Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noorwegen ×

De vlakte van de goden, Oslo, is een stad voor kunst-, natuur- en cultuurliefhebbers! Het museumeiland biedt u diverse interessante musea zoals het Noors Folkemuseum. Kunstenaars als Edvard Munch vonden hun inspiratie in deze stad, en ook de cultuur van vroeger vindt u hier terug. Voel u een viking en bewonder de schepen Gokstadschip en Osebergschip!

Lees meer

Hoogtepunten Oslo

Fort Akershus, gebouwd in opdracht van koning Haakon V, is een schitterend voorbeeld van architectuur uit de renaissance. Het is nu nog steeds militair gebied. Maar nu stelt het ook de deuren open voor publiek: u kunt hier het strijdkrachtenmuseum bezoeken, en het verzetsmuseum. Vanuit het fort hebt u een prachtig uitzicht over de haven en de fjorden van Oslo. Cultuur en een bezoek aan een café en diverse winkels combineren? Ga dan naar de Karl Johans Gate. Aan de belangrijkste straat van de stad vindt u het Koninklijk Paleis, de kathedraal en het Stortinget, het Noorse parlementsgebouw. In de omgeving vindt u volop winkels, restaurants en cafés. Een bezoek aan de Kerk van de Heilige Drievuldigheid, Hellig Trefoldighet of de Kathedraal van Oslo, is niet compleet zonder een bezoek aan de sculpturen van de kunstenaar Vigeland in het gelijknamige park. In de kathedraal ziet u prachtige glas-in-loodramen van dezelfde kunstenaar.

Op stedentrip naar Oslo

Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen, en heette vroeger Christiania of Kristiania. De huidige ‘vlakte van de goden’ is een stad die zeer rijk is aan kunst aan cultuur. Maar liefst 50 musea en galerieën bieden u zeer uiteenlopende collecties, exposities en tentoonstellingen. Ook ziet u vele verschillende monumentale gebouwen, zoals de Rådhushallen, waar jaarlijks de Nobelprijzen worden uitgereikt. Het gemeentehuis ligt aan de haven van de stad, en heeft een rijk klokkenspel met 49 klokken die ieder uur luiden. De Holmenkollen-skischans is bijna ieder jaar de locatie voor de slotwedstrijd van het Nordic Tournament. Dit is de Scandinavische versie van het Vierschansentoernooi, dat rond de jaarwisseling gehouden wordt. De Holmenkollen wordt gezien als de schans waar de sport ontstaan is, wat de wedstrijd nog belangrijker maakt! Voor theater- en muziekliefhebbers is er ook volop keuze! Het Nationaal Theater en het Oslo Jazzfestival zullen u vele mooie momenten bezorgen!

Ligging

Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen. Het is de grootste stad van het land in de gelijknamige provincie aan het begin van de Oslofjord, dat circa 107 km lang is. Door een engte tussen Drǿbak en Hurum wordt de fjord in twee delen verdeeld, een binnen- en een buitenfjord, Indre Oslofjord en Ytre Oslofjord.

Verrassende Highlights in Oslo

Een wandeling maken door de prachtige natuur of een frisse duik nemen in de zee? Daarvoor kunt u naar Hovedøya, een eilandje in de fjord van de stad. Aan het Oslofjord hebt u uiteenlopende recreatiemogelijkheden. Er zijn verschillende watersportmogelijkheden, prachtige stranden en op de diverse eilanden kunt u genieten van de schitterende natuur. Als u zoekt naar een mooi uitzicht over de stad, en bij helder weer zelfs uitzicht op Zweden, dan beklimt u de Tryvannstårnet. Deze circa 118 m hoge televisietoren staat op een heuvel, dicht bij de bekende Holmenkollen-schans. U kunt op het observatieplatform, op een hoogte van ongeveer 60 m, uitkijken over de stad.

Praktische Tips voor je vakantie naar Oslo

Hoelang is het vliegen naar Oslo?

Oslo is meestal tussen de 1,75 en 2 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Oslo?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Oslo.