Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Costa De Lisboa ×

Vakantie Costa De Lisboa

Stelt u zich voor: idyllische stranden aan een grillige kust, de hele dag zon én mediterrane cultuur op koninklijk niveau... dan denkt u aan Costa de Lisboa! Portugese heersers kozen niet voor niets dit gebied als hun woonplaats. Ontdek de nauwe straatjes, musea en winkeltjes van het prachtige Lissabon, geniet van groene natuur of beleef de ultieme zonvakantie in één van de bruisende badplaatsen!

Lees meer

Op vakantie naar Costa de Lisboa

Costa de Lisboa is de prachtig bosrijke, Atlantische kuststreek rond de hoofdstad Lissabon. Ze luistert naar al even mooie bijnamen als de 'Gouden Driehoek' en de 'Koninklijke Kust'. Die oude Portugese heersers waren lang niet gek: zij kozen deze bosrijke omgeving met schitterende baaien, grillige rotsen en heerlijke stranden uit als hun woonplaats en lieten er vele prachtige bouwwerken en paleizen achter.

Het resultaat is een nog steeds schitterende kuststreek met zeer veel monumenten en prachtig authentieke plaatsen - zoals Sintra. U beleeft hier de ultieme ontspannen zonvakantie in de badplaatsen Cascais en Estoril, maar kunt óók geweldige uitstapjes maken naar één van de pittoreske vissersdorpjes, paleizen, prachtige natuur in de omgeving, en natuurlijk naar de charmante, oude hoofdstad Lissabon! Hier kunt u winkelen tot u erbij neervalt, luisteren naar traditionele fadomuziek in romantische restaurants en geweldig uitgaan tot in de vroege uurtjes. De rest van de streek kent een minder uitgebreid uitgaansleven, hoewel u wel voor weinig geld opvallend lekker Portugees kunt eten en genieten van een ondergaande zon op het terras van één van de bars.

Aan de Costa de Lisboa kunt u uitstekend golfen en vele andere (water)sporten beoefenen. De frisse oceaanbries maakt de temperatuur niet alleen zeer aangenaam, maar trekt ook veel surfers naar deze kust. Het gebied strekt zich circa 50 km uit langs de Atlantische Oceaan in West-Portugal, en herbergt het meest westelijke punt van het hele Europese continent. Vanaf Amsterdam bereikt u de Portugese hoofdstad Lissabon per vliegtuig al in circa 2 uur en 30 minuten.

Cultuur Costa de Lisboa

Ontdek de ongekend rijke cultuurschatten van Costa de Lisboa. Van het antieke Lissabon tot aan de fantastische paleizen in de streek!

  • Reis terug in de tijd in Alfama, één van de oudste wijken van Lissabon. Dit stadsgedeelte heeft de zware aardbeving van 1755 grotendeels goed doorstaan, waardoor u hier de originele structuur van de stad kunt bewonderen!
  • Eén van de grootste bezienswaardigheden van Lissabon is de Toren van Belém, een indrukwekkend wit stenen bouwwerk met versterkte muren in de gelijknamige wijk. De toren staat al ongeveer 500 Portugese lentes overeind en werd gebouwd om de legendarische ontdekkingsreizen van Vasco de Gama te herdenken. Zeer de moeite waard is de prachtige omgeving van de oude stad Sintra, die in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Tussen de weelderige, exotische begroeiing vindt u op een heuvel boven de plaats het indrukwekkende Castelo dos Mouros. De Moren bouwden er een kasteel en een kerk omgeven door een circa450 mlange muur.

Let eens goed op de hangbrug over de Taag: dit is de langste van Europa!

Natuur

Laat u de adem ontnemen door de prachtige natuur en indrukwekkende vergezichten van Costa de Lisboa:

  • Het heuvelachtige gebied rondom Lissabon is heel geschikt om te wandelen, mét een lekker fris zeewindje! Bijvoorbeeld in het schitterende berggebied en natuurpark Serra de Arrábida, waar hoge kliffen steil oprijzen uit de Atlantische Oceaan, of het weelderig begroeide natuurpark Sintra-Cascais.
  • Of trek met huurauto het binnenland in. Hier zorgen bossen met varens en kurkeiken, pittoreske dorpjes en gerestaureerde herenhuizen in het schitterende landschap gegarandeerd voor mooie plaatjes.

Door het relatief koele klimaat kunnen de avonden aan de Costa de Lisboa fris zijn. Vergeet niet een trui mee te nemen als u gaat wandelen.

Leuke plaatsen in Costa de Lisboa

Combineer met een huurauto de drie plaatsen Cascais, Estoril en Sintra, die samen de 'Gouden Driehoek' worden genoemd. In de drie plaatsen én onderweg kijkt u uw ogen uit!

Ligging

Het prachtige Costa de Lisboa ligt aan de westkust van Portugal, aan de Atlantische Oceaan. De regio strekt zich ongeveer 50 km uit van de badplaats Ericeira tot de zuidelijker gelegen hoofdstad Lissabon.

Bezienswaardigheden Costa de Lisboa

Komt u naar de Costa de Lisboa voor een ontspannen zonvakantie? U voelt zich de koning te rijk in de prachtige, naast elkaar gelegen badplaatsen Cascais en Estoril! Kijk uw ogen uit: hier worden paleizen afgewisseld door kronkelende straatjes met terrasjes rondom een charmant, kleurrijk haventje. Behalve heerlijk bijkomen aan het strand, kunt u in de groene omgeving van deze plaatsen uitstekend golfen. Er loopt een prachtig wandelpad van Cascais naar Estoril. Beide badplaatsen fungeren als populaire weekendbestemming voor de inwoners van Lissabon.

Aan een grote baai ligt de hoofdstad Lissabon te schitteren in het felle zonlicht. Deze 'Witte Stad' werd volgens de overlevering meer dan 20 eeuwen geleden gesticht door Odysseus en barst van de authentieke gebouwen en vele monumenten. Wandel door de nauwe straatjes langs huizen met betegelde gevels, bezoek een van de vele musea en de mooie haven. Door het enorm gevarieerde winkelaanbod kunt u hier geweldig shoppen. En dan hebt u nóg niet alles gezien: als de nacht valt begint het te bruisen in de stad, vooral in de uitgaanswijk nabij de grote brug over de Taag... Bij een heerlijk diner begeleid door prachtige fadomuziek komt u vast in de stemming!

Sintra wordt samen met Cascais en Estoril de 'Gouden Driehoek' genoemd. De plaats Sintra, gelegen tussen de weelderige tropische begroeiing en woeste rotsen, staat bekend als één van de grootste culturele trekpleisters van de streek. U kunt een koetsritje maken en genieten van tal van koninklijke monumenten, zoals het 600 jaar oude paleis van Queluz en het Palácio da Pena uit de 19e eeuw. Ook zijn er interessante musea in de stad en is er een aantal mooie parken waar u ’s middags lekker kunt picknicken en bij kunt komen van alle nieuwe indrukken.

Verrassende Highlights in Costa de Lisboa

Ten zuiden van de hoofdstad kunt u goed wandelen in het spectaculaire kustgebergte op het schiereiland van Setúbal: de Serra da Arrábida. In 1976 werd dit gebied een beschermd natuurpark.

Kijk uit over de onmetelijke Atlantische Oceaan vanaf het meest westelijke puntje van het Europese continent: Cabo da Roca. Deze prachtige rotskaap met een vuurtoren ligt ten westen van Lissabon.

Aan de westkant van Lissabon kunt u moderne architectuur bewonderen in Parque Dos Naçôes, het terrein waar de wereldtentoonstelling is gehouden in 1998. Ter vergelijking: de Eiffeltoren in Parijs was ook een restant van de wereldtentoonstelling, maar dan in Parijs. In Parque Dos Naçôes vindt u behalve bizarre gebouwen ook een enorm zeeaquarium en een aantal restaurants en cafés.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa de Lisboa

Hoelang is het vliegen naar Costa de Lisboa?

Costa de Lisboa is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa de Lisboa?

Het tijdverschil tussen Nederland en Costa de Lisboa is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Costa de Lisboa

De verbinding vanuit Nederland naar Lissabon is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur. Het vliegveld ligt ongeveer 5 km van de stad Lissabon.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa de Lisboa?

Er is een regelmatige dienstregeling tussen de grotere plaatsen onderling en met Lissabon.

Vrijwel in elke plaats is een taxistandplaats. Er wordt een nachttoeslag berekend.Tip: Let er op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.