Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • La Palma ×
    • Los Cancajos ×

Vakantie Los Cancajos

Los Cancajos is een sfeervolle badplaats op het eiland La Palma. In het kleine centrum vind je knusse bars en gezellige restaurantjes. Ook geniet je van aangename temperaturen. Het zwarte lavastrand van Los Cancajos is één van de grootste stranden van La Palma. Los Cancajos is een prima uitvalsbasis voor wandeltochten op het eiland of culturele uitstapjes naar de hoofdstad Santa Cruz de La Palma.

Lees meer

Op vakantie naar Los Cancajos

Los Cancajos ligt aan de oostkust van het Canarisch eiland La Palma, op circa 4 km van de luchthaven van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. Je bent vanaf het vliegveld snel op jouw vakantieadres! 

Los Cancajos is een vrij rustige badplaats, in een prachtige, natuurrijke omgeving. In het kleine centrum kun je heerlijk slenteren door de straatjes met winkels, bars en restaurants. Los Cancajos heeft twee lavastranden, waar je kunt zonnebaden en genieten van het uitzicht op zee. Het strand kun je afwisselen met een wandeling over het voetpad langs de kust. 

Los Cancajos is het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming en geschikt voor een breed publiek, maar vooral als je wilt genieten van een rustige en ontspannen vakantie. Los Cancajos is geliefd bij wandelaars, die het groene eiland La Palma willen verkennen. De stranden hebben een steil aflopende zeebodem en zijn daardoor minder geschikt voor kinderen.

Excursies Los Cancajos

Vanuit Los Cancajos kun je de volgende uitstapjes maken: Maak een dolfijn- en walvisexcursie en vaar door de Cueva Bonita, de 'mooie grot', een indrukwekkende belevenis. Wandel door het ‘Bosque de Los Tilos’, het grootste aaneengesloten bosgebied van de Canarische Eilanden. Het bos is door UNESCO uitgeroepen tot beschermd biosfeerreservaat. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over La Palma.

Ligging

Rondom de plaats Los Cancajos zijn steile, schaars begroeide rotswanden met struiken en cactussen. Landinwaarts liggen enkele villa's (casita’s) en gehuchtjes, die tegen de hogere, groene hellingen aangebouwd zijn.

Los Cancajos ligt aan de oostkust van het eiland La Palma. De kust is aan weerszijden van de plaats erg grillig, met baaitjes tussen rosten van zwart lavasteen.

Stranden van Los Cancajos

Geniet op de stranden van Los Cancajos: Het Noord-strand is een zwart zandstrand met kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Het strand ligt aan een grillige baai tussen rotsen. Je kunt er ligbedden huren, er zijn douches en er is strandbewaking. Een verkoelend drankje koop je bij een frisdrankkraampje op het strand. Je bereikt het strand via treden. Het Los Cancajos-strand is een zwart zandstrand met kiezels en een vrij snel aflopende zeebodem, die bedekt is met rotsen. Het strand ligt tussen rotsen. Achter een deel van het strand loopt een voetpad dat verder doorloopt langs de kust. Hier zijn verschillende bankjes en uitkijkpunten. In de zomermaanden kun je op het Los Cancajos-strand ligbedden huren. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post, strandbewaking en kluisjes. Heb je zin in iets te eten of te drinken, dan kun je terecht bij het frisdrankkraampje of bij een van de bars en restaurantjes. Voor kinderen is er een groot, houten speeltoestel.

Bezienswaardigheden Los Cancajos

Los Cancajos ligt circa 4 km van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. Een dagtocht naar deze stad mag niet ontbreken. Santa Cruz de La Palma is één van de mooiste steden van de Canarische Eilanden. Je kunt heerlijk door deze stad slenteren en sfeer proeven van haar authentieke huizen, historische gebouwen en een klein fort met uitzicht over de plaats.

In het midden van La Palma ligt het Nationale Park ‘Caldera de Taburiente’. Hier kun je met een auto naar toe. Het park heeft een afwisselend en spectaculair landschap: van een groene, vruchtbare vallei tot aan een diepe krater met steile afgronden. De hoogste top in het park is de Roque de Los Muchachos, deze is circa 2426 m hoog. Wandelen door dit park is een ware belevenis!

Verrassende Highlights in Los Cancajos

In het noordwesten van La Palma vind je de indrukwekkende drakenbomen. Deze bomen kunnen honderden jaren oud worden en doen door hun dikke takken, waaraan puntige bladeren ontspruiten, denken aan een enorme cactus. Je kunt door dit gebied zelfstandig of georganiseerd wandelen.

Stranden van Los Cancajos

Langs de vrij rustige hoofdweg en in het kleine centrum zijn enkele restaurants, waaronder een Chinees, Italiaans, grill- en visrestaurant. In Los Cancajos kun je ook de typisch Spaanse keuken proberen. Geniet van heerlijke tapas (kleine gerechtjes als olijfjes, ham en inktvisringetjes) zoals patatas bravas (aardappelen met pikante tomatensaus) of tortilla (omelet) of probeer een typisch Spaanse stoofgerecht. Vanaf de terrasjes heb je een prachtig uitzicht op zee.

Een bruisend nachtleven vind je niet in Los Cancajos, maar na het eten kun je wel terecht in een paar lokale bars. In Los Cancajos is één discotheek.

Praktische Tips voor je vakantie naar Los Cancajos

Hoelang is het vliegen naar Los Cancajos?

Los Cancajos is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Los Cancajos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Los Cancajos is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Los Cancajos

De vliegtijd naar Santa Cruz de La Palma bedraagt circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 4 km van het centrum. De transfertijd is circa 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Los Cancajos?

Er rijdt regelmatig een bus naar de hoofdstad Santa Cruz de La Palma en naar het vliegveld. Over de hoofdweg rijdt vrij regelmatig een bus van de ene kant naar de andere kant de plaats.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.