Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Bodrum ×

Wie wel eens in Saint Tropez is geweest, herkent veel in Bodrum. De Turkse badplaats ligt in een mooie baai aan kristalblauw water en heeft een luxueuze jachthaven. Het uitgaansleven is spetterend, de winkels stijlvol en de terrasjes gezellig. Sla uw slag in leuke winkels en slenter door de wirwar aan straatjes. Bezoek de middeleeuwse burcht en geniet van een spectaculair uitzicht op de stad!

Lees meer

Op vakantie naar Bodrum

Bodrum is een levendige toeristenplaats aan een mooie baai. De plaats ligt in het zuiden van de Egeïsche Kust op de grens van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. De luchthaven ligt op circa 35 km van de plaats.

Slenterend over de promenade bij de jachthaven ziet u de luxueuze jachten naast authentieke zeilschepen. Het oude centrum met een wirwar van straatjes biedt de sfeer van een Oosterse bazaar. Hier kunt u souvenirs kopen. Maar u moet beslist ook gaan genieten van de vele restaurants die u de heerlijkste Turkse specialiteiten serveren.

U kunt in Bodrum uitgebreid winkelen en uitgaan, maar vergeet de historie in Bodrum niet. Zo wordt het stadsbeeld bijvoorbeeld gedomineerd door het centraal gelegen middeleeuwse kasteel, de Petersburcht. Verder zijn veel overblijfselen van de rijke historie van Halikarnossus, het oude Bodrum, terug te vinden.

Bodrum is geschikt voor een gemengd publiek, maar als u rust zoekt of slecht ter been bent, is de plaats minder geschikt.

Excursies Bodrum

Als u in Bodrum bent,kunt u de volgende uitstapjes maken: Maak eens een boottocht langs de prachtigeTurkse kust of maak een dagtocht naar het Griekse eiland Kos of naar de ruïnes van Knidos: een havenstad uit de oudheid. Leuk voor de kinderen! Het Dedeman aquapark bij Bodrum is een waterpretpark met spectaculaire glijbanen en leuke attracties.Voor kleine kinderen is er een apart gedeelte. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie overde Egeïsche Kust.

Ligging

De omgeving van Bodrum is heuvel- en bergachtig met voornamelijk lage begroeiing. De plaats ligt op een groot schiereiland met baaien met fraaie stranden. Om Bodrum liggen diverse kleine badplaatsen, waaronder Çesme en Gümbet. Op de heuvel tussen Bodrum en Gümbet staat een aantal witte windmolens, die het bezichtigen waard zijn.

Bodrum ligt in het zuiden van de Egeïsche Kust en is omringd door een aantal kleinere badplaatsen. De plaats ligt aan een ruime baai met stranden en een grote jachthaven.

De stranden bestaan voornamelijk uit zand, fijngrind, grind en kiezels. De afloop van de zeebodem varieert van vrij geleidelijk tot vrij snel. De zeebodem is voornamelijk bedekt met keien en kiezels. Op de stranden kunt u ligbedden en parasols huren en er zijn diverse faciliteiten. De stranden hebben alle de blauwe milieuvlag. Het water en strand zijn dus extra schoon.

Stranden van Bodrum

De stranden van Bodrum geven volop mogelijkheden om te genieten van een dagje strand: Het lange Centrum-strand (circa 675 m) bestaat uit fijngrind, zand en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien. Achter het lange smalle strand iseen promenade met horeca-gelegenheden en in het water liggen veel boten. Er zijn ligbedden met matrassen en parasols te huur en er zijn lig- en zitkussens. Voor kinderen is er een speeltuin. Het Bardakçi-strand (circa 350 m) bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met kiezels. Het strand is te bereiken via treden en er zijn houten piertjes om in zee te komen. U kunt ligbedden met matrassen en parasols huren. Er zijn douches en strandbewaking. Voor een drankje of een kleine snack kunt u terecht in een aantal horecafaciliteiten. Het Oost-strand (circa 250 m) bestaat uit kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met keien en rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt ten oosten van het grote centrum. U kunt gratis gebruikmaken van ligbedden en parasols. Er zijn douches en toiletten en er is een cafetaria/snackbar.

Bezienswaardigheden Bodrum

Bodrum mag zich trotse eigenaar van één van de zeven wereldwonderen noemen. In het centrum van Bodrum staat het mausoleum van Halikarnossus (de oude naam van Bodrum). Bezoek de fundamenten van de kolossale graftombe van de Perzische stadsvorst Mausolus. De bouw startte tijdens zijn leven en na zijn dood in opdracht van zijn vrouw voltooid.

Naast het mausoleum ligt het gerestaureerde antieke theater uit de 5e eeuw voor onze jaartelling. Hier hebt u een prachtig uitzicht over het centrum van Bodrum. Bodrum heeft ook bezienswaardigheden uit de middeleeuwen. De opvallendste is misschien wel de genoemde Petersburcht. Dit kasteel staat op het schiereiland en herbergt nu een historisch museum. Vroeger zorgde de burcht onder andere voor bescherming tegen de kruistochten.

Verrassende Highlights in Bodrum

Er zijn rondom Bodrum veel baaien, rotsformaties en grotten in de zee. Hierdoor heeft Bodrum prima duik- en snorkelmogelijkheden. Er is onder water veel moois te zien zoals veel spectaculaire overblijfselen uit de oudheid. U mag daarom alleen met een gecertificeerde gids duiken.

Maak een dagtocht met de auto of bus naar Pamukkale, ook wel het Katoenen Kasteel genoemd. Door kalkhoudende warmwaterbronnen zijn er enorme kalkterrassen ontstaan. Deze natuurbronnen werden vroeger gebruikt als thermale baden. Hoewel u er niet meer mag baden, blijft een bezoek aan Pamukkale een bijzondere ervaring.

Stranden van Bodrum

Het centrum van Bodrum is levendig met veel bars, terrassen en restaurants. Er zijn internationale en Turkse restaurants. Bij de meeste kunt u op het terras genieten van een heerlijk diner. Probeer eens köfte (Turkse gehaktballetjes) of een originele Turkse pizza.

In Bodrum zijn diverse discotheken en discobars in het grote centrum bij de kade van de jachthaven. Voordat u gaat swingen, kunt u eerst een film pikken in de bioscoop.

Bodrum heeft een swingend uitgaansleven. Eén van de bekendste discotheken van Turkije is in Bodrum. Halikarnass hoort bij de grootste openluchtdiscotheken van Europa. De discotheek is aan één kant open en heeft een prachtig uitzicht over de baai. Er zijn ook regelmatig lasershows.

Praktische Tips voor je vakantie naar Bodrum

Hoelang is het vliegen naar Bodrum?

Bodrum is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Bodrum?

Het tijdverschil tussen Nederland en Bodrum is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Bodrum

De vliegtijd naar Bodrum bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 35 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Bodrum?

Bodrum heeft een busstation. Hiervandaan rijden bussen naar Izmir, Marmaris, de luchthaven Bodrum, Pamukkale, Kusadasi, Ankara en Istanbul. Af en toe rijdt er een bus naar Antalya en Kas.

Minibusjes, zogenaamde dolmussen, rijden een vaste route door Bodrum en naar bijna alle omringende dorpjes waaronder Gümbet, Bitez en Torba, . Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen u voor weinig geld naar uw bestemming. De dolmus stopt als u uw hand opsteekt.

In de zomermaanden vaart er een carferry naar het Griekse eiland Kos en naar Datça. Verder gaan er draagvleugelboten naar Kos en Marmaris. Ook is er een bootverbinding met Marmaris, Datça en Altinkum. Er is een watertaxi tussen het centrum en het Bardakçi-strand.Tip: U kunt een taxi aanhouden door uw hand op te steken. U kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij uw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.