Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Antalya ×

Een gevarieerde zonvakantie vind je in Antalya. Deze levendige Turkse badplaats heeft een schitterend authentieke kern met een keur aan winkels en uitgaansmogelijkheden. Zelfs de ervaren shopper wordt overdonderd door de duizenden winkeltjes in het moderne centrum. Op het lange zandstrand kun je tussen de bedrijven door ook heerlijk van de zon genieten.

Lees meer

Op vakantie naar Antalya

Antalya is een grote drukke badplaats die tevens provinciale hoofdstad is van de Turkse Rivièra. De plaats ligt op een rotsplateau boven zee met aan beide zijden hiervan lange stranden. De plaats ligt centraal aan de Turkse Rivièra, op circa 10 km van de luchthaven Antalya en is geschikt voor een breed publiek. Mensen die zowel authenticiteit als levendigheid zoeken, hebben het grootste plezier in deze badplaats.

Shoppers kunnen zeer goed uit de voeten met de duizenden winkeltjes die Antalya rijk is. Daarnaast heeft het oude gedeelte van de stad kleine hellende straatjes, een authentieke haven en vele oude bouwwerken. Het nieuwe gedeelte bestaat voornamelijk uit woonwijken en enkele brede nieuwere winkelstraten.

Daarnaast biedt Antalya een bruisend nachtleven, veel excursiemogelijkheden en een prachtige omgeving.

Excursies Antalya

Antalya heeft karakteristieke plekken: De oude stad van Antalya, Kaleici genaamd, heeft zeer veel bezienswaardigheden die tijdens een wandeling door het stadsdeel te zien zijn. De kleine smalle hellende straatjes verbinden kleine pleintjes en mooie oude bouwwerken met elkaar. Zo kun je de poort van Hadrian uit de Romeinse tijd zien, de Yivili Minare (minaret) die het symbool van Antalya is en diverse moskeeën. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over de Turkse Rivièra.

Ligging

Antalya ligt aan een grillige kust met steile rotsen op een hoog rotsplateau boven zee. Landinwaarts wordt de van de badplaats landelijker en heuvelachtiger. In de groene omgeving liggen natuurgebieden en mooie watervallen. In de verte zie je de sneeuwbedekte toppen van het Taurus-gebergte. De plaats grenst in het oosten aan het kleine badplaatsje Lara.

Antalya ligt op een rotsplateau boven zee, aan een grillige kustlijn met steile rotsen. De stranden liggen aan beide kanten van de plaats en strekken zich kilometers ver uit.

Stranden van Antalya

Antalya heeft zowel een groot als klein strand: Het kleine Mermerli-strand (circa 75 m) bestaat voornamelijk uit betonplateaus, fijngrind en zand. De zeebodem van het strandje loopt snel af en is bedekt met rotsen. Het strand ligt aan een kleine baai in het oude gedeelte van de stad en wordt deels omgeven door de oude stadsmuur. Daar ligt de haven van Antalya. Je kunt er ligbedden, matrassen en parasols huren. Er zijn bijzettafels, douches en kleedcabines. Het strand is toegankelijk via een restaurant en kan alleen bereikt worden na een lange trap. Daarnaast moet je toegang betalen. Ten westen van het centrum ligt het gratis toegankelijke Konyaalti-strand. Dit lange strand (circa 10 km!) bestaat vooral uit grind en wordt onderbroken door een rivierbedding. De zeebodem loopt snel af en is bedekt met rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Bovendien zijn er douches, kleedcabines, toiletten en enkele horecafaciliteiten aanwezig. Voor kinderen zijn er direct achter het strand, op de promenade, enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend; het water en strand zijn dus schoon.

Bezienswaardigheden Antalya

In de omgeving van Antalya zijn diverse mooie watervallen. De Düden-watervallen liggen op ongeveer 14 km van de plaats. De Kursunlu-watervallen vind je nog iets verder in een adembenemend mooi natuurpark met botanische tuin.

Een avontuurlijke jeepsafari is een uitgelezen mogelijkheid om de prachtige natuur en mooie vergezichten van de omgeving te zien. Maar ook de cultuur en de inwendige mens worden niet vergeten.

Verrassende Highlights in Antalya

Het Archeologisch Museum van Antalya is één van de indrukwekkendste van het land. Het museum beschikt met 14 toonzalen en een gigantisch oppervlak van 7000 m² over een collectie die varieert van de oudheid tot de hedendaagse kunst. Vergeet niet deze historische bezienswaardigheid te bezoeken!

De plaats Aspendos, gelegen tussen Antalya en Side, heeft één van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters van Turkije. Dit theater is nog steeds in gebruik voor concerten en voorstellingen. Een wonderlijk stukje cultuur op korte afstand!

In de karakteristieke haven, in het oude stadsdeel, meren zowel plezierjachten als vissersboten aan die hier hun dagelijkse vangst aan land brengen. In de haven vind je dan ook diverse zeer goede visrestaurants, waar de vers gevangen vis 's avonds op je bord ligt. In sommige gevallen kan de vis zelfs aan de tafel bereid worden.

Stranden van Antalya

De levendige plaats Antalya biedt een gezellig en bruisend uitgaansleven. Er zijn zeer veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Turkse specialiteiten doorgaans ook een internationale kaart. De gelegenheden bevinden zich voornamelijk in en rond het centrum, de boulevard en deels langs de kustweg en gezellige promenade. In het oude centrum vind je enkele duurdere Turkse restaurants en gespecialiseerde visrestaurants.

Daarnaast zijn er een aantal discobars en fantastische discotheken, waarvan drie openluchtdiscotheken. In Antalya is ook een amusementshal, een theater en een bioscoop.

Restaurant Cabanas in het oude centrum van Antalya is een aanrader. Het restaurant heeft een buitengedeelte met werkelijk spectaculair uitzicht over de baai en de omgeving. Het restaurant serveert vele Turkse specialiteiten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Antalya

Hoelang is het vliegen naar Antalya?

Antalya is meestal tussen de 4 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Antalya?

Het tijdverschil tussen Nederland en Antalya is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Antalya

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt op circa 10 km van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Antalya?

Antalya heeft een aantal busstations verspreid over de plaats. Er is een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen en naar de wijk Konyaalti. Daarnaast beschikt Antalya ook over een regelmatige busverbinding met Istanbul, Ankara en Izmir. Tevens rijden er langs de kust overal minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld.

Vanuit Antalya is er een regelmatige bootverbinding met de Italiaanse plaats Brindisi. Deze vertrekt vanuit de handelshaven aan de westrand van de wijk Konyaalti.

Daarnaast rijdt er geregeld een tram van het centrum naar het Konyaalti-strand.

Je kunt vanuit Antalya ook per taxi naar omliggende plaatsen en het vliegveld.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.