JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Turkije - Met de auto naar Turkije - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Turkije

Van het sprookjesachtige Istanbul tot de Turkse Rivièra met groene heuvels, vol van pijnbomen en historische havenplaatsen: je beleeft het met een autovakantie naar Turkije. Ontdek de avontuurlijke waterparken of ga voor heerlijke ontspanning aan het strand: dit mediterraan stukje land is bijzonder veelzijdig. Benieuwd? Ontdek Turkije met de auto!

Autovakantie Turkije

Waarheen op autovakantie in Turkije?

Met de auto naar Turkije, kan dat? Jazeker! Hoewel je het misschien niet verwacht, is ook het zonnige Turkije een bestemming voor een autovakantie. Vind je afstand vanuit Nederland te lang? Maak dan handig gebruik van de huurservice. De Egeïsche Kust bijvoorbeeld, het punt dat het dichtst bij Griekenland ligt, is niet alleen heerlijk voor een zonvakantie: ook vind je hier cultuurrijke steden, zoals het mondaine Bodrum en typisch Turkse architectuur in Kusadasi. Dit gebied staat bekend om haar lange zandstranden, wat de Egeïsche Kust erg aantrekkelijk maakt.

Rijd je meer door naar het zuiden? Dan bereik je de Lycische Kust met het bruisende Marmaris, grenzend aan het groene Taurusgebergte. En, waar je niet alleen geurende pijnbomen, maar ook parelwitte zandstranden tegenkomt. Of, wat te denken van de schitterende Turkse Rivièra met historische steden als Side en Antalya? Wil je echt een Turks sprookje beleven? Dan vormt een stedentrip aan Istanbul de absolute kers op de taart. De indrukwekkende moskeeën, talloze bazaars en historische hotspots tegenover trendy bars: met een bezoek aan de hoofdstad beland je even in een totaal andere wereld.

Turkse Rivièra

Prachtig uitzicht op idyllische bergen

Ontspan op de lange zandstranden

Bezoek het historische Antalya

BEKIJK HET AANBOD

Lycische Kust

Duik in de turquoiseblauwe zee

Wandel door het Taurusgebergte

Bezoek het bruisende Marmaris

BEKIJK HET AANBOD

Egeïsche Kust

Prachtig idyllische zandstranden

Bezoek het mondaine Bodrum

Maak een boottrip naar Griekenland

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Turkije?

Wil je met de auto naar Turkije? Dat kan, maar ook hier gelden bepaalde regels. Om jou voorbereid van Nederland naar Turkije met de auto te laten gaan, hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • Op de meeste snelwegen en bruggen wordt tol geheven in Turkije. Je kunt hier niet contant betalen, want alles gaat elektronisch: je betaalt dus met een bankpas. Je betaalt met het HGS-systeem waarbij je kunt kiezen uit een vignet, om op de voorruit te plakken, of een kaart om op het dashboard te leggen. Zowel de kaart als vignet bevatten een chip die bij aanschaf geladen moet worden met een minimumsaldo.
  • Wanneer je contant betaalt, houd dan rekening met de Turkse lira als munteenheid: dit geldt vooral voor kleine dorpen. In toeristische gebieden en steden kun je vrijwel overal geld pinnen bij een geld automaat en of elektronisch betalen middels een bankpas.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Turkije met de auto, zoals een trip naar de Turkse Rivièra? Ons team staat graag voor je klaar om je te helpen met je keuze: van ontspannen all inclusive tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.