Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Lagos ×

Lagos was de vestigingsplaats van Hendrik de Zeevaarder. Van hier vertrok de vloot om het Portugese rijk op te bouwen. Vandaag de dag staat de stad nog steeds bol van historie. Ook de natuur rond Lagos is niet te versmaden, met als hoogtepunt het imposante Ponte de Piedade, bizarre rotsformaties en grotten in de zee. De sfeer in Lagos is kleinschalig, de inwoners zijn vriendelijk.

Lees meer

Op vakantie naar Lagos

Lagos ligt aan de zuidkust van Portugal, in de Algarve, op circa 3 uur vliegen van Nederland en ongeveer 75 km van de luchthaven van Faro. Wie in Lagos is, hoeft eigenlijk nergens anders meer naartoe. De levendige stad is deels ommuurd door eeuwenoude stadswallen en ligt aan de monding van een rivier. Lagos heeft diverse historische bezienswaardigheden, waaronder een 17e eeuws fort, een Arabisch kasteel, 16e eeuwse kerken en een interessant museum. Stap in de wereld van de ontdekkingsreizigers en ontdek waarom zij hier graag woonden. 

Het pittoreske centrum staat garant voor een onbezorgde sfeer. Slenter door de autovrije keienstraatjes, geniet van de typisch witte huisjes of strijk neer op een terras op een gezellig pleintje. Flaneer eens over de boulevard naar de kleurige vissershaven, smul van de luxe jachten in de jachthaven en schiet plaatjes van de fotogenieke vuurtoren. Steek dan de rivier over en zet het vakantiegevoel voort op het langste zandstrand van de Algarve. Ben je uitgerust? Leef je dan uit op de surfplank of duik in de betoverende onderwaterwereld.

Lagos is de ideale combinatie van cultuur, historie en toeristische levendigheid. Door het heerlijke klimaat is het hier het hele jaar door goed toeven.

Excursies Lagos

Ook in de omgeving van Lagos valt genoeg te beleven: Maak eens een echter Portugese fado-avond mee met traditionele muziek en dans. Vaar met een zeilboot naar Sagres (op circa 33 km) en geniet van de schitterende rotsformaties en grotten. Maak een stadsrondrit in een authentieke ezelwagen. Ontdek de schitterende natuur tijdens relaxte of stevige wandelingen. Voor meer tips en ideeën, zie de info rmatie over de Algarve.

Ligging

Lagos ligt in een landelijke en lichtglooiende omgeving met verspreide lage bebouwing en akkers met olijf- en vijgenbomen. Aan de noordkant van de plaats ligt aan de overkant van de rivier een vlak gebied achter de haven. Hier vindt u het treinstation, lage begroeiing en verspreide bebouwing achter het Da Meia-strand. In de prachtige omgeving liggen de authentieke Portugese plaatsjes Sagres en Silves.

Lagos ligt aan de zuidkust van Portugal en heeft een grillige en rotsachtige kust. De plaats heeft twee lange stranden en twee kleinere stranden, die buiten de plaats liggen. In het zuiden van Lagos is de kustlijn erg grillig. Ten zuiden van Lagos vind je nog kleine strandjes verscholen in romantische baaitjes.

Stranden van Lagos

Lagos heeft een aantal stranden, waaronder het langste strand van de Algarve: Het Da Meia-strand is een zeer lang zandstrand (circa 3,5 km ) en ligt ten oosten van de rivier. De zeebodem is bedekt met zand en loopt vrij geleidelijk af. Achter het strand zijn de spoorbaan en duinen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er is strandbewaking en er zijn diverse eetgelegenheden. Het strand heeft een blauwe milieuvlag, wat betekent dat het water en strand schoon zijn. Honden zijn op dit strand niet toegestaan. Het lange Porto de Mós-strand (circa 750 m ) is een zandstrand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem die bedekt is met rotsen. Aan beide zijden van het strand liggen grillige rotsen. Het strand ligt ten westen van de plaats, aan de rand van de toeristenwijk Torraltinha. Je kunt in de zomermaanden ligbedden en zonne- en windschermen huren. Er is strandbewaking en er zijn diverse eetgelegenheden. Ook dit strand heeft de blauwe milieuvlag gekregen. Honden zijn niet toegestaan. Het Dona Ana-strand is een zandstrand. De zeebodem is bedekt met zand en zeewier en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ten zuiden van het centrum, ter hoogte van hotel Golfinho en pension Sol e Preia. Het wordt begrensd door steile, hoge rotsen met begroeiing. Op het strand en in zee zijn enkele rotspartijen. Voor de kust liggen enkele rotseilandjes. Het strand is uitsluitend te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden huren, het gebruik van parasols is gratis. Op het strand is een cafetaria. Het kleine Pinhão-strand (circa 45 m) ligt ten zuiden van het centrum. Het zandstrand heeft een snel aflopende zeebodem, die bedekt is met keien. Het strand wordt omgeven door hoge, grillige rotspartijen. Je bereikt het strand via treden. Er zijn verder geen faciliteiten.

Bezienswaardigheden Lagos

Lagos is zeer de moeite waard om ontdekt te worden. Dit oude vestingstadje is de plaats van waaruit de ontdekkingsreizigers in de middeleeuwen naar onbekende gebieden vertrokken. Wandel over dezelfde paden als koning Hendrik de Zeevaarder, Vasco da Gama en Columbus. Bekijk de oude stadswallen, die zijn gebouwd in circa 300 voor Christus. Sinds 1928 zijn deze muren een nationaal monument. Het imposante kasteel van Lagos is gebouwd door de Arabieren. In de 18e eeuw is het kasteel herbouwd. En zo zijn er nog talloze bezienswaardigheden, die Lagos een zeer interessante stad maken.

Bezoek ook zeker het Regionale Museum van Lagos. Dit museum is gevestigd in een gedeelte van de 16e eeuwse barokkerk Santo António. De Santo Antoinio-kerk wordt één van de mooiste barokke kerken van Portugal genoemd. Vooral de binnenkant is uitbundig versierd. Op de muren prijken de bekende blauwwitte tegeltjes en het houtsnijwerk is met bladgoud bedekt.

Reis je met kinderen? Breng dan een bezoekje aan de dierentuin van Lagos, Parque Zoológico de Lagos. In deze leuke dierentuin leven verschillende dieren. Erg leuk zijn de apeneilanden, die door klimmateriaal met elkaar zijn verbonden. Alle apen kunnen van eiland naar eiland springen en leven dus door elkaar heen. Er is ook een enorme tunnel van ongeveer 60 m door een vogelkooi.

Verrassende Highlights in Lagos

Voor de kust van Lagos leven dolfijnen. Ga mee op dolfijnensafari en maak kennis met deze indrukwekkende zeedieren. Let op! Sommige excursies geven je een garantie dat je echt dolfijnen ziet. Zijn ze er niet, dan mag je de volgende keer gratis mee op een nieuwe zoektocht.

Als je de maandelijkse zigeunermarkt van Lagos net hebt gemist, ga je naar Loulé (circa 77 km). Op deze traditionele markt zie je hoe de Portugezen zelf winkelen. De zigeunermarkt, ook wel feira genoemd, is een kleurrijk schouwspel. Je ziet er hoe schapen, stro, schoenen, katoen, geurende oliebollen en op houtskool gegrilde tentakels van inktvissen van eigenaar wisselen.

Maak op spectaculaire wijze kennis met de binnenlanden van Portugal! De enige manier om de Algarve echt te leren kennen, is met een jeepsafari. Je gaat via landweggetjes het binnenland in en komt langs olijf- en vijgenbomen en sinaasappelboomgaarden. Je passeert pittoreske dorpjes waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Deze leuke dag wordt meestal afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Stranden van Lagos

Het uitgaansleven in Lagos is gezellig. In het autovrije centrum vind je een grote variatie aan eenvoudige eetgelegenheden, waar je kennis kunt maken met de smakelijke Portugese keuken. De meeste restaurants hebben een terras en bar, waar je heerlijk kunt natafelen. Voor de lunch kun je terecht in één van de koffiebars of tearooms.

De meeste uitgaansgelegenheden van Lagos liggen in het centrum of horen bij accommodaties. Er zijn diverse bars, discobars en een aantal discotheken. Ook kun je naar de bioscoop.

Praktische Tips voor je vakantie naar Lagos

Hoelang is het vliegen naar Lagos?

Lagos is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Lagos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Lagos is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Lagos

De vliegtijd naar Faro is ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 75 km van Lagos. De transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Lagos?

Lagos heeft een busstation. Er is een zeer frequente busverbinding door de plaats en naar de stranden. Er rijdt vrij regelmatig een bus via Espiche, Burgau, Budens, Slaema, Figueria, Villa de Bispo en Sagres naar Kaap São Vidente. Ook is er een regelmatige busverbinding via Saleme naar Sagres. Er rijdt af en toe een bus naar Lissabon en naar Faro via onder andere Portimão en Albufeira.

Lagos heeft een regelmatige treinverbinding met Portimão en met Faro. Er rijdt minder frequent een trein naar Lissabon en naar Vila Real de Santo Antonio (Spaanse grens). Er rijdt van maart tot oktober regelmatig een toeristentreintje door de plaats.

Je kunt gebruikmaken van een taxi, deze brengt je naar Portimão, Praia de Luz of de luchthaven van Faro.

In de zomermaanden vaart er regelmatig een kleine boot vanaf de haven naar het Da Meia-strand.Tip: Spreek vooraf een prijs af of vraag de chauffeur de meter aan te zetten. Er geldt een weekend- en nachttoeslag van 20%.