JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Het leukste Canarische Eiland? Klik en je weet het!

Het leukste Canarische Eiland

Je hebt een topidee: je wilt op vakantie naar de Canarische Eilanden. Welk eiland het gaat worden? Dát weet je nog niet. Want welk eiland past nou bij jou?

Wij kennen deze uitdaging als geen ander. Elke week stellen tientallen klanten ons namelijk die ene vraag: wat is het leukste Canarische Eiland? In dit blog helpen wij jou kiezen!

Tenerife

De beste keuze voor daredevils!

Het grootste Canarische Eiland: Tenerife is een eiland van extremen. Je vindt er de allerhoogste berg van heel Spanje: de 3718 meter hoge Pico del Teide. Deze - gelukkig - slapende vulkaan is na 2 exemplaren op Hawaii de hoogste vulkaan ter wereld! Jaarlijks bereiken 3 miljoen toeristen het platform nét onder de top. Je rijdt hier vrij eenvoudig met je auto naartoe en voor het laatste stukje pak je de kabelbaan.  Vanaf 3555 meter hoogte kun je op een heldere dag alle 7 Canarische Eilanden zien!

Siam Park Tenerife

Minstens zo spectaculair als El Teide: aquapark Siam Park in Adeje. Dit is één van de grootste aquaparken van Europa met - houd je vast - een aantal héle spectaculaire attracties, waaronder:

 • The Tower of Power: van 28 meter hoogte met een snelheid tot 80 km/h naar beneden!
 • El Gigante: de grootste familieglijbaan ter wereld!
 • Singha: een heuse glij-acht-baan waarbij je niet alleen naar beneden, maar ook omhoog gaat!

De beste deals naar TenerifeLanzarote

De beste keuze voor levensgenieters!

Denk jij bij de Canarische Eilanden vooral aan zwarte rotsen en geel strandzand? Dan ken je wijngebied La Geria in het hart van Lanzarote nog niet! Als je vanaf de geweldig mooie stranden bij Papagayo Beach naar Nationaal Park Timanfaya rijdt, kom je vanzelf door La Geria. Volg hier één van de uitgezette wandelroutes door dit wijngebied en ontdek de bijzondere manier van wijn verbouwen.

 • De tengere wijnranken zijn ingegraven in kuilen, elk omringd door een stenen muurtje dat hen beschut tegen de wind. 
 • Er valt heel weinig regen op Lanzarote ... maar dat is geen probleem voor de wijnteelt. De lavakorrels waarop de wijn groeit, hebben namelijk de unieke eigenschap om het vocht van ochtenddauw en de zeldzame regenbuitjes op te slaan ... en heel geleidelijk af te geven!
 • De wandelingen starten of komen langs diverse bodega's waar je de lokale wijnen kunt proeven en kopen voor thuis!

De beste deals naar LanzaroteFuerteventura

De beste keuze voor strandliefhebbers!

Natuurlijke, brede zandstranden zijn zeldzaam op de Canarische Eilanden ... maar op Fuerteventura vind je er een aantal die niet onderdoen voor de Caribbean!

 • Corralejo in het noorden is dé badplaats van Fuerteventura. Vanuit je hotel loop je hier zó het natuurpark Dunas de Corralejo in: een woestijnachtig duinlandschap dat direct overgaat in enorm brede zandstranden
 • El Cotillo ligt zo'n 20 minuten rijden van Corralejo. Aan dit ruige deel van het eiland geen brede zandstrandjes, maar juist kleine baaitjes die naast gezinnen ook veel watersporters trekken. Het dorpje zelf geldt als één van de leukste van het eiland. Erg gezellig om een dagje door te brengen in de sfeervolle haven en smalle steegjes met wit-blauwe huizen
 • Helemaal aan de andere kant van Fuerteventura ligt Morro Jable, een minder drukke en meer authentieke badplaats op het schiereiland Jandía. Hier vind je dé mooiste stranden van het eiland!

De beste deals naar Fuerteventura
La Palma

De beste keuze voor wandelaars!

Hoewel badplaatsen als Los Cancajos en Puerto Naos jaarlijks veel toeristen ontvangen, is La Palma een stuk minder populair bij de echte zonnebaders dan Tenerife of Fuerteventura. Er valt namelijk meer regen dan op de andere Canarische Eilanden en er zijn minder stranden. Voor wandel- en natuurliefhebbers is La Palma echter de nummer één!

Wandelen op La Palma: hier moet je zijn

 • Het nationale park Caldera de Taburiente dankt zijn naam aan de krater (caldera) van Taburiente. Met een doorsnede van 10 km is het een van de grootste kraters ter wereld! Hoogste punt van dit nationale park is de Roque de los Muchachos (2426 meter).
 • Cumbre Vieja is een natuurpark in het zuiden van het eiland. Dwars over het park, dat grotendeels bedekt is met dennenbossen, loopt een prachtige wandelroute
 • San Andrés is één van de mooiste dorpjes van het eiland. Een wandeling door de nauwe kinderkopjes-steegjes langs de stijlvolle, 17e-eeuwse herenhuizen is een must!

De beste deals naar La Palma

 

Gran Canaria

De beste keuze als je niet kunt kiezen!

Op Gran Canaria kun je prima een weekje niks doen en van de zon genieten. Vooral aan de zuidkant valt nauwelijks regen en komt de temperatuur zelfs in de winter niet vaak onder de 20 °C. Daarom staat de meeste resorts in het zuiden, vooral in en rond de bruisende badplaatsen Playa del Inglés en Maspalomas. De brede zandstranden van dit stukje Gran Canaria grenzen aan het woestijnduingebied  'Dunas de Maspalomas': hier lijkt het alsof je midden in de Sahara staat!

Verder naar het noorden verandert het landschap drastisch. Over slingerende bergwegen langs fruitbomen, eucalyptusbossen en steeneiken bereik je het bergachtige hart van Gran Canaria. De twee hoogste pieken van het eiland, de Pico de las Nieves (1949 meter) de 70 meter hoge rots Roque Nublo (1813 meter) zijn vrij eenvoudig te bereiken en mag je niet missen.

Leuke dorpjes op Gran Canaria

Nog verder naar het noorden, in de buurt van hoofdstad Las Palmas, vind je het prachtige dorpje Teror. Dankzij de goed bewaarde houten balkons, geplaveide straatjes en koloniale architectuur vinden wij Teror misschien wel het mooiste dorpje van Gran Canaria! 

Een ander leuk dorp om te bezoeken in het noorden is Puerto de las Nieves. Dit vissersdorpje is nog niet door het internationale massatoerisme ontdekt: het wordt vooral door de locals bezocht. Puerto de las Nieves staat bekend om de vele witte huisjes met blauwe ramen én de sfeervolle haven, waar je heerlijke verse vis kunt eten.

De beste deals naar Gran Canaria