JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Welk Canarische Eiland is het warmst? – D-reizen

Welk Canarische Eiland is het warmst?

De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door een fantastische keuze voor een zonvakantie. Niet voor niets is het een populaire plek om te overwinteren. Maar welk Canarische Eiland heeft de hoogste temperaturen in de winter? En in de meivakantie, herfstvakantie of in de zomer? We vergelijken de 4 populairste eilanden, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw reis naar de zon!

4. Gran Canaria

Maand Maximum temperatuur
Januari 21 °C
Februari 21 °C
Maart 22 °C
April 23 °C
Mei 24 °C
Juni 26 °C
Juli 27 °C
Augustus 28 °C
September 27 °C
Oktober 26 °C
November 24 °C
December 22 °C


Laten we aftrappen met het zonnige Gran Canaria, met gemiddelde jaartemperatuur van 22,4 °C. Op dit eiland geldt overigens dat het in het noorden soms wat bewolkt kan zijn en in het binnenland wat koeler. Gelukkig liggen de meeste leuke badplaatsen in het zonnige zuiden! Hier is het het hele jaar door goed toeven. In de zomervakantie zijn de stranden dan ook drukbezocht, en ook in de herfstvakantie gaat de zonneschijn nog even vrolijk door.

Reis je in de winter en vind je het toch nog iets te fris om bijvoorbeeld in de zee te zwemmen? Geen zorgen, er is genoeg te beleven op Gran Canaria. Verken bijvoorbeeld de fotogenieke hoofdstad Las Palmas, maak wandelingen in de natuur of bezoek de zandduinen van Maspalomas. Eén ding is zeker: aangezien het zelfs in januari gemiddeld 21 °C is, kun je je winterjas thuis laten! 

Op naar Gran CanariaGran Canaria

3. Fuerteventura

Maand Maximum temperatuur
Januari 21 °C
Februari 21 °C
Maart 23 °C
April 23 °C
Mei 25 °C
Juni 26 °C
Juli 28 °C
Augustus 28 °C
September 27 °C
Oktober 26 °C
November 24 °C
December 22 °C


Fuerteventura heeft, afhankelijk van waar je je op het eiland bevindt, een combinatie tussen een steppeklimaat en woestijnklimaat.  Simpel gezegd houdt dat in dat het meestal zonnig is (in juli en augustus schijnt 'ie wel 10 uur per dag) én vrijwel nooit regent! Over het hele jaar is het gemiddeld 24,5 °C, met zomers waarin het rond of zelfs boven de 30 °C kan worden. En zelfs in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 20 °C.

Wil je maximaal van het klimaat profiteren, verblijf dan in Jandia, het meest zuidelijke en warmste puntje van het eiland. Liever in een bruisende badplaats verblijven? Kies dan voor het populaire Corralejo, helemaal in het noorden. Ook hier is het klimaat heerlijk, maar er staat wel vaak een windje. In de warme zomers voelt het daardoor nooit te heet én bovendien kun je hierdoor (het hele jaar door) fantastisch surfen op Fuerteventura.

Op naar FuerteventuraFuerteventura

2. Tenerife

Maand Maximum temperatuur
Januari 21 °C
Februari 21 °C
Maart 22 °C
April 23 °C
Mei 25 °C
Juni 27 °C
Juli 29 °C
Augustus 29 °C
September 28 °C
Oktober 27 °C
November 24 °C
December 22 °C


Tenerife kent verschillende klimaten, afhankelijk van waar je op het eiland zit. Ondanks dat de gemiddelde jaartemperatuur met 24,8 °C iétsje lager ligt dan op Lanzarote, wordt dit toch vaak het warmste Canarische Eiland genoemd. Dat heeft Tenerife vooral te danken aan haar zonnige zuidkust. Wolken blijven vaak 'hangen' in het noorden, omdat de centraal gelegen Pico del Teide - de hoogste berg van Spanje! - ze tegenhoudt. In het noorden is het dan ook wat natter en groener. Een prachtige omgeving om lekker te wandelen.

Over de Pico del Teide gesproken: de top is een groot deel van het jaar bedekt met een laag sneeuw! Heel bijzonder, als je bedenkt dat het op de rest van het eiland vrijwel nooit onder de 20 °C wordt. In elk geval: wil je in de winter, lente of herfst op zonvakantie, dan moet je vooral in het zuiden zijn.
Gelukkig vind je daar ook meteen de leukste en populairste badplaatsen, zoals Playa de las Américas, en Costa Adeje. Hier heb je bovendien een ruime keuze aan mooie stranden!

Op naar TenerifeTenerife

1. Lanzarote

Maand Maximum temperatuur
Januari 21 °C
Februari 22 °C
Maart 23 °C
April 24 °C
Mei 25 °C
Juni 27 °C
Juli 28 °C
Augustus 29 °C
September 28 °C
Oktober 27 °C
November 24 °C
December 22 °C


Kom maar op met die zonneschijn... Reis je in de zomervakantie naar Lanzarote, dan heb je kans op wel 11 uur zon per dag! Vanwege de ligging, vlak bij de kust van West-Afrika en dus de Sahara, kan het eiland in de zomermaanden te maken krijgen met warme luchtstromen. Hierdoor kunnen de temperaturen boven de 30 °C of soms zelfs 40 °C stijgen. Gelukkig is het meestal 'gewoon' lekker warm en aangenaam, de gemiddelde jaartemperatuur is 25 °C.

Genoeg gepraat over cijfertjes: wat ga je doen tijdens deze heerlijke (winter)zonvakantie? Lekker aan de stranden liggen, sfeervolle dorpjes bezoeken of juist op avontuur? Het binnenland van Lanzarote heeft een surrealistisch landschap, waardoor je je even op een andere planeet waant!

Op naar LanzaroteLanzarote
Heb je de zomer in je bol en zou je het liefst vandaag nog een vakantie boeken naar de warmste Canarische Eilanden? Hoewel we in dit artikel een duidelijke winnaar benoemen, beseffen we ook dat de verschillen in temperatuur per maand niet ontzettend groot zijn. Voor een dosis zon kun je op elk Canarische Eiland wel terecht! Bekijk daarom ook ons artikel over het mooiste Canarische Eiland, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw vakantie. Of misschien helpt een blik in ons hotel-aanbod wel om een beslissing te maken. Vamos naar de zon!