Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Lissabon ×

Geniet van een heerlijke vakantie in de streek Lissabon.

Lees meer

Bezienswaardigheden Lissabon

Als je Lissabon bezoekt, mag je de Torre de Belém (gebouwd in 1515 tot circa 1520) zeker niet overslaan! De Torre is het bekendste symbool van Lissabon. Hij stond ooit midden in de Taag, maar staat nu, door het verlanden van de rivier, aan de oever! De Torre was een verdedigingstoren en gevangenis in één en het laatste stukje stad dat de ontdekkingsreizigers zagen als ze Lissabon verlieten.

Op circa 30 m hoogte vind je de wijk Baixa, het kloppende hart van Lissabon en het grootste winkeldistrict van de stad. Neem de Elevador de Santa Justa, een kabelbaan in neogotische stijl, om de restaurants en uitgaansgelegenheden te bereiken. Alsof je een reis terug in de tijd maakt!

Breng ook een bezoek aan één van de meest majestueuze pleinen van Lissabon, het Praça do Comércio. Ooit stond hier het Koninklijk Paleis (Paço da Ribeira). Aan de noordkant van het plein staat een prachtige 19e eeuwse triomfboog die leidt naar de Rua Augusta (een beroemd winkelgebied). De zuidkant van het plein ligt aan de Taag (Cais das Colunas).

Je bent dan niet ver meer van de Sé Catedral de Lisboa. De Sé (kathedraal) is de oudste kerk van het land in de wijk Alfama (het oudste stadsdeel). De kathedraal heeft een schitterend 12e eeuws interieur dat in een onwaarschijnlijk goede staat verkeert (ondanks vier aardbevingen!). De toegang tot deze unieke kerk is gratis!

Iets meer uit het oude centrum, niet ver van de Bairro Alto, vindt u het Museu Nacional de Arte Antiga. Dit is één van de belangrijkste musea van Portugal. Hier kun je klassieke schilderijen van belangrijke Duitse, Spaanse, Vlaamse en Engelse grootmeesters bezichtigen. Daarnaast besteed het museum ook ruim aandacht aan keramiek, glas en meubels.
Verrassende Highlights in Lissabon
Lissabon is bij uitstek de stad van de fado! Geniet van deze authentieke Portugese muziek en het uitstekende eten in het restaurant Típico Canto do Camões (Travessa da Espera 38, Bairro Alto).

Wil je meer weten van de achtergrond en het ontstaan van de fado? Bezoek dan het Fado Museum. Het verhaal en de evolutie van deze traditionele muziek wordt verteld aan de hand van audiovisuele presentaties, wassen beelden, meertalige informatie en muziekarchieven.

Praktische Tips voor je vakantie naar Lissabon

Hoelang is het vliegen naar Lissabon? Lissabon is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen. Wat is het tijdverschil met Nederland van Lissabon? Het tijdverschil tussen Nederland en Lissabon is -1 uur.