Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Canada ×
    • British Columbia ×
    • Vancouver ×

Stedentrip Vancouver

Aan de Straat van Georgia en dichtbij de bergketen North Shore Mountains vind je  het zeer verrassende Vancouver. Deze stad heeft voor ieder wat te bieden en was het decor van de Olympische Winterspelen in 2010. Het is prima vertoeven in deze mooie Canadese stad. Bezoek één van de prachtige natuurparken, het smalste commerciële gebouw ter wereld of het Museum of Anthropology en geniet!

Lees meer

Op vakantie naar Vancouver

De stad ligt aan de zuidwestkust van Canada, aan de Straat van Georgia en is een zeer afwisselende bestemming. Prachtige natuurgebieden, parken en uitstekende winkelmogelijkheden: je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde stedentrip. De verschillende culturen in de stad zorgen voor afwisseling en gezelligheid. Zo zijn er veel verschillende restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt dineren. 

Victoriaanse architectuur, kinderkopjes, ouderwetse lantaarns: in de wijk Gastown doe je even een flinke stap terug in de tijd. In de jaren ’70 is de wijk gerenoveerd, je zult tijdens een wandeling je ogen uitkijken! Als je verder loopt naar Granville Island, kun je genieten van optredens van vele verschillende straatartiesten. 

Wisselende tentoonstellingen, een bioscoop met megascherm en een aanlegplaats voor cruiseschepen: dit vind je allemaal aan Canada Place, overgebleven van de Wereldtentoonstelling van 1986. Dit centrum van evenementen is dé plek als je de Canadese tradities van dichtbij wilt beleven. Ook het technologiemuseum Science World is zeker een bezoekje waard. 

Meer collecties bekijken? In het Museum of Anthropology zie je een bijzondere verzameling Indiaanse kunst. Dit museum maakt deel uit van de Universiteit van British Columbia en is de grootste van het land. Scheepvaart staat centraal in het Vancouver Maritime Museum, met de St. Roch, een schip van ontdekkingsreizigers, als absoluut hoogtepunt. In de Vancouver Art Gallery kun je een zeer uitgebreide collectie schilderijen bewonderen van Emily Carr, één van Canada’s meest beroemde en geliefde kunstenaressen.

Voor een gezellige afsluiting van een dag vol culturele, sportieve en historische indrukken heeft het uitgaansleven veel voor je in petto. Clubs en bars zijn tot de late uurtjes open, de avond begint goed met een smakelijke maaltijd in één van de vele restaurants.

Ligging

De stad ligt in het zuidwesten van de provincie British Columbia op het Burrard Schiereiland. Aan de noordkant ligt de Burrard Inlet, aan de zuidkant de Frasier Rivier. Het wordt door de Straat van Georgia (een deelzee van de Grote Oceaan) gescheiden van Vancouver Island. Vancouver is de grootste stad van de provincie maar niet de hoofdstad, dat is Victoria.

Vlakbij ligt de bergketen North Shore Mountains.

Bezienswaardigheden Vancouver

Naast de vele kunst- en cultuuruitingen is dit ook dé stad van de parken: er zijn maar liefst 180 stadsparken waar je een dagje museum of winkelen heerlijk kunt onderbreken. Circa 400 ha groen vind je vlakbij het stadscentrum in Stanley Park. Geniet van de schitterende boom- en plantensoorten en uiteenlopende diersoorten.

Kunt je de kunst toch niet loslaten? Bekijk dan de werken van lokale kunstenaars in Painters Circle of bezoek een theatervoorstelling in het openluchttheater Theatre Under the Stars.

Ook festivalliefhebbers zijn in deze stad op de juiste bestemming. Het Fringe Festival (theater, muziek, dans, comedy) en het Vancouver International Film Festival zijn maar enkele voorbeelden van enerverende activiteiten die je kunt bijwonen!

Verrassende Highlights in Vancouver

Ontdek het smalste commerciële gebouw ter wereld, namelijk Sam Kee Building. Dit indrukwekkende gebouw staat vermeld in het Guinness Book of Records en is dus zeker een bezoek waard! Schijnt het zonnetje? Bezoek dan Kitsilano Beach Park! Hier kun je heerlijk ontspannen aan het grote zwembad, een drankje drinken in het café of een balletje slaan op de tennisbaan!

Zoek je een bijzondere ervaring met geweldige diersoorten? Maak dan een persoonlijke ontmoeting met dolfijnen, zeeschildpadden of beluga’s in het Vancouver Aquarium.

Combineer je graag een wandeling met bijzondere kunstwerken? De VanDusen Botanical Garden heeft een beeldenpark met werken van de Vancouver International Stone Sculpture Symposium van 1975.

Praktische Tips voor je vakantie naar Vancouver

Hoelang is het vliegen naar Vancouver?

Vancouver is meestal tussen de 9,5 en 10 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Vancouver?

Het tijdverschil tussen Nederland en Vancouver is -9 uur.