JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport met kinderen - Kindvriendelijke skivakantie bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Kindvriendelijke skigebieden

Wil je graag met kinderen op wintersport? Een skivakantie wordt pas echt onvergetelijk als de bestemming perfect is. Ga daarom voor de fijnste, blauwe pistes waar de kleinste wintersporters hun vaardigheden op eigen tempo ontwikkelen. Benieuwd naar de beste skigebieden met kinderen? Ontdek de meest kindvriendelijke skivakanties bij D-reizen!

Wintersport met kinderen

De beste skigebieden voor wintersport met kinderen

Ben je op zoek naar de beste skigebieden voor wintersport met kinderen? Dan vormen gebieden met veel blauwe en daarmee vlakkere pistes de perfecte bestemming voor een heerlijke kindvriendelijke skivakantie. De beste skigebieden voor kinderen liggen voornamelijk in Oostenrijk en Duitsland. Vooral Tirol en het Salzburgerland zijn hierbij erg populair, net als het Duitse Winterberg. Of, wat denk je van de mooie afdalingen in Tsjechië, Italië en Zwitserland? Wil je op wintersport met het gezin? Vind de beste deals voor een kindvriendelijke wintersportvakantie bij D-reizen!

Tips voor een kindvriendelijke skivakantie

Wil je met kinderen op skivakantie? En, gaan ze binnenkort hun eerste meters in de sneeuw maken? In Europa heb je een grote hoeveelheid om uit te kiezen: een geslaagde wintersport voor kinderen is dus dichtbij. Maar, waar moet je op letten? Voor de beste sneeuwavonturen geven wij je graag 3 tips mee voor een kindvriendelijke skivakantie.

1. Ga voor skigebieden met goede skischolen

Ook de kleinste wintersporters willen de mooiste sneeuwavonturen beleven. En, daarom zo snel mogelijk goed leren bewegen op hun skilatten of snowboard. In veel wintersportdorpen, zoals Serfaus en Saalbach-Hinterglemm, vind je super goede skischolen. En, die in het Nederlands lesgeven. Hier leren kinderen op een toegankelijke en vrolijke wijze hun skivaardigheden te ontwikkelen. En, maken ze hun eerste meters in de sneeuw op veilige wijze. Zijn je kinderen beginnende wintersporters? Ga dan voor een skischool waar ze op eigen tempo hun eerste sneeuwavonturen beleven!

2. Ontdek de meer rustige & kleinschalige skigebieden

Wil je je kinderen op rustige wijze hun skivaardigheden laten ontwikkelen? Rustige en kleinschalige skigebieden zijn grote favorieten onder families. Zo zorgt de rust ervoor dat je meer ruimte op de pistes hebt: erg fijn als je beginner nog wat onwennig op je skilatten of snowboard staat. De kleinschalige en daarmee overzichtelijke gebieden zijn daarbij ook ideaal voor beginnende wintersporters: de grote reuzen kunnen soms wat overweldigend zijn. 

3. Kies voor lager gelegen dorpen

Ga je met jonge kinderen op skivakantie? Dan worden vooral de laaggelegen dorpen je het meest aangeraden. De hoger gelegen dorpen, zoals Val Thorens in Frankrijk, hebben een lagere temperatuur: dit kan voor kinderen net te koud zijn. Wil je een comfortabele wintersport voor iedereen? Kies dan voor de gezellige wintersportdorpen in het dal.

Skipas nodig?

Wil je een onbezorgde skivakantie tijdens je wintersport met kinderen? Bezoek een van onze D-reizen winkels bij jou in de buurt! Zo begin jij ontspannen aan je reis!