Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Gran Canaria ×
    • Maspalomas ×

Vakantie Maspalomas

Kilometerslange zandstranden, helderblauwe zee en uitgestrekte duinen. In de sfeervolle badplaats Maspalomas op Gran Canaria vind je de ideale combinatie van strand, zee en natuur. Vanuit het kleine centrum slenter je over de boulevard naar de vuurtoren en de pier. Of breng je een bezoek aan de watersportbadplaats Playa del Inglés circa 4,5 km verderop.

Lees meer

Op vakantie naar Maspalomas

De gezellige badplaats Maspalomas ligt op het zuidelijkste puntje van het Canarisch eiland Gran Canaria, op circa 35 km van de luchthaven van Las Palmas. Maspalomas heeft prachtige, lange zandstranden en een kleine boulevard met sfeervolle restaurantjes, bars en winkels. De 68 m hoge vuurtoren van Maspalomas ‘El Faro de Maspalomas’ markeert het zuidelijkste puntje van Gran Canaria en de Canarische eilanden. Achter het strand van Maspalomas begint het veelzijdige duingebied Dunas de Maspalomas.

Maspalomas is een zonbestemming voor het hele jaar. Strand en natuur maken Maspalomas geschikt voor een breed publiek. In de zomermaanden komen er vooral rustzoekers. De aangename temperatuur in de wintermaanden is aantrekkelijk voor overwinteraars.

Maspalomas is vanwege de uitstekende ligging ideaal als uitvalsbasis voor excursies, bijvoorbeeld voor het maken van een jeepsafari of voor een bezoek aan het natuurpark Palmitos Park.

Excursies Maspalomas

Maak de volgende uitstapjes vanuit Maspalomas: Breng een bezoek aan Aqualand, het grootste waterpretpark van Gran Canaria, met meer dan dertig glijbanen. Aqualand kun je met de bus vanuit Playa del Inglés bereiken. Verwen uzelf in het thalassotherapie-centrum in Playa del Inglés met een therapie met zeewater en zeewier. Maak een verrassende kamelensafari vanuit Maspalomas naar het hooggelegen dorpje Artenara. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over Gran Canaria.

Ligging

In het zuidoosten van Maspalomas ligt het grote duingebied Dunas de Maspalomas. Dit duingebied, dat een natuurlijke barrière vormt tegen de zee, doet met haar indrukwekkende hoge duinen en groene palmbomen denken aan een mini-Sahara. Je kunt het duingebied te voet of met een kamelentocht ontdekken. Verder landinwaarts grenst Maspalomas aan de badplaats Sonnenland en in het noorden aan de wijk Campo Internacional. Ten oosten ligt de badplaats Playa del Inglés.

Maspalomas ligt direct aan de zee en heeft twee aangename zandstranden, die zich kilometers lang uitstrekken. Je waant je op een tropisch eiland door de vele palmbomen. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren.

Stranden van Maspalomas

De stranden van Maspalomas bieden volop faciliteiten voor een heerlijke dag aan het strand: Het Meloneras-strand bestaat vooral uit zand. Het strand begint vanaf de vuurtoren van Maspalomas. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien en rotsen. Langs het strand loopt een gezellige boulevard tot aan het centrum van Maspalomas. Op loopafstand van het strand is een winkelcentrum (Meloneras Playa). Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. In de zomermaanden is er strandbewaking met een EHBO-post. Het Maspalomas-strand is een zeer lang zandstrand (circa 2,4 km). De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met zand. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches. In de zomermaanden is er strandbewaking met een EHBO-post. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen. Heb je zin in wat lekkers, dan hoef je niet ver te lopen: op het strand zijn strandtentjes waar je snel iets eenvoudigs kunt eten. Het strand begint bij de pier en de vuurtoren van Maspalomas, aan de andere kant gaat het strand over in La Punta, een naaktstrand.

Bezienswaardigheden Maspalomas

Vanuit Maspalomas loop je direct het duingebied Dunas de Maspalomas in. Deze hoge zandduinen vormen een natuurlijke barrière tegen de zee. Je kunt de duinen te voet of – wat spannender is - met een kamelentocht verkennen. Tip: ga eens picknicken in een duinpan.

Het Palmitos Park is een natuurpark in de bergen op circa 10 km van Playa del Inglés. Het park is 200.000 m² groot en herbergt palmen, een cactustuin, een vlinderhuis en ruim 200 soorten inheemse en exotische vogels. Voor kinderen is er een papegaaienshow. Vanaf het park heb je een fraai uitzicht over zee.

De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, is zeker een bezoek waard. De stad heeft zowel moderne als historische gebouwen. In de wijk Vegueta zie je een typisch koloniale Spaanse bouwstijl met witte huisjes met prachtige bewerkte houten deuren en balkons, plafondversieringen en sfeervolle patio’s.

Verrassende Highlights in Maspalomas

Maak vanuit Maspalomas een kamelentocht door de bergen en geniet van de fraaie uitzichten. Of ga op een spectaculaire jeepsafari en ontdek de schoonheid van het binnenland.

Stranden van Maspalomas

Maspalomas kent een keur aan internationale restaurants. Deze vind je vooral in de centra Meloneras Playa en Varadero. Vanaf de vele terrassen kun je heerlijk genieten van Spaanse, Franse of Italiaanse specialiteiten. In Oasis vind je eenvoudigere eetgelegenheden. Alle eetgelegenheden hebben een terras, en bijna alle hebben een barfunctie.

Naast restaurants heeft Maspalomas ook verschillende bars, waaronder lounge- en koffiebars en een discobar. Ook is er een amusementshal.

Het terras van Café Athena staat bekend om zijn gezelligheid. Je kunt hier zowel eten als een drankje bestellen, terwijl je geniet van het mooie uitzicht.

Praktische Tips voor je vakantie naar Maspalomas

Hoelang is het vliegen naar Maspalomas?

Maspalomas is meestal tussen de 4,25 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Maspalomas?

Het tijdverschil tussen Nederland en Maspalomas is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Maspalomas

De vliegtijd naar Las Palmas bedraagt circa 4 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 33 km van het centrum. De transfertijd is ongeveer 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Maspalomas?

Maspalomas beschikt over een busstation. Er rijden regelmatig bussen van en naar de verschillende winkelcentra. Ook kun je de bus nemen naar Campo Internacional, Playa del Inglés, San Agustín en via het vliegveld en de plaats Telde naar de hoofdstad Las Palmas.Tip: Vraag op het busstation in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.