdstad van de Turkse Rivièra, Antalya, heeft vele culturele bezienswaardigheden: het oudheidkundige museum en het museum van Atatürk zijn hier maar een paar voorbeelden van.

 • In de grote badplaats Side kun je nog vele overblijfselen zien van de oude Romeinse stad. Zo ligt er een groot amfitheater midden in het oude centrum van de plaats. Daarnaast is er een mooi archeologisch museum.
 • Aan de Turkse Rivièra vind je een groot aantal ruïnes van antieke steden, zoals de stad Perge, van rond 1500 voor Christus. Hier zijn onder andere een theater, baden, een stadion en een fontein bewaard gebleven. De stad Phaeselis stamt al uit de 6e eeuw voor Christus en heeft nog vele overblijfselen van de duizenden jaren beschaving. Van de stad Olympos is niet zoveel meer over. Toch is een bezoek de moeite waard vanwege de prachtige omgeving, tegen een berg te midden van kleine riviertjes vlakbij een prachtige baai.
 • De plaats Aspendos, gelegen tussen Antalya en Side, heeft één van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters van Turkije. Dit theater is nog steeds in gebruik voor concerten en voorstellingen.
 • Bezoek je ook eens het huis in Alanya waar Atatürk in 1935 een nacht heeft doorgebracht. Het is nu een museum waar enkele eigendommen van Atatürk te vinden zijn. Daarnaast is in het huis goed te zien hoe een welvarende Turkse familie in die tijd leefde.

Iets buiten het plaatsje Demre, ten zuiden van Kemer, liggen de ruïnes van de oude stad Myra, hier is nog een antieke Akropolis, Romeinse baden en een theater te zien. Daarnaast is Myra voornamelijk bekend als de herkomstplaats van de bisschop Sint Nicolaas, onze Sinterklaas.

Natuur

De natuur van de Turkse Rivièra is zeer afwisselend!

 • Aan de Turkse Rivièra ligt een aantal prachtige watervallen. De watervallen bij het gezellige plaatsje Manavgat zijn de grootste en liggen ongeveer 6 km van Side. Daarnaast vindt u bij Kursunlu watervallen in een mooi gebied met veel pijnbomen. In de buurt van Antalya, op ongeveer 14 km , kunt u de watervallen van Düden bezoeken.
 • De druipsteengrotten van Damlatas liggen vlakbij de badplaats Alanya. De grotten hebben stalactieten en stalagmieten van miljoenen jaren oud en zijn een populaire excursiebestemming. Tevens schijnen de vochtige grotten zeer goed te zijn voor astmapatiënten. 's Ochtends zijn de grotten dan ook speciaal voor hen gereserveerd, als ze op doktersadvies komen.
 • Het prachtige witte strand van Cirali, in het uiterste westen van de Turkse Rivièra, is een beschermd natuurgebied waar zeeschildpadden broeden. Tevens kunt u hier leguanen en dolfijnen zien.
 • De streek Cappadocië ligt ongeveer 80 km van de Turkse Rivièra en is één van de meest spectaculaire streken van Turkije. Door een aantal vulkanische uitbarstingen, miljoenen jaren geleden, is een bijzonder landschap ontstaan van vulkanisch steen met bijzondere kegelvormen, rotswoningen en zelfs kerken in het steen.

Langs de kust leven nog vele zeeschildpadden die het strand opkomen om de eieren te leggen. Als toerist is het mogelijk dit op een veilige manier te bekijken in de natuurgebieden.

Volg wel goed de regels op die het natuurpark stelt. De kleinste afleiding kan ervoor zorgen dat de schildpadden gedesoriënteerd raken en hun weg niet meer kunnen terugvinden.

Leuke plaatsen in Turkse Rivièra

De grote badplaats Antalya ligt centraal aan de Turkse Rivièra en is de hoofdstad van de streek. Het biedt naast een gezellig centrum en levendige havens veel culturele bezienswaardigheden.

Ligging

De Turkse Rivièra ligt in het zuiden van Turkije en is ongeveer 500 km lang. De streek ligt aan de Middellandse Zee op circa 4 uur vliegen van Nederland. De kuststrook loopt vanaf Marmaris-Antalya tot voorbij Alanya.

Bezienswaardigheden Turkse Rivièra

Een bezoek aan de hoofdstad van de streek mag je zeker niet missen. Antalya is een grote uitgestrekte plaats met een levendig centrum, een aantal grote winkelcentra en een gezellige, authentieke haven.

Het kleine plaatsje Lara ligt tegen de hoofdstad aan en biedt een ruime keus aan zeer luxueuze hotels. Een dagje naar Antalya is onvergetelijk!

Een tour langs de gehele Turkse Rivièra bied je een unieke kijk op de prachtige flora en fauna van de omgeving. De schitterende baaien, machtige watergrotten en groene natuur maken van de Turkse Rivièra een oogverblindend vakantieoord. Leuke boottochten, avontuurlijke jeepsafari's en ontspannen wandelingen behoren tot de mogelijkheden.

De verschillende badplaatsen aan de Turkse Rivièra hebben vele historische bezienswaardigheden. Zo vind je op circa 12 km van Kemer het antieke Phaselis. Ook de levendige badplaats Side bied je voldoende mogelijkheden voor fotogenieke plaatjes van de vele historische overblijfselen.

Verrassende Highlights in Turkse Rivièra

Door de vele baaien, rotsformaties, grotten en oude scheepswrakken zijn er aan de Turkse Rivièra goede duik- en snorkelmogelijkheden. Er zijn meerdere duikscholen en je zult onder water genoeg te zien krijgen. Doordat er nog veel oudheden op de zeebodem liggen is het alleen toegestaan met een gecertificeerde gids te duiken. In bepaalde gedeeltes van de kust is het vanwege deze oudheden ook verboden te duiken.

Voor een opzienbarend stuk landschap moet je zeker naar de streek Cappadocië gaan. Dit is één van de meest spectaculaire streken van Turkije. Capadocië ligt op ongeveer 80 km van de Turkse Rivièra. Het bijzondere landschap van deze streek bestaat uit vulkanisch steen met kegelvormen, rotswoningen en kerken in het steen. Een opmerkelijk stukje natuur aan de Turkse Rivièra.

Praktische Tips voor je vakantie naar Turkse Rivièra

Hoelang is het vliegen naar Turkse Rivièra?

Turkse Rivièra is meestal tussen de 4 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Turkse Rivièra?

Het tijdverschil tussen Nederland en Turkse Rivièra is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Turkse Rivièra

De verbinding vanuit Nederland naar Antalya is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 4 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Turkse Rivièra?

Overal rijden minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld. Je houdt de dolmus aan door je hand op te steken (niet zwaaien want dan zwaait de bestuurder gewoon terug) of op de busstations waar de busjes vertrekken als ze vol zijn. Er rijden wel bussen, maar de meeste toeristen nemen de dolmus.

De belangrijkste busroutes lopen vanuit diverse plaatsen aan de Turkse Rivièra naar Venetië, Triëst en Ancona. In de omgeving van Rimini en Cattolica rijden nacht(disco)bussen.

Je kunt overal taxi's vinden. Vaak hebben ze een eigen standplaats bij de verschillende accommodaties. In de grotere toeristenplaatsen hebben de taxi's meestal een meter en hier staan de tarieven aangegeven op borden bij de taxistandplaats. 's Nachts gelden hogere tarieven.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.