Nederlanders spenderen weer meer aan vakantie

De Nederlandse reiziger is positief gestemd over het nieuwe jaar en geeft weer iets meer geld uit aan zijn vakantie. De gemiddelde reissom met vertrek in 2020, ligt bijna 3% hoger dan bij reizen met vertrek in 2019. De Canarische Eilanden en andere bestemmingen in Spanje blijven in 2020 het meest populair. Opvallende stijger in de top 10 dit jaar is Egypte. D-reizen en VakantieXperts (D-rt Groep) hebben vandaag de balans opgemaakt voor 2020, naar aanleiding van de boekingscijfers tot nu toe.

TurkijeCanarische Eilanden

Top 10 meest geboekte landen

Spanje (Canarische Eilanden en overig) is ook in 2020 weer het meest populaire vakantieland. Opvallende stijger is Egypte, die dit jaar stijgt van nummer 6 naar 4.
Top 10 meest geboekte landen

Aandeel all inclusives

Wat verder opvalt is dat 34% van de verkochte reizen met vertrek in 2020 een all inclusive vakantie is. Dit percentage is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. All inclusive blijft hiermee het populairst qua type verzorging. Na all inclusive zijn vakanties met alleen logies, half pension en vol pension het meest populair.
All inclusive blijft het populairst

Aandeel vroegboekers

Inmiddels heeft circa 15% vroeg geboekt, dat wil zeggen minstens 4 maanden voor vertrek. In de maand januari zal het vroegboek hoogseizoen weer massaal losbarsten, net als in voorgaande jaren.

Vertrek van andere luchthavens dan Schiphol

Het aandeel van vakanties met vertrek vanaf andere luchthavens dan Schiphol, blijft ongeveer gelijk. Ondanks de drukte op onze nationale luchthaven, zien we geen grote verschuiving naar meer vertrekkende reizigers vanaf andere luchthavens.
Vertrekluchthaven


Bronnen: Boekingssystemen D-rt Groep, online en instore boekingen