JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Goedkope vakantie Frankrijk - Vakantie deals | D-reizen

Vakantie Frankrijk

Informatie
Resultaten
Bestemming
Sorteer op:

Populaire vakanties

1
Onze vakanties naar Frankrijk krijgen gemiddeld een 7.6 uit 252 beoordelingen
Vakantie Frankrijk
vakanties gevonden
Bekijk aanbod

Veelgestelde vragen over Frankrijk

Waar ligt Frankrijk?

Frankrijk ligt in het westen van Europa. Wist je dat dit het op één na grootste Europese land is? Verder behoren ook het eiland Corsica en de overzeese regio's Guadeloupe, Frans-Guyana, Martinique en Réunion tot Frankrijk.

Hoelang is het vliegen naar Frankrijk?

Frankrijk is meestal tussen de 1 en 2 uur vliegen, afhankelijk van je exacte bestemming.

Wat is de route van Nederland naar Frankrijk?

Afhankelijk van je bestemming in Frankrijk varieert de vliegtijd van circa 1 uur en 15 minuten tot circa 2 uur.

Met de Thalys ben je vanuit Nederland binnen ongeveer 3 uur en 20 minuten in Parijs (vanaf Amsterdam). In de maanden juli en augustus brengt de Zon-Thalys je in circa 7 uur en 30 minuten naar Zuid-Frankrijk (onder andere naar Marseille). 's Winters ben je met de Ski-Thalys binnen circa 8 tot 10 uur in de Alpen.

Er vertrekken meerdere bussen vanuit Nederland naar de verschillende Franse steden. Met de bus van Amsterdam naar Parijs doe je er circa 8 uur over.

De afstand per auto van Utrecht naar Parijs bedraagt ongeveer 470 km. De afstand van Utrecht naar Marseille in het zuiden van Frankrijk bedraagt circa 1200 km. Op belangrijke (snel)wegen moet je tol (péage) betalen. Als je tijdens jouw route, de vaak parallel lopende Routes Nationales gebruikt, kun je de tolwegen omzeilen. Deze provinciale wegen worden aangegeven met een N en zijn vaak drukker, maar wel mooier gelegen. Op de laatste zaterdag van juli en de eerste zaterdag van augustus kan het erg druk zijn op de Franse wegen, dit staat ook wel bekend als zwarte zaterdag. Reis je met de auto, probeer deze drukste dagen dan te vermijden.

Wat is het tijdsverschil met Nederland van Frankrijk?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Frankrijk.

Met welke munteenheid betalen ze in Frankrijk?

Betalen in Frankrijk is vrij gemakkelijk en de munteenheid in Frankrijk is de euro. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd en veel plaatsen hebben een geldautomaat. Banken zijn meestal geopend op maandag tot en met vrijdag (soms zaterdag) van 09:00 tot 16:00 uur. Bij de meeste postkantoren kun je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur terecht. Op zaterdag zijn ze vaak open van 9:00 tot 12:00 uur.

Het gemiddelde prijsniveau is gelijk aan Nederland, al liggen de prijzen in grote steden soms iets hoger dan in Nederland. Vooral drankjes zijn in de regel prijzig. Wil je fooi geven? In horecagelegen wordt meestal een fooi van ongeveer 5 tot 10% gehanteerd.

Wat is het voltage in Frankrijk?

De netspanning is over het algemeen 220 of 240 volt. Je kunt afwijkende stopcontacten tegenkomen. Wij raden je dan ook aan om een verloopstekker mee te nemen.

Is het water drinkbaar in Frankrijk?

Het leidingwater is goed en veilig drinkbaar, maar kan een bijsmaak hebben.

Welke taal spreken ze in Frankrijk?

De officiële taal van Frankrijk is Frans. Wij raden je aan om een taalboekje te kopen of een vertaal-app op je telefoon te gebruiken, omdat veel Fransen uitsluitend Frans spreken. Fransen die in de toeristische sector werken, spreken vaak wel (gebrekkig) Engels. Ook wordt er op kleine schaal Italiaans en Nederlands gesproken.

Hoe is het openbaar vervoer in Frankrijk?

Het spoorwegennet in Frankrijk wordt prima verzorgd door de SNCF. De Franse hogesnelheidstreinen TGV (Train à Grande Vitesse) 'vliegen' met 220 tot 320 km per uur door het land. Wie het iets rustiger aan wil doen, pakt een boemeltje. Deze treinen stoppen bij meerdere stations, vergelijkbaar met stoptreinen. Met de bus reizen? Dat kan ook, want de meeste Franse steden hebben een goed busnetwerk. Vanuit verschillende plaatsen (onder andere Toulon, Nice en Marseille) kun je met de ferry naar Corsica. De overtocht duurt circa 3 uur en 30 minuten.

Kun je niet wachten om op autovakantie naar Frankrijk te gaan? Of kies je liever voor een vliegvakantie? Klik op de onderstaande button om jouw ideale vakantie samen te stellen, of maak een afspraak bij het D-reizen reisbureau om jouw wensen te bespreken. À bientôt!

Daarom kies je voor

Online géén boekingskosten

Géén boekingskosten t.w.v. €34,50 op alle vakanties wanneer je online bij D-reizen boekt!

Altijd de beste deal

Supersnel vind & vergelijk je bij ons de allerbeste deals van verschillende aanbieders.

Veilig op vakantie

D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Jij reist daarom met zekerheid en garantie.

Ruim 75 reisbureaus

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Telefonisch, online of in één van onze reisbureaus.

Meer over D-reizen