Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Kusadasi ×

Kusadasi is het kloppende hart van de Turkse Egeïsche Kust. Wuivende palmbomen, azuurblauw water en lange stranden verwennen de zonliefhebber. Liefhebbers van schepen komen ogen en oren te kort in de havens en je kunt prima winkelen in de bazaars. En voor de natuur- en cultuurliefhebbers ligt een natuurpark in de omgeving. De plaats heeft iedere vakantievierder het nodige te bieden!

Lees meer

Op vakantie naar Kusadasi

Kusadasi is een levendige havenstad vrij centraal aan de Egeïsche Kust op circa 75 km van de luchthaven Izmir. Op de twee boulevards is het heerlijk slenteren, waarna je pauzeert in een leuk restaurant of op een gezellig terras. In de vele winkeltjes in het oude centrum en in de bazaar kun je Turkse souvenirs kopen. Vergeet niet af te dingen, dit hoort bij het spel! 

In de drie havens van Kusadasi zie je allerlei soorten vaartuigen: van de kleine houten vissersbootjes tot de reusachtige imposante schepen in de cruisehaven.

Als je even genoeg hebt van het strand, de havens en de winkels, dan biedt de omgeving genoeg cultuur en natuur om een gehele vakantie te vullen. Je wandelt vanuit Kusadasi naar het Nationale Park Dilek Milli en een bezoek aan de eeuwenoude opgravingen van de Romeinse stad Efeze mag je niet missen.

Kusadasi is geschikt voor een gemengd publiek, maar voor de echte rustzoeker is de plaats minder geschikt.

Excursies Kusadasi

In Kusadasi en directe omgeving kun je de volgende uitstapjes maken: Een lokale taxichauffeur kan je vaak de mooiste plekjes uit de omgeving laten zien. Vertel hem wat je wilt en hij brengt je ernaar toe. Beleef waterpret in het Adaland Aquapark (circa 11 km). Het is één van de grootste waterpretparken van Europa en heeft zeer veel attracties. Breng de dag door in het Aqua Fantasy park in Kusadasi. Dit waterpretpark is geheel in Disney-stijl ingericht en er zijn zeer veel leuke (water)attracties. Maak een boottocht langs de kust of vaar naar het Griekse eiland Samos, dat voor de kust van Kusadasi ligt. Voor meer mogelijkheden en ideeën zie de informatie over de Egeïsche Kust.

Ligging

Het landschap rond Kusadasi is heuvelachtig en bosrijk en wordt afgewisseld met baaien en inhammen. Ten zuiden van Kusadasi ligt Dilek Milli, een woest natuurgebied met valleien, kloven en bergtoppen tot een hoogte van circa 1237 m.

Kusadasi ligt vrij centraal aan de Egeïsche Kust. De plaats ligt ten zuiden van Izmir en ter hoogte van het Griekse eiland Samos. De badplaats heeft vrij smalle stranden die vaak druk bezet zijn. In het noorden en zuiden van de plaats zijn de stranden iets rustiger.

De stranden bestaan voornamelijk uit zand met af en toe keien en kiezels. Bij de meeste stranden loopt de zeebodem vrij geleidelijk af. De zeebodem is bedekt met kiezels, keien en zeewier.

Stranden van Kusadasi

Kom bij op één van de stranden van Kusadasi: Het Kusadasi-strand is een lang zandstrand (circa 375 m) en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Een promenade deelt het strand in tweeën. Een deel van het strand is door rotsblokken van zee gescheiden en er zijn steigers met trapjes om in zee te komen. Je kunt ligbedden en parasols huren. Het strand heeft douches, kleedcabines en toiletten en een frisdrankkraam. Voor kinderen zijn er speeltoestellen. Het Afrodite-strand bestaat voornamelijk uit kiezels. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met zeewier. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten en een aantal horecafaciliteiten. Het Ladies-strand is een lang zandstrand (circa 700 m) en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Je kunt ligbedden en parasols huren en er zijn douches en toiletten. Op het strand zijn horecagelegenheden. Achter het strand is een promenade met diverse bars en eetgelegenheden. Vanaf de promenade zijn er treden naar het strand. Het lange Yavansu-strand (circa 375 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met zeewier. Dit strand ligt ten zuiden van Kusadasi. Op verschillende plaatsen op het strand zijn betonplateaus met zand, twee betonnen pieren en trapjes om in zee te komen. Je  kunt ligbedden en parasols huren en er zijn douches aanwezig. Ook heeft dit strand de blauwe milieuvlag. Het water en strand zijn dus extra schoon. Het zeer lange Kustur-strand (circa 800 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met kiezels en rotsen. Op een aantal plekken zijn er betonplateaus met opgespoten zand en er is een aantal pieren. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, massagemogelijkheden en een Turks bad. Voor de lekkere trek kun je terecht in de diverse horecagelegenheden. Er loopt een weg achter het strand die door een heg en een muur is afgescheiden. Het strand is vanaf deze weg via treden bereikbaar. Het Green-strand (circa 60 m) is een klein zandstrand. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt ten zuiden van Kusadasi. Aan weerszijden van het strand zijn rotswanden met horecagelegenheden. Direct achter het strand is een zonneweide met ligbedden en een bar/restaurant. Het strand is te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden met matras, parasols en ligkussens huren. Er zijn bijzettafels en toiletten.

Bezienswaardigheden Kusadasi

Voor de kust van Kusadasi ligt het Duiveneiland. Het eiland is met een brug met het vasteland verbonden. Op het Duiveneiland staat een 16e eeuws handelsfort, dat in die tijd ook is gebouwd om aanvallen vanaf zee af te slaan. Men noemt het fort daarom ook wel het Piratenkasteel.

Ten zuiden van Kusadasi op circa 25 km ligt het Nationale Park Dilek Milli. Het park trekt vooral bezoekers vanwege de prachtige stranden en het kristalheldere water. Er zijn valleien, kloven en bergtoppen tot circa 1237 m. In het park leven veel verschillende diersoorten zoals roofvogels, wilde paarden, wilde zwijnen, vossen en schildpadden.

Verrassende Highlights in Kusadasi

Maak een dagtocht met de auto of bus naar Efeze. Efeze is de belangrijkste Romeinse stad van Turkije en ligt op circa 17 km van Kusadasi. Vroeger was deze plaats een groot handelscentrum en de stad waar de godinnen Cybele en Artemis werden vereerd. Er staat nog een prachtige tempel ter ere van Artemis, de godin van de jacht. Deze tempel is één van de klassieke zeven wereldwonderen. In Efeze zijn vele oude straten, een theater, een kerk en een bibliotheek gevonden.

Stranden van Kusadasi

De twee boulevards van Kusadasi zijn zeer geliefd. Achter het lange Ladies-strand ligt een ongeveer 1 km lange autovrije boulevard met een aaneenschakeling van winkels, restaurants, barretjes en terrassen, waar je geniet van Turkse en internationale specialiteiten. De grote boulevard loopt van de jachthaven naar het Duiveneiland en onderbroken door de vissershaven. Hier vind je de markt en gezellige terrasjes en winkels. Op de boulevard zijn veel restaurants, bars en terrasjes met een fraai uitzicht op zee.

Als je wilt uitgaan, zijn er discobars, discotheken, een openluchtbioscoop, een amusementshal en een permanente kermis.

Restaurant- en caféhouders proberen je graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat je hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kusadasi

Hoelang is het vliegen naar Kusadasi?

Kusadasi is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kusadasi?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kusadasi is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kusadasi

De vliegtijd naar Izmir bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt ongeveer 75 km van de stad en de transfertijd bedraagt circa 75 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kusadasi?

Kusadasi heeft een busstation. Hiervandaan is er een regelmatige busverbinding naar Izmir en Istanbul. Er rijdt ook af en toe een bus naar Marmaris, Pammukale en Ankara.

Overal langs de kust rijden minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar je bestemming.

Er is van april tot en met oktober een regelmatige bootverbinding tussen Kusadasi en het Griekse eiland Samos.Tip: Vraag op het busstation na in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.