Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Albufeira ×

Vakantie Albufeira

Albufeira is de levendigste plaats van de Algarve en een prima uitvalsbasis voor excursies. Maar je hoeft helemaal niet weg uit deze gezellige plaats. Er is zoveel te beleven in Albufeira. In het oude centrum slenter je door smalle straatjes met witte Moorse huisjes, op het strand vergeet je de tijd. En ’s avonds duik je in het uitgaansleven of maak je een lange wandeling over het verlichte strand.

Lees meer

Op vakantie naar Albufeira

Albufeira is de meest bruisende badplaats van de Algarve, aan de zuidkust van Portugal, op circa 44 km van de luchthaven Faro. De badplaats ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Schiphol en ligt gunstig voor het maken van excursies. Vanuit Albufeira kun je de hele Algarve verkennen. Maar ook de plaats zelf is zeer de moeite waard.

Het oude, autovrije centrum nodigt uit om ontdekt te worden. Karakteristieke gebouwen, mooie kerkjes, hellende klinkerstraatjes, kleurrijke markten, gezellig winkels en schaduwrijke pleintjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in het centrum. In de haven varen dagelijks kleurige vissersbootjes uit om gezonde vis te vangen. Geniet er ’s avonds van in één van de vele visrestaurants. 

Wie een gewoon heerlijke en onbezorgde vakantie wil, gaat naar Albufeira! Er ligt een schitterend lang zandstrand, een authentieke kern, een bruisend uitgaansleven en een klimaat waarin je zelfs kunt overwinteren.

Excursies Albufeira

Ook in de omgeving van Albufeira valt genoeg te beleven: Beleef eens een echter Portugese fado-avond mee met traditionele muziek en dans. Maak een boottocht voor de kust. Stap op een motorboot of catamaran en geniet van de schitterende rotsformaties. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over de Algarve.

Ligging

Albufeira ligt in een heuvelachtige omgeving met vrij dor struikgewas en verspreide bebouwing. In het noordwesten zie je veel vijgen-, amandel- en olijfbomen. In het noordoosten ligt het toeristische plaatsje Montechoro tegen een heuvel. Hier vind je een familiepretpark. De omgeving in het westen is glooiend met boomgaarden en akkertjes. In het oosten ligt op circa 2 km de plaats Praia da Oura.

In het binnenland liggen nog authentieke Portugese plaatsjes, zoals Silvas. Deze hebben vaak een gezellig marktplein, waar de inwoners samenkomen.

Albufeira ligt aan de zuidkust van Portugal aan een grillige kustlijn met inhammen en grotten. Het gezellige zandstrand strekt zich uit voor de badplaats en onderbroken door rotsen. Vanuit de haven vertrekken dagelijks vissersboten.

Stranden van Albufeira

Albufeira heeft één lang strand: Het Albufeira-strand is maar liefst 1,6 kilometer lang en ligt voor de hele kust van Albufeira. Hier en daar liggen wat kiezels en schelpengruis op het strand. De zeebodem is bedekt met kiezels en zand en loopt vrij geleidelijk af. Bij vloed wordt het strand onderbroken door rotsen, die tot aan de branding komen. Achter het strand zie je deels begroeide hoge zandrotsen. Het strand wordt op één plaats onderbroken door een pier en op diverse plaatsen door hoge rotsen. ’s Avonds zijn de rotsen achter het strand verlicht. Het strand is te betreden via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten en er is strandbewaking en een EHBO-post. Op het strand kun je jouw honger stillen in diverse restaurantjes. Het strand is plaatselijk ook wel bekend onder de naam Dos Barcos-strand en Pescadores-strand.

Bezienswaardigheden Albufeira

Als je na de zigeunermarkt van Albufeira nog grotere zigeunermarkten wilt zien, ga je naar Loulé (circa 32 km) of Quarteira (circa 26 km). Op deze traditionele markten zie je hoe de Portugezen zelf winkelen. De zigeunermarkt, ook wel feira genoemd, is een kleurrijk schouwspel. Je ziet er hoe schapen, stro, schoenen, katoen, geurende oliebollen en op houtskool gegrilde tentakels van inktvissen van eigenaar verwisselen.

Maak op spectaculaire wijze kennis met de binnenlanden van Portugal! De enige manier om de Algarve echt te leren kennen, is met een jeepsafari. Je gaat via landweggetjes het binnenland in en komt langs olijf- en vijgenbomen en sinaasappelboomgaarden. Je passeert pittoreske dorpjes waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Deze leuke dag wordt meestal afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Verrassende Highlights in Albufeira

Het kleine stadje Olhão, op ongeveer 64 km, is een museum op zich. De oude stadskern, Barreta, aan de havenkant, doet Moors aan. Je wandelt er door steegjes met witte, kubusvormige huisjes. Op de dakterrassen staan vaak weer kleinere kubussen. Op de daken zie je de opengewerkte schoorstenen, die typerend zijn voor de Algarve.

Bezoek Lagos (op circa 61 km), de vestigingsplaats van Hendrik de Zeevaarder. Van hier vertrok de Portugese vloot op zoek naar nieuwe landen. Vanuit de baai zie je het imposante 'Ponte de Piedade', bizarre rotsformaties en grotten die ongeveer 20 m boven de zee uitsteken.

Het is niet echt naast de deur, maar een bezoek aan Lissabon (ongeveer 256 km) is zeer de moeite waard. Ontdek de hoofdstad van Portugal met het adembenemende Jeronimus-klooster, de bekende Toren van Belem, het monument van de ontdekkingstochten en de oude stadswijk Alfama, waar je kunt genieten van echte Portugese fado.

Stranden van Albufeira

In Albufeira moet je het bruisende nachtleven meemaken! Begin de avond met een gezellig etentje in één van de vele restaurants. Je kunt kiezen uit internationale restaurants, maar je kunt ook kennismaken met de Portugese keuken in een Portugees restaurant of visrestaurant. Probeer hier één van de vele gerechten met kabeljauw, dé vis van het land. Drink daarna een glas vinho verde (Portugese wijn) in een gezellige bar. Geniet op een terrasje van het fraaie uitzicht op Albufeira en de zee.

Na het eten duik je in het nachtleven van Albufeira. Laat jouw zangkunsten horen in een karaokebar of ga swingen in een discobar of discotheek. Doe een spelletje in de amusementshal of bekijk de nieuwste film in de bioscoop. De meeste uitgaansgelegenheden liggen in het centrum.

Praktische Tips voor je vakantie naar Albufeira

Hoelang is het vliegen naar Albufeira?

Albufeira is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Albufeira?

Het tijdverschil tussen Nederland en Albufeira is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Albufeira

De vliegtijd naar Faro is ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 44 km van Albufeira. De transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Albufeira?

Er is een busstation in het noorden van het centrum van Albufeira. Hiervandaan zijn regelmatige verbindingen met Praia da Oura, Vilamoura, Quarteira, Faro, Lagos, Portimao en Lissabon.

Albufeira heeft een treinstation. Ook rijdt er regelmatig een toeristentrein via Praia da Oura.

Je kunt gebruikmaken van een taxi. Spreek vooraf een prijs af of vraag de chauffeur de meter aan te zetten. Er geldt een weekend- en nachttoeslag.Tip: Als je een auto of motor wilt huren, moet de bestuurder vaak minimaal 21 jaar zijn en minstens 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Je moet altijd een geldig rijbewijs en paspoort of identiteitskaart bij je hebben. Vaak is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder ook verplicht. Wil je voor een paar dagen een auto huren, dan raden wij je aan om vooraf te reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Naast auto’s en motoren kun je bromfietsen, scooters, mountainbikes en fietsen huren. Voor scooters en bromfietsen tot 50 cc heb je een bromfietscertificaat nodig. Boven de 50 cc moet je een geldig motorrijbewijs hebben.