Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Kemer ×

De romantische badplaats Kemer is een fantástische bestemming voor iedere vakantieliefhebber. Deze Turkse kustplaats heeft een bruisend uitgaansleven, een sfeervolle promenade en een uitgebreid aanbod aan gezellige restaurants. Het lange zandstrand, het oogverblindende Nationale Park en de bijzondere ruïnes maken van Kemer een waar vakantieparadijs!

Lees meer

Op vakantie naar Kemer

In het westen van de Turkse Rivièra, ten zuiden van Antalya, ligt het prachtige Kemer. Deze populaire badplaats heeft vele winkeltjes, terrassen en barretjes. Geniet van de vele heerlijkheden uit de Turkse keuken, slenter langs de leuke winkeltjes en rust uit op de mooie stranden.

Wees actief op het water, bewonder de oudheden in de omgeving of geniet gewoon van de prachtige natuur. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden in het gezellige Kemer!

Kemer ligt op ongeveer 51 km van het vliegveld van Antalya en is geschikt voor een gemengd publiek.

Excursies Kemer

Kemer biedt volop mogelijkheden voor activiteiten: Ontdek Olympos, een oude, Romeinse nederzetting. De ruïne die over is, is vrij beperkt. Wat erg mooi is, is het prachtige zandstrand. Dit strand is twee keer tot beste strand ter wereld uitgeroepen! Heb je genoeg van alle gemotoriseerde uitstapjes? Ontdek dan de omgeving van Kemer per kameel! Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over de Turkse Rivièra.

Ligging

Kemer ligt in een glooiende heuvelachtige omgeving, die naar de kust vlakker wordt. De heuvels rond de plaats zijn bedekt met uitgestrekte pijnboombossen die worden afgewisseld met citrusboomgaarden.

Achter de plaats worden de heuvels steeds hoger en het achterland bestaat uit de hoge bergen van het Taurusgebergte, met sneeuwbedekte toppen tot boven de 3000 m.

Kemer ligt in het westen van de Turkse Riviera aan de voet van het Taurus-gebergte. De plaats ligt aan een ruime baai, in een groene heuvelachtige omgeving met romantische baaien en lange stranden.

Stranden van Kemer

Kemer heeft een zeer lang strand en een kleiner strand dat voor het populaire Moonlight Park ligt: Het lange Kemer-strand (circa  3,9 km) ligt voor het grootste deel van de plaats. Het strand bestaat vooral uit keien en kiezels en de zeebodem loopt vrij snel af. Het zeer lange strand wordt onderbroken door een droge rivierbedding en op verschillende plaatsen zijn er steigers in zee. Er worden ligbedden, matrassen en parasols verhuurd. Tevens zijn er douches, kleedcabines en een aantal horecafaciliteiten. Het kleinere Ayisigi-strand (circa 425 m) bestaat voornamelijk uit fijngrind. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien. Op het strand kan je ligbedden, matrassen en parasols huren. Tevens zijn er bijzettafels, douches, kleedcabines en enkele horecafaciliteiten. Achter het strand ligt het Moonlight Park met onder andere een zwembad, tennisbaan en een speeltuin.

Bezienswaardigheden Kemer

In het centrum van Kemer vind je een nomadendorp dat is opgezet als openluchtmuseum. In dit Yörük Park kun je bekijken hoe de nomaden van de Yörük-stam leven. Hun dorpen bevinden zich op de hoogvlaktes van het indrukwekkende Taurusgebergte.

Behalve de prachtige Middellandse Zee, kun je ook in het Aqua World Kemer heerlijk zwemmen. Naast de verschillende zwembaden zijn er vele glijbanen en is er een heuse kinderclub.

Op ongeveer 12 km van Kemer ligt het mooie Phaselis. Deze antieke stad ligt in een schitterende omgeving en is bereikbaar met één van de vele boottochten langs de Turkse kust. Een bezoek aan dit culturele fenomeen mag je niet missen!

Verrassende Highlights in Kemer

Tijdens een jeep- of trucksafari in de omgeving van Kemer worden een prachtige natuur en mooie vergezichten in het Taurusgebergte afgewisseld met een stukje cultuur in de kleine bergdorpjes. Vaak wordt dit avontuur beëindigd met een smakelijke Turkse maaltijd. Deze dagtochten kun je ook per quad ondernemen.

Voor goede wandelaars is een excursie naar het op circa 40 km van Kemer gelegen natuurfenomeen Chimaera een aanrader. Na een mooie, maar pittige wandeling bereik je wat de Turkse bevolking ‘Yanartas’ (brandende steen) noemt. Een rotshelling staat hier continu in brand door natuurlijk gevormd aardgas. De legende zegt dat hier het mythologische vuurspuwende monster Chimaera ligt begraven en dat deze nog steeds vuur spuwt.

Stranden van Kemer

De gezellige plaats Kemer biedt een levendig uitgaansleven. Er zijn veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Turkse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Je vindt de meeste in en rond het centrum, de haven en de promenade. Je kunt nagenieten van een goede maaltijd op de terrassen van de restaurants. Ook een drankje aan de bar hoort tot de mogelijkheden!

Er zijn veel discotheken en discobars in Kemer, in het centrum en aan de promenade. In het Moonlight Park achter het strand vind je een openluchtdisco.

De grote discotheek Auro, in het centrum van Kemer, is een aanrader om naartoe te gaan. De grote, deels openlucht, discotheek kan plaats bieden aan ongeveer 2500 mensen en heeft veel verschillende zalen met allerlei soorten muziek.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kemer

Hoelang is het vliegen naar Kemer?

Kemer is meestal tussen de 4 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kemer?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kemer is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kemer

De vliegtijd naar Antalya bedraagt circa 4 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 51 km van Kemer en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kemer?

In Kemer is een busstation. Hiervandaan gaan er regelmatig bussen naar Antalya. Tevens rijden er langs de kust overal minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld. Er is een regelmatige verbinding naar de plaatsen Antalya en Tekirova via de verschillende, tussenliggende kustplaatsen.

De taxi brengt je van Kemer naar Antalya, Alanya en de luchthaven van Antalya.Tip: Ga je met een taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrekt.