Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Costa Verde ×

Vakantie Costa Verde

Bent u een natuurliefhebber of op zoek naar rust? Dan heeft de groenste regio van Portugal u veel te bieden. Ook als u van cultuur houdt, zit u goed in de Costa Verde. In de vele middeleeuwse dorpjes waant u zich in het Portugese verleden. In de prachtige havenstad Porto haalt u uw hart op in de musea en de kleurrijke wijkjes met heerlijke restaurants. Vergeet u geen port te bestellen?

Lees meer

Op vakantie naar Costa Verde

De Costa Verde (Groene Kust) heeft zijn naam te danken aan het groene landschap. De streek ligt in het noordwesten van Portugal op circa 2,5 uur vliegen vanuit Nederland. De stad Porto heeft de cultuur- en portliefhebber veel te bieden. Maar ook de andere plaatsjes in deze streek zijn de moeite van het bekijken waard.

Landinwaarts vindt u bijvoorbeeld het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte en ten noorden van Esposende komt u terecht in de kleine fraaie steden Viana do Castelo en Valença. Rustzoekers, natuur- én cultuurliefhebbers zitten goed in de Costa Verde.

De stad Porto en het door de rivier Douro hiervan gescheiden Vila Nova de Gaia zijn prachtig. Hun authentieke stadscentra, de drie bruggen over de rivier de Douro en de befaamde portkelders zijn karakteristiek voor deze steden. Als u van uitgaan, musea en winkelen houdt, dan zijn dit de aangewezen plaatsen.

Bij de Costa Verde vindt u de adembenemend mooie Douro-vallei. U kunt schitterende rondritten door deze vallei langs de rivier de Douro maken. U rijdt langs uitgestrekte wijngaarden en ziet talloze authentieke wijnboerderijen, de quintas.

Wist u dat Porto ook een strand heeft? Ten noorden van Porto liggen bovendien de badplaatsen Povoa de Varzim en het kleinere Esposende. Deze vissersdorpjes hebben brede zandstranden en zijn bij de Portugezen erg populair.

Cultuur Costa Verde

De Costa Verde heeft voor cultuurliefhebbers veel in petto:

 • Porto staat bol van de cultuur. U vindt er bijzondere historische gebouwen, zoals Palácio da Bolsa, het oude beursgebouw. De oude wijk Ribeira is niet alleen een genot om doorheen te slenteren, maar heeft zoveel culturele waarde dat deze zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
 • In Guimarães kunt u veel historisch moois zien. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele paleizen in deze stad, of het Koninklijke Kasteel. Het centrum van Guimarães staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de monumenten uit de Middeleeuwen.
 • In het noorden van de streek ligt een aantal burchtstadjes, dat u een blik op Spanje gunt over de rivier de Minho. Bezoek bijvoorbeeld het 13e eeuwse stadje Valença.
 • In het stadje Amarante kunt u op zaterdag naar de markt. Dit cultuurrijke stadje is bovendien een centrum voor wijn. De brug die de stad doorkruist geeft het stadje een romantische aanblik.

Natuur

Rustzoekers en natuurliefhebbers zitten goed in de Costa Verde:

 • Bezoek bijvoorbeeld het landinwaarts gelegen Nationale Park Peneda Gerês. Dit park is een bosrijk berglandschap met beekjes, watervallen en wilde paarden. Hier kunt u mooie wandelingen maken en dit afwisselen met abseilen en bergbeklimmen. Liever aan de wandel? Kleine stapels stenen wijzen u de weg door het park. Deze 'mariolas' liggen langs de paden die herders gebruiken. Rust onderweg uit bij de watervalletjes.
 • De wijngaarden in de Douro-vallei zijn de moeite van het bekijken waard. De terrasvormige opbouw van de druivenstruiken op de heuvels geeft een beeld van het proces dat voorafgaat aan het moment dat u een glaasje portwijn of vinho verde (jonge witte wijn), in de hand hebt.
 • Nog meer natuur vindt u in het Nationale Park Montezinho in het uiterste noorden van de streek. Als u door dit gebied wandelt, komt u verschillende landschappen tegen. Dichte dennen- of eikenbossen wisselen glooiende heuvels en weidse heidevelden af.

Ligging

De Costa Verde ligt in het noordwesten van Portugal aan de Atlantische Oceaan. De streek loopt van de noordwestgrens van Spanje tot even ten zuiden van Porto. De bewoners noemen hun streek ook wel Minho. De Costa Verde wordt doorsneden door enkele grote rivieren, de Rio Cavado, Rio Lima en Rio Minho, die ook de grens met Spanje vormt.

Bezienswaardigheden Costa Verde

Als u de Costa Verde bezoekt, mag een bezoek aan de stad Porto niet ontbreken. Deze kleurrijke stad is fantastisch als u prachtige gebouwen wilt zien of wilt wandelen door sfeervolle wijkjes aan de rivier de Douro. Porto heeft interessante musea bezoeken en uiteraard heerlijk eten. De Portugezen eten veel visgerechten en een heerlijke portwijn mag hierbij niet ontbreken!

Natuurliefhebbers halen hun hart op in het Nationale Park Peneda Gerês. In dit bosrijke park kunt u heerlijk wandelen in een berglandschap met beekjes en watervallen. Als u goed oplet, ontmoet u misschien zelfs wilde paarden.

Het stadje Braga heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder 300 kerken. De barokke kerk Bom Jesus do Monte is prachtig. Om deze kerk te bezoeken moet u eerst langs de trappen omhoog de berg op. De trappen zijn rijkelijk versierd met fraaie beelden. De klim omhoog is absoluut de moeite waard! Dat geldt ook voor de ruïnes van Citânia de Briteiros, afkomstig uit de IJzertijd.

Verrassende Highlights in Costa Verde

Kent u de felgekleurde haan als Portugees symbool? Deze haan komt oorspronkelijk uit het stadje Barcelos. Als u van keramiek houdt, dan mag u dit stadje niet overslaan. Barcelos is het keramiekcentrum van deze streek en bovendien alom bekend vanwege zijn wekelijkse markt. Hier koopt u natuurlijk zelf ook een echte Barcelos-haan!

Maak een rondrit door de wijngaarden in deze streek. Hier wordt de beroemde vinho verde gemaakt, de Portugese 'groene' wijn (eigenlijk jonge, witte wijn). Stop bij één van de quintas (wijnboerderijen) en vraag of u een glaasje mag proeven. De Portugezen zijn hartelijke mensen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Verde

Hoelang is het vliegen naar Costa Verde?

Costa Verde is meestal tussen de 2,5 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Verde?

Het tijdverschil tussen Nederland en Costa Verde is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Costa Verde

Vanuit Nederland vliegt u in ongeveer 2 uur en 30 minuten naar Porto. Als u een tussenstop heeft in Lissabon, duurt de reis ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Verde?

De busverbindingen in de Costa Verde zijn goed. Bussen rijden regelmatig tussen de verschillende plaatsen in de streek, naar Porto en vaak ook naar Lissabon.

Vrijwel in elke plaats vindt u een taxistandplaats. Let u er wel op dat er een nachttoeslag wordt berekend.

In Porto is een treinstation. Vanuit Porto vertrekken regelmatig treinen naar Valença en Lissabon.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.