JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Code geel en groen - waar mag je nu op vakantie?

Code groen & geel bestemmingen

We kunnen weer genieten van een onbezorgde vakantie! Lees op deze pagina belangrijke informatie over de reisadviezen van code groen & geel bestemmingen.

Wat betekent kleurcode groen en kleurcode geel?

Een bestemming met kleurcode groen betekent dat de veiligheidsrisico's in dat land vergelijkbaar zijn met Nederland. Een bestemming met kleurcode geel betekent dat er meer kans op veiligheids- en/of gezondheidsrisico's zijn, vergeleken met Nederland. Dit houdt in dat er besmettingen met het coronavirus kunnen zijn en dat je daarom alert dient te zijn, maar je kunt hier alsnog heerlijk genieten van een vakantie. 

Waar kan ik heen op vakantie?

Alle landen binnen Europa hebben op dit moment een groen of geel reisadvies vanuit de Nederlandse overheid gekregen. Dit betekent dat je weer heerlijk kunt genieten van een zorgeloze vakantie in bijvoorbeeld Spanje, Griekenland of Italië. Ook zijn er alweer veel verre bestemmingen buiten Europa toegankelijk voor een fijne vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de Dominicaanse Republiek, Mexico en Curaçao.

Moet ik me laten testen als ik op vakantie ga?

Voor een paar bestemmingen gelden nog inreisbeperkingen en is het verplicht om met een coronabewijs te reizen. Dit kan in de vorm van vaccinatie, een negatieve coronatest en/of een herstelbewijs. Het is afhankelijk van jouw vakantiebestemming of je een coronabewijs nodig hebt en in welke vorm dit gevraagd wordt. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies van jouw vakantieland op de website Nederland Wereldwijd

Voor welke bestemmingen heb ik géén coronabewijs nodig?

Voor onderstaande bestemmingen heb je op dit moment géén coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig om het land in te reizen. Voor deze landen zijn de inreisbeperkingen opgeheven: 

En er zijn er meer! Check de meest actuele lijst op de website van de Nederlandse overheid. Voor informatie over bijvoorbeeld de maatregelen op bestemming verwijzen we je door naar de uitgebreide reisadvies pagina's van Prijsvrij Vakanties.