JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Record jaar voor Prijsvrij D-reizen Groep, D-reizen weer winstgevend

PERSBERICHT
’s-Hertogenbosch, 12 december 2022


Record jaar voor Prijsvrij D-reizen Groep, D-reizen weer winstgevend

Met een winstgevende omzet van net onder de half miljard euro (480 miljoen) is 2022 een record jaar voor het reisconcern Prijsvrij D-reizen Groep. De winstgevende omzet is evenredig verdeeld over de bedrijfsonderdelen Prijsvrij Vakanties en D-reizen.

Bedrijfsonderdeel D-reizen is weer winstgevend en zit sinds de overname stevig in het zadel. Zowel via de website als in de winkels laat het bedrijfsonderdeel een sterke groei zien. De online omzet van D-reizen is in 2022 verdubbeld in vergelijking tot het laatste pre-corona jaar 2019. Ook bij de fysieke winkels, waarvan er ondertussen 80 weer heropend zijn, groeit de omzet sterk en was de jaartarget in augustus al gehaald.

In 2023 verwacht de Prijsvrij/D-reizen groep de sterke groei te kunnen voortzetten. De verbouwing van winkels naar het nieuwe concept gaat in het tempo van 2 per maand door. Eind 2023 moeten alle 80 winkels omgebouwd zijn naar het nieuwe concept. Ook staan er nieuwe locaties en een flag ship store in 2023 op de planning voor Nederland. Verder zal aankomend jaar de eerste D-reizen winkel in België haar deuren openen. Alle investeringen worden gedaan uit eigen middelen.

“Al met al zijn we zeer tevreden met de performance van beide bedrijfsonderdelen. Met deze omzet zijn we nu doorgegroeid tot de grootste online en offline reis-retailer van Nederland. De signalen voor dit jaar waren, totdat de problemen bij Schiphol zich aftekenden, echter nog veel gunstiger. Het is zuur dat het de Schiphol directie niet gelukt is om de problemen voor te zijn en/of sneller onder controle te krijgen. Het heeft de vakantie ervaring van onze reizigers negatief beïnvloed, onze medewerkers extreem meer werk opgeleverd en daarbij hebben ze veel van de begrijpelijke frustraties rondom Schiphol van de reizigers voor hun kiezen gekregen. Wat dat betreft zijn zij ook dit jaar weer de helden van ons bedrijf.” Aldus Kevin Ooms CFO Prijsvrij/D-reizen groep.

Contactpersoon
Kevin Ooms - Chief Financial Officer / Prijsvrij D-reizen Groep

073 6237779
k.ooms@prijsvrij.nl