JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport Tsjechië - Skivakantie Tsjechië deals bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport Tsjechië

Glooiende bergen met idyllische dennenbossen: op wintersport naar Tsjechië betekent een ontspannen skivakantie naar het imposante Reuzengebergte. Zoek je een rustig skigebied voor een beginnend niveau? Dan ben je hier op je plek! Ontdek daarom snel het gezellige Spindleruv Mlyn of sneeuwzekere Harrachov tijdens je skivakantie in Tsjechië met D-reizen!

Wintersport Tsjechië

Waarom op wintersport in Tsjechië?

Houd je vooral van rustige natuurgebieden en begeef jij je het liefst op de blauwe piste? Dan is een wintersportvakantie in Tsjechië perfect voor jou. Ontdek de mooiste pistes voor beginnend niveau in het Reuzengebergte, kriskras door de sprookjesachtige dennenbossen. Of, ga voor de mooiste langlauftochten in Spindleruv Mlyn. Benieuwd? Vind hier de beste deals voor een skivakantie in Tsjechië bij D-reizen!

Voor wie is een skivakantie in Tsjechië geschikt?

Een skivakantie naar Tsjechië: Wat mag je je daarbij voorstellen? Om te beginnen is het Reuzengebergte van Tsjechië zijn minder steil dan de Alpen: dit betekent dat je hier vooral meer vlakke en ook brede pistes tegenkomt. Dit gebied is dan ook ideaal voor kinderen, beginners en lichtgevorderden. Zo heb je hier genoeg uitdaging met 20 pistes, zowel blauw als rood, met een totale lengte van 28 kilometer. Omdat het relatief kleinschalig en rustig is, vormt het Reuzengebergte het ideale skigebied voor gezinnen. Een wintersportvakantie naar Tsjechië betekent dus sportief skiën en snowboarden op beginnend niveau. En, dat in combinatie met de serene rust van de dennenboomrijke natuur!

Wat heb je nodig voor een wintersportvakantie naar Tsjechië?

De meest populaire manier voor een wintersportvakantie naar Tsjechië is reizen met de auto. Maar, waar moet je aan denken? Vanaf 1 november tot en met 31 maart ben je verplicht om met winterbanden te rijden in Tsjechië. Ondanks dat de wegen redelijk vlak zijn, ben je eveneens verplicht om sneeuwkettingen in je auto te hebben liggen. Het laatste dat je niet mag vergeten, is het vereiste tolvignet: in Tsjechië wordt, op veel trajecten, namelijk tol geheven. Dit tolvignet, vanaf 2021 elektronisch, is gekoppeld aan je kenteken en vormt een bewijs van betaling. Doe dit zeker, want er is veel camera-controle: de boete voor niet-betalen kan oplopen tot circa €820.

Bereikbaarheid & openbaar vervoer

De meeste wintersporters reizen met de auto voor een skivakantie in Tsjechië: zo heb je de ultieme vrijheid om overal naartoe te rijden. En, verplaats je jezelf gemakkelijk van A naar B. Vanuit Utrecht rijd je door Duitsland, via Hannover, Leipzig en Dresden (of Dortmund en Dresden) eerst naar de hoofdstad Praag: hier vervolg je je reis naar het Reuzengebergte, zoals Spindleruv Mlyn. In Tsjechië vervoer jezelf met een eigen auto, taxi of bus naar je gewenste bestemming, zoals een ander skigebied.

Skipas nodig?

Wil je ontspannen op reis en een skipas kopen voor je wintersportvakantie in Tsjechië? Bezoek dan een van onze D-reizen winkels bij jou in de buurt! Zo is jouw wintersportvakantie naar Tsjechië alvast goed begonnen.