Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Portimao ×

De havenstad Portimão, na Faro de tweede grootste stad van de Algarve, is een échte vissersstad waarvan de grootste bron van inkomsten de visindustrie en vishandel zijn. De stad staat vandaag de dag voornamelijk bekend om de vele winkels en visrestaurants. Wil je meer genieten van zon, zee en strand? Het strand Praia da Rocha ligt om de hoek. 

Lees meer

Op vakantie naar Portimao

De zomer is de beste tijd om op vakantie te gaan naar Portimão. Van juni tot en met september is de temperatuur aangenaam met zo’n 25 tot 30 graden. In de wintermaanden is het wat kouder, rond de 15 graden, en valt er geregeld neerslag. Dit maakt Portimão een echte zomervakantiebestemming. 

Ligging

De havenstad ligt tussen Lagos en Albufeira, aan de zuidkust. Met de auto ben je tussen de 40 en 60 minuten onderweg naar Albufeira en binnen 20 minuten sta je al in Lagos. Dat maakt Portimão de ideale plaats om een dagje naar omliggende grote steden te gaan.

In het zuiden van Portimão vind je het mooie strand Praia da Rocha, dat het breedste strand van heel de Algarve is. Het strand bestaat uit goudgeel zand. Daarnaast is de boulevard enorm gezellig, zijn er veel leuke winkeltjes en terrasjes waar je wat kunt gaan drinken. Het oosten van Portimão grenst aan de rivier de Arade. Hier vind je onder andere de oude jachthaven Cais Vasco Da Gama. Aan de andere kant van de rivier, richting de zuidelijke kust, ligt het plaatsje Ferragudo, waar ook een schitterende nieuwe haven te vinden is. 

Bezienswaardigheden Portimao

Aan een haven- en visstad mag een dagelijkse vismarkt niet ontbreken. Deze wordt gehouden aan de voet van de brug die Portimão met Ferragudo verbindt. De brug is 337 meter lang en is gemaakt van ijzer. Wat je op deze gezellige vismarkt zeker zult tegenkomen zijn sardientjes, de belangrijkste vissoort voor Portimão. Ook de visserij is gericht op sardienen. 

Portimão heeft een gezellig centrum met een lange, autovrije winkelstraat. Er zijn verschillende uitgaansgelegenheden, leuke winkels en vooral ook lekkere (vis)restaurants en bars. Het is echt een aanrader om het centrum te bezoeken en een drankje te drinken op een fijn terrasje. 

Vanaf Portimão ben je binnen 1,5 uur rijden op het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Vanaf de Kaap Sint-Vincent heb je een eindeloos mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. Bovenop de kaap staat een vuurtoren, deze kun je helemaal tot boven beklimmen waardoor je een nóg mooier uitzicht hebt. Neem je tijd en bewonder ook zeker de prachtige zonsondergang. 

 

Praktische Tips voor je vakantie naar Portimao

Hoelang is het vliegen naar Portimao?

Portimao is meestal tussen de 2,5 en 3,5 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Portimao

Om in deze vissersplaats te komen, vlieg je rechtstreeks naar het vliegveld van Faro. Deze vlucht duurt gemiddeld 3 uur. Vanaf Faro zit je na ongeveer een uur rijden in Portimão. Als er geen transfer bij jouw vakantie naar Portimao zit, kun je het beste een taxi nemen.

Hoe is het openbaar vervoer in Portimao?

Portimão en de kleine omliggende plaatsjes maken gebruik van een busnetwerk dat ‘Vai e Vem’ heet. De bussen rijden vanaf 7 uur ‘s ochtends en tot ongeveer half 8 of 8 uur ‘s avonds. Pak deze bus en het brengt je door heel de stad!