Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Dresden ×
    • Dresden ×

Stedentrip Dresden

Dresden is een stad met een roerige geschiedenis. Laat u meeslepen in een stad die opbloeide met gebouwen als de Semper-opera en de Frauenkirche, en die vernietigd werd in de Tweede Wereldoorlog. Met de wederopbouw van Dresden is de stad weer helemaal terug! Bezoek de historische Altstadt, vergeet niet te winkelen in Neustadt en geniet van de Saksische keuken. Kom naar Dresden!

Lees meer

Hoogtepunten Dresden

De Altstadt van Dresden staat vol met gebouwen uit de Renaissance, barok en 19e eeuw. Het prachtige operagebouw Semper, het Zwingermuseum en de Frauenkirche moeten dan ook zeker op uw lijstje staan tijdens een bezoek aan de stad!

Breng een bezoek aan een van de rijkste schatkamers van Europa: het Grünes Gewölbe (groene gewelven) in het Residenzschloss. Laat u overweldigen door het blinkende goud, de schitterende edelstenen en de glimmende parels in een prachtige barokke omgeving.

Wist u dat Dresden de oudste kerstmarkt van Duitsland heeft? De Striezelmarkt in het historische centrum bestaat al sinds 1434! Een van de hoogtepunten van de markt is het Stollenfest, waar u de typische Dresdener kerststollen kunt proeven!

Op vakantie naar Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. De stad in het voormalige Oost-Duitsland staat bekend om haar prachtige barokke gebouwen, die de stad als geen andere Duitse stad een Florentijnse uitstraling geven. Het Zwinger-museum, de Semper-opera of de Frauenkirche doen de bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ zeker eer aan.

Dresden is echter ook een stad die zware tegenslagen heeft gekend: het bombardement in de Tweede Wereldoorlog liet haast niets over van de historische gebouwen. Ook de hevige overstromingen in 2002 troffen de stad zwaar. Maar de stad wist zich te herstellen en de imposante bouwwerken en beelden zijn grotendeels gerestaureerd.

U hoeft zich in Dresden echter niet alleen te storten op cultuur: ook winkelliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek! Ga naar de Prager Straße, de Altmarkt en de Altmarkt Galerie in Altstadt voor de grote warenhuizen, of bezoek de wijk Neustadt voor leuke boetiekjes en kunstwinkels.

De Saksische keuken moet u natuurlijk niet overslaan. Proef van typische gerechten zoals een sauerbraten (gemarineerd rundvlees) of de Dresdener eierschecke (soort boerenomelet).

Ligging Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. De stad ligt aan de rivier de Elbe, in het voormalige DDR-gebied. De stad heeft een oppervlakte van circa 328 km².