Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Kumkoy ×

In het oosten van de Turkse Rivièra, op circa 54 km van het vliegveld van Antalya, ligt de kleine levendige badplaats Kumköy. De plaats loopt ongemerkt over in de grote badplaats Side en heeft een zeer lang zandstrand. Het sfeervolle centrum heeft een behoorlijk aantal Turkse restaurants, enkele bars en een leuke discotheek. Overdag kun je heerlijk slenteren langs de gezellige winkels van Kumköy.

Lees meer

Op vakantie naar Kumkoy

Je moet beslist een bezoek brengen aan de prachtige watervallen in het plaatsje Manavgat, op circa 13 km van Kumköy. Deze natuurwonderen liggen in en rond een mooi recreatiepark, met bankjes zo dicht bij het water dat je heerlijk kunt pootjebaden.

Een stukje geschiedenis van Turkije vind je in Side op circa 6 km. Het Archeologisch Museum van deze badplaats bevindt zich in een voormalig Romeins badhuis. Hier zie je veel objecten en gebruiksvoorwerpen, die gevonden zijn bij de opgravingen in en rond Side.

Ontdek de Turkse Rivièra met een boottocht. Je komt langs de mooiste baaien en prachtige zandstranden. Vanuit Kumköy kun je met diverse jachten meevaren en op zoek gaan naar zeeschildpadden en dolfijnen.

Aan de mooie kuststrook van deze badplaats worden veel boottochten of duikmogelijkheden georganiseerd. Op het schitterende zandstrand kun je heerlijk bruin worden en genieten van je onbezorgde vakantie.

Ligging Kumkoy

Kumköy ligt in een glooiend tot heuvelachtig gebied dat landelijk aandoet. Het achterland is heuvel- en bergachtig met verschillende kloven waardoor riviertjes lopen. Verder in het binnenland wordt het landschap bergachtig met uitlopers van het Taurusgebergte. De plaats vormt één geheel met de grote badplaats Side. Het oude centrum van Side ligt op ongeveer 6 km.

Stranden van Kumkoy

Het strand van Kumköy is prachtig: Het zeer lange Kumköy-strand (circa 2,8 km) bestaat voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt geleidelijk af. Het kilometers lange strand ligt voor de hele plaats en wordt op een aantal plaatsen doorkruist door riviertjes. Het strand loopt ongemerkt over in het Side-strand. Je kunt er ligbedden, matrassen en zonne- en windschermen huren. Tevens zijn er douches, kleedcabines, toiletten, massagemogelijkheden en enkele horecafaciliteiten. Het mooie zandstrand van Kumköy maakt de bestemming heel geschikt voor gezinnen met kinderen. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af waardoor ook de kleintjes lekker in de branding kunnen spelen.

Eten en uitgaan

Kumköy heeft een aantal bars (waaronder een Nederlandse bar), restaurants en cafetaria’s. De meeste restaurants hebben naast Turkse gerechten ook een internationale kaart. De gelegenheden hebben meestal een terras en een bar.

Daarnaast vind je in Kumköy een discotheek en een aantal discobars.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt op circa 54 km van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Openbaar vervoer

Kumköy heeft een busstation. Er is een regelmatige verbinding met Manavgat en Side. Vanuit Kumköy rijden er minibusjes (dolmusbusjes) naar verschillende bestemmingen langs de Turkse Riviera. De busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar je bestemming.

Met de taxi kun je vanuit Konakli naar Manavgat, Side, Alanya en de luchthaven van Antalya.