Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Fuerteventura ×
    • Costa Calma ×

Vakantie Costa Calma

De vriendelijke badplaats Costa Calma is de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie, en geliefd bij surfers. Op het kilometerslange zandstrand vind je altijd wel een plekje om te zonnebaden. ’s Avonds smul je in het gemoedelijke centrum van Spaanse en Canarische gerechten. Costa Calma is ook een prima uitvalsbasis voor vele interessante uitstapjes.

Lees meer

Op vakantie naar Costa Calma

Costa Calma ligt aan de zuidkust van het Canarische eiland Fuerteventura, op circa 53 km van de luchthaven. Costa Calma is een rustige uitgestrekte badplaats met een eindeloos lang strand. In de kleine centra zijn gezellige bars en sfeervolle restaurants waar je geniet van een heerlijke maaltijd. 

Vanuit Costa Calma kun je met een huurauto het zuidelijke schiereiland Jandía ontdekken. Hier vind je een onherbergzaam landschap met steile heuvels en kale bergen, afgewisseld met prachtige, kilometers lange, verlaten stranden waar jezelf alleen op de wereld waant. 

De zomer- en winterzon in Costa Calma is aantrekkelijk voor iedereen, maar vanwege de brede stranden is de badplaats erg populair bij gezinnen met kinderen. De heldere zee en de vaak harde wind die over het eiland waait, maken Costa Calma geliefd bij watersporters.

Excursies Costa Calma

Ontdek vanuit Costa Calma verrassende plaatsen: Op ongeveer 25 km afstand, vlakbij het prachtige strand van Cofete, vind je een mysterie. Aan het eind van een verlaten weg ligt Villa Winter. Het werd gebouwd door Gustav Winter, één van de hoge officieren onder Hitler. Tot op heden is de bestemming van het gebouw onzeker. Was het simpelweg een woonhuis of was het zwaar bewaakte en gepantserde huis toch een vluchtweg voor hoog geplaatste nazi’s? Met een huurauto kun je naar de villa rijden. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Fuerteventura.

Ligging

Costa Calma ligt in een vrij vlakke tot glooiende omgeving. In de plaats zie je een aantal aangelegde groenstroken. Landinwaarts liggen dorre heuvels die overlopen in een uitgestrekt duingebied.

Costa Calma ligt aan het begin van het schiereiland Jandía. Dit schiereiland heeft een gevarieerde natuur van prachtige kilometers lange stranden en vrij steile onbegroeide en verlaten heuvels en bergen tot ongeveer 807 m hoogte.

Costa Calma ligt in het zuidoosten van Fuerteventura. De plaats heeft een uitgestrekte vrij vlakke kustlijn met een zeer lang en breed strand. De zeebodem loopt geleidelijk af en is op een aantal plaatsen zeer breed. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen. Op sommige plaatsen op het strand kun je ligbedden en parasols huren.

Stranden van Costa Calma

Het zeer lange Costa Calma-strand (circa 2 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is deels bedekt met keien en kiezels. Het kilometers lange en deels zeer brede strand wordt onderbroken door een rots die boven het water uitsteekt. Op enkele plaatsen liggen rotsen en keien op het strand. Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Voor kinderen zijn er ook enkele speeltoestellen. Ook zijn er douches, toiletten, kleedcabines, een EHBO-post en strandbewaking. Heb je zin in iets te eten of te drinken? Dan kun je terecht bij een restaurantje of bar vlakbij het strand. Op delen van het strand is naaktrecreatie toegestaan. Het strand heeft de blauwe milieuvlag, het strand en het water zijn dus schoon!

Bezienswaardigheden Costa Calma

Vanuit Costa Calma kun je verschillende boottochten maken. Zo ontdek je op een glasbodemboot het rijke onderwaterleven van Fuerteventura. Of vaar op een fraaie zeilboot langs de prachtige uitgestrekte kust. Onderweg stop je bij witte stranden met kristalhelder water voor een verkoelende duik in zee. Tijdens de tocht krijg je vaak een heerlijke maaltijd geserveerd.

Een jeepsafari is de ideale manier om de omgeving van Costa Calma te ontdekken. Je rijdt door de indrukwekkende natuur van het schiereiland Jandía en je geniet van de spectaculaire uitzichten. Vaak kun je aan het eind van de jeepsafari bijkomen op het strand, of smullen van een Spaanse maaltijd.

Verrassende Highlights in Costa Calma

Vanwege de altijd aanwezige harde wind en de prachtige stranden is Costa Calma zeer populair bij surfers. Het fantastische Sotavento-strand ligt circa 5 km zuidelijker in een beschermd duingebied. Op dit fraaie, zeer lange zandstrand wordt jaarlijks de Fuerteventura-wereldcup voor surfers gehouden.

Costa Calma heeft zeer goede wandelmogelijkheden. Naast het kilometers lange strand en diverse groenzones in de plaats kun je ook in het binnenland wandelen. De rustige wandelroutes leiden je door prachtige duinen en langs oude vulkanen en kale bergen. Vergeet vooral niet te genieten van de spectaculaire uitzichten over het eiland, de eindeloze stranden en de helderblauwe zee.

Stranden van Costa Calma

Costa Calma heeft een aantal gezellige bars en sfeervolle restaurants. Deze hebben naast Spaanse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Daarnaast zijn er enkele pizzeria’s en een Duits restaurant. De meeste restaurantjes hebben een terras en een bar, waar je heerlijk kunt relaxen met een glaasje sangria (rode wijn met vruchtjes). Je vindt ze vooral in en rondom de centra.

Costa Calma heeft ook een amusementshal, internetgelegenheid en een nachtclub.

De Spaanse keuken is zeer gevarieerd en heeft veel heerlijke specialiteiten. Maar ook de Canarische Eilanden hebben hun eigen specialiteiten. Fuerteventura heeft meer geiten dan inwoners en staat dan ook bekend om de heerlijke gerechten met geitenkaas. De eigen kaas van het eiland wordt Majorero genoemd.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Calma

Hoelang is het vliegen naar Costa Calma?

Costa Calma is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Calma?

Het tijdverschil tussen Nederland en Costa Calma is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Costa Calma

De vliegtijd naar Fuerteventura is circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 53 km van Costa Calma. De transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Calma?

Vanuit Costa Calma is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen en de hoofdstad Puerto del Rosario.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door je hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij je accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.