Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Lanzarote ×
    • Costa Teguise ×

Vakantie Costa Teguise

Surfliefhebbers, zonaanbidders en natuurminnaars ontmoeten elkaar op de stranden en terrassen van Costa Teguise. Deze gezellige kustplaats is een ideale uitvalsbasis om Lanzarote te leren kennen. Vanuit Costa Teguise kun je leuke excursies maken in het achterland, zoals het typische vulkaanlandschap van het eiland. Als je jezelf kunt losmaken van de prachtige stranden en de azuurblauwe zee!

Lees meer

Op vakantie naar Costa Teguise

Costa Teguise is een rustige, ruim opgezette badplaats met diverse baaien met mooie stranden. Costa Teguise ligt in het oosten van Lanzarote, op circa 16 km van de luchthaven Arrecife. De plaats is vooral op toerisme gericht en bestaat grotendeels uit verzorgde witte toeristische laagbouw en enkele levendige centra. 

Costa Teguise ligt aan een prachtige, grillige kust: rotsachtige kliffen worden afgewisseld door fraaie baaien met mooie zandstranden. De zee is kristalhelder en azuurblauw. In de gezellige restaurants en leuke winkels kun je de typisch Canarische specialiteiten proberen. De mooie witte, lage accommodaties geven de plaats een vriendelijk uiterlijk. 

Ook voor liefhebbers van cultuur en natuur is Costa Teguise geschikt. De authentieke en levendige plaats Teguise, met veel historische bezienswaardigheden, ligt dichtbij. Op het hele eiland zijn kunstwerken en gebouwen te zien van de kunstenaar César Manrique, die op Lanzarote is geboren. Daarnaast bestaat het eiland uit een prachtig en bijzonder vulkanisch landschap met oude vulkanen, kraters en lavavelden. 

De plaats is geschikt voor een gemengd publiek, maar geliefd bij gezinnen met kinderen en liefhebbers van rust.

Excursies Costa Teguise

In en om Costa Teguise kun je leuke dingen doen: Aqua Lanza is een leuk waterpretpark net buiten Costa Teguise. Jouw kinderen zullen genieten van de vele glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad. Daarnaast is er een gedeelte voor de kleinere kinderen met een speelkasteel. Het Guinate Tropical Park ligt in het noorden van het eiland aan de voet van een uitgedoofde vulkaan. Het grote park heeft een prachtige natuur met verschillende tuinen, watervallen en meertjes. Je ziet er vele soorten vogels, papagaaien en aapjes. De papagaaien laten hun kunsten zien in verschillende shows. Jeepsafari’s vanuit Costa Teguise bieden een prachtige natuur en mooie vergezichten. Tussendoor kun je uitrusten op de fraaie stranden. Vaak wordt dit avontuur beëindigd met een smakelijke Spaanse maaltijd. Het vroegere woonhuis van de kunstenaar César Manrique staat centraal op het eiland temidden van een vulkanisch gebied met versteende lava. Het bijzondere huis bevat een tentoonstelling van César Manriques werk en is bovengronds in de traditionele stijl van Lanzarote gebouwd. Onder de grond is gebruik gemaakt van vijf natuurlijke ruimtes in de zwarte lava. Dit geeft het huis een bijzondere uitstraling. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Lanzarote.

Ligging

Costa Teguise ligt in een droge, vlakke omgeving met kleine heuvels. Opvallend zijn de cactussen en palmbomen die hier en daar op het op lavagruis groeien. Even buiten de plaats ligt een grote golfbaan. In het achterland vind je de typerende kale heuvels en bergen gevormd door vulkaankegels, kraters en lavavelden.

Costa Teguise ligt in het oosten van Lanzarote aan een vrij vlakke tot glooiende kustlijn. Je vindt er verschillende baaien met kleine stranden.

Stranden van Costa Teguise

De stranden van Costa Teguise bestaan vooral uit zand en rotsen: Het El Ancla-strand (circa 30 m) bestaat voornamelijk uit rotsen en zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het kleine strand is te bereiken via treden en wordt door rotsen in drieën verdeeld. Tijdens hoog water is er bijna geen strand. Het El Jabillo-strand bestaat voornamelijk uit rotsen en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand wordt onderbroken door rotsen en is aan beide kanten afgeschermd door twee rotspieren. Het strand is te bereiken via treden. Je kunt er ligbedden en parasols huren.

Het Los Charcos-strand bestaat voornamelijk uit keien, rotsen en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met grind. Het strand ligt aan een baai en wordt van zee afgeschermd door twee rotspieren. Achter het strand loopt een promenade. Je kunt er ligbedden en parasols huren.

Het Las Cucharas-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met fijn grind en zand. Het lange strand ligt aan een baai begrensd door rotspieren, die ook het strand zelf hier en daar onderbreken. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, toiletten en strandbewaking. In het hoogseizoen is er een EHBO-post. Het strand is vooral populair bij windsurfers.Op onregelmatige tijden kan er een sterke stroming staan. De blauwe milieuvlag laat zien dat de zee en het strand extra schoon zijn.

Het Bastian-strand bestaat voornamelijk uit zwart zand en de zeebodem, bedekt met rotsen, loopt vrij snel af. Het strand is verdeeld over twee niveaus. Het hogere niveau ligt bij de promenade en bestaat uit zand met palmbomen en lage stenen muurtjes tegen de wind. Je kunt er ligbedden en parasols huren.

Bezienswaardigheden Costa Teguise

Arrecife is de levendige hoofdstad van Lanzarote. De plaats ligt in het oosten van het eiland en heeft een drukke haven voor vissersboten, ferry’s en zeiljachten. Daarnaast kun je er enkele verdedigingswerken en een interessant museum bezoeken.

Het Nationaal Park Timanfaya ligt centraal op het eiland en biedt een bijzonder landschap van 25 kraters en meer dan 100 vulkaankegels. Tijdens een busrit maak je kennis met het bijzondere landschap, waarbij vooral de spectaculaire kleuren van de aarde opvallen. Daarnaast is er een fraai restaurant, kunnen er kameelritten worden gemaakt en kun je door middel van experimenten zelf ervaren hoe heet de aarde hier is.

Verrassende Highlights in Costa Teguise

Lanzarote is een goede duikbestemming. Het water is kristalhelder en de watertemperatuur is bijna het hele jaar constant. Het door lavastromen gevormde onderwaterlandschap heeft een rijk onderwaterleven. Je moet wel een vergunning aanschaffen, deze is een jaar geldig.

Stranden van Costa Teguise

Costa Teguise heeft een gezellig uitgaansleven. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan cafés, restaurants en terrassen. In de restaurants kun je genieten van Spaanse specialiteiten, maar ook vaak van de internationale keuken. De meeste eetgelegenheden hebben een terras. Je vindt ze in en rond de centra.

Daarnaast zijn er enkele discotheken, discobars en een aantal kleine amusementshallen. De discobars en discotheken liggen voornamelijk in het centrum.

Een leuke eetgelegenheid aan zee is het restaurant Villa Toledo. Het restaurant is prachtig gelegen met tafeltjes aan het water en uitzicht op de prachtige kust. Het restaurant heeft heerlijke Spaanse en speciale Canarische gerechten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Teguise

Hoelang is het vliegen naar Costa Teguise?

Costa Teguise is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Teguise?

Het tijdverschil tussen Nederland en Costa Teguise is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Costa Teguise

De vliegtijd naar Lanzarote bedraagt circa 4 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 16 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Teguise?

Vanuit de plaats rijden er regelmatig bussen naar de omliggende kustplaatsen en naar Arrecife. Vanuit het centrum Las Cucharas is er een busverbinding naar het zuidwestelijke deel van de Costa Teguise.

In Costa Teguise kun je ook gebruikmaken van een taxi.Tip: Je  kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.