Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×

Een bruisend nachtleven, schitterende zandstranden en historische bezienswaardigheden; Side is feest, zon en cultuur! In het sfeervolle centrum kun je terecht bij de vele discobars en indrukwekkende discotheken. De knusse terrasjes en restaurants bieden unieke Turkse specialiteiten en de levendige badplaats heeft een schitterend historisch centrum. Voor een absolute feestvakantie moet je naar Side!

Lees meer

Op vakantie naar Side

De grote badplaats Side ligt in het oosten van de Turkse Rivièra. De badplaats is veranderd van grote stad in de Romeinse tijd naar pittoresk vissersplaatsje; nu is het weer een grote badplaats. Van al deze fases zijn de overblijfselen nog te zien. Het oude centrum op de landtong is één groot openluchtmuseum met verschillende antieke ruïnes.

Het levendige haventje draagt herinneringen aan de tijd als vissersplaatsje en is nu een gezellige plek om lekker te eten of te genieten van de leuke bars. De vele dancings en discotheken maken van het nachtleven van deze badplaats één groot feest!

Op de verschillende stranden kun je heerlijk zonnen en een verkoelende duik in de Middellandse Zee nemen. Bovendien zijn er op het strand genoeg cafés en restaurants waar je een verfrissende cocktail kan proeven.

Ligging

Side ligt in een glooiend tot vlak gebied dat landelijk aandoet. Je komt in de omgeving vooral sinaasappelboomgaarden, katoenvelden en pijnboombossen tegen. Het achterland van Side is heuvel- en bergachtig, met uitlopers van het Taurusgebergte.

De plaats ligt voor een groot gedeelte op een landtong en strekt zich verder uit langs de kust. Side loopt aan één kant over in de kleinere badplaats Kumköy.

Side ligt in het oosten van de Turkse Rivièra aan een glooiende kust met verspreide baaien en mooie stranden. De plaats ligt op een schiereiland tussen sinaasappelboomgaarden en katoenvelden. Side is aan beide kanten omringd door lange stranden die doorlopen tot buiten de plaats.

Stranden van Side

De grote levendige badplaats Side heeft maar liefst drie stranden. Twee van de stranden lopen buiten de plaats door: Het Side-strand (circa 3,5 km) bestaat vooral uit zand. Het zeer lange strand ligt ten noorden van de landtong en langs de hele kuststrook. De zeebodem loopt geleidelijk tot vrij geleidelijk af en is bedekt met rotsen en rotsplateaus. Het zeer lange strand wordt door rotsen onderbroken. Ligbedden, matrassen en parasols kun je op het strand huren. Ook kun je gebruik maken van douches, kleedcabines, toiletten, een massagemogelijkheid. Verder zijn er verschillende cafés en restaurants. De blauwe milieuvlag bewijst dat het water en het strand extra schoon zijn. Het Centrum-strand bestaat voornamelijk uit zand. Het strand ligt bij het oude centrum, aan een hogergelegen straatje met enkele winkels en eetgelegenheden. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot snel af en is bedekt met keien en rotsplateaus. Het strand wordt aan beide kanten afgescheiden door rotsen en is via treden te bereiken. Je kunt er ligbedden, matrassen en parasols huren. Daarnaast vind je op het strand douches en een bar. Ten zuiden van de landtong en het oude centrum ligt het zeer lange Sorgun-strand (circa 1,5 km). Dit strand bestaat voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ten zuiden van de landtong en het oude centrum. Achter een deel van het zeer lange strand liggen duinen. Je kunt er ligbedden, matrassen en parasols huren. Ook kun je er gebruik maken van bijzettafels, douches, kleedcabines en toiletten. Verder zijn er verschillende bars waar je kunt genieten van een verfrissend drankje.

Bezienswaardigheden Side

Het oude centrum op de landtong van Side is één groot openluchtmuseum. Hier kun je een groot aantal overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen. Te zien zijn onder andere een groot Romeins theater, de mooie Apollo-tempel en de ruïnes van het Agora (het marktplein).

Jeepsafari's aan de Turkse Rivièra vormen een uitstekende manier om kennis te maken met de prachtige natuur en cultuur van de streek. Vaak wordt dit avontuur beëindigd met een smakelijke Turkse maaltijd. Probeer eens de heerlijke börek (warme pasteitjes), köftes (geroosterde gehaktballetjes) of gevulde aubergines en paprika's.

Langs de kust zijn diverse boottochten mogelijk. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van schepen, van houten zeiljachten tot grotere toeristenboten. De boten leggen regelmatig aan in mooie baaien waar je prachtige foto's kunt maken.

Verrassende Highlights in Side

In het Archeologisch Museum van Side is een voormalig Romeins badhuis bewaard gebleven. Hier zijn veel objecten en gebruiksvoorwerpen te zien die gevonden zijn bij de opgravingen in en rond de badplaats.

De unieke watervallen in Manavgat, op circa 7 km van Side, zijn zeker een bezoek zeker waard. Ze liggen in en rond een schitterend recreatiepark, met bankjes zo dicht bij het water dat je kunt pootjebaden.

Stranden van Side

's Avonds zul je genieten van het bruisende nachtleven in Side. De levendige plaats heeft veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Turkse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. De gelegenheden bevinden zich voornamelijk in en rond het oude centrum, de haven en deels langs de kustweg in het nieuwe centrum.

Side heeft veel discobars en discotheken. Deze liggen onder andere aan de haven en aan de hoofdweg en zijn erg in trek bij het toeristische publiek.

Als je in Turkije bent mag je zeker de Turkse kebab niet missen. Dit typisch Turkse gerecht wordt gemaakt van gegrild lamsvlees en kan op meerdere manieren bereid worden. In Side zijn veel kebabtentjes te vinden, maar het gerecht wordt ook in de restaurants geserveerd.

Praktische Tips voor je vakantie naar Side

Hoelang is het vliegen naar Side?

Side is meestal tussen de 4 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Side?

Het tijdverschil tussen Nederland en Side is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Side

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt op circa 60 km van Side en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Side?

Side heeft een busstation, hiervandaan is er een regelmatige busverbinding met Manavgat, Çolakli en Kumköy. Langs de kust kun je overal minibusjes aanschieten die je naar veel bestemmingen brengen. Omdat deze dolmusbusjes vaak van particulieren zijn, brengen ze je voor weinig geld naar je bestemming. De minibus naar Triteyengöl stopt ook in Sorgun.

Hiernaast rijdt er een toeristentreintje vanaf het oude centrum naar het busstation. In het winterseizoen rijdt het treintje minder regelmatig.

Vanuit Side kun je met de taxi naar Manavgat, Alanya, Antalya en de luchthaven van Antalya.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.