JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Tsjechië - Met de auto naar Tsjechië - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Tsjechië

Ruige bergen vol van oerbossen en watervallen, maar ook middeleeuwse kastelen en eeuwenoude dorpjes: een autovakantie naar Tsjechië laat je de ongerepte natuur van Oost-Europa zien. En, waar de bruisende hoofdstad Praag je meeneemt in de mooiste, culturele bezienswaardigheden in barokstijl. Wanneer ga jij met de auto naar Tsjechië?

Autovakantie Tsjechië

Waarheen op autovakantie in Tsjechië?

Groene heuvels die geleidelijk overgaan in hoge bergen: de uitgestrekte bossen van Tsjechië laten je ongerept Europa zien. Een landschap waar kronkelende rivieren en rotspartijen zich afwisselen met de mooiste oerbossen, vol van beuken- en dennenbomen. Een autovakantie naar Tsjechië betekent een trip naar sprookjesachtige natuurlandschappen, zoals het Reuzengebergte. Tijdens je wandeling door de natuur zie je dan ook eeuwenoude kastelen, gelegen op berg- en heuveltoppen. Of, wat te denken van de streek Bohemen, zoals het Bohemer Woud? Een bosrijke en bergachtige plek met riviertjes, eeuwenoude dorpjes en burchten. En, waar je natuurlijk het nationaal park Šumava vindt. Maar, Tsjechië biedt natuurlijk meer, zoals een wintersportvakantie in Harrachov en Spindleruv Mlyn.

Een absolute parel is de hoofdstad Praag. Je vindt hier de mooiste, culturele bezienswaardigheden in barokstijl, zoals de historische binnenstad met eeuwenoude huizen.  En, natuurlijk de 14e-eeuwse Karelsburg en 9e-eeuwse Praagse burcht om niet te vergeten: deze stad mag je een waar openluchtmuseum noemen. Elke straat lijkt weer een eigen verhaal te vertellen. Plus, een plek waar je de gezelligste restaurants, boetiekwinkels en barretjes vindt. Wil je een prachtige rondreis door Tsjechië maken? Maak je klaar voor Europa in barokstijl!

Praag

Struin door het historisch centrum

Bezoek de eeuwenoude Praagse burcht

Ontdek het astronomisch uurwerk

ontdek praag

Bohemen

Wandel door bergachtige oerbossen

Ontdek Middeleeuwse kastelen

Bezoek de hoofdstad Praag

ontdek bohemen

Reuzengebergte

Wandel door het ruige gebergte

Doe de unieke boomtopwandeling

Ga op wintersport in Harrachov

ontdek reuzengebergte

Wat nodig voor een autovakantie naar Tsjechië?

Wil je reizen naar Tsjechië met de auto? Ook hier vind je bepaalde verkeersregels. Lees hieronder wat dit voor jou betekent met onze praktische tips:

  • In Tsjechië wordt tol geheven op bepaalde (auto)snelwegen. Je hebt dus een elektrisch tolvignet nodig: een tolvignet geldt als bewijs dat er voor het gebruikte voertuig wegenbelasting is betaald. Het elektrische tolvignet is gekoppeld aan het kenteken.
  • In Tsjechië betaal je met Tsjechische kronen. Wil je onderweg contant betalen? Houd hier dan rekening mee. In Praag kun je wel met de euro betalen, al is dit omgerekend meer dan wanneer je het omgerekend in Kronen zou betalen: iets om te onthouden.
  • Wil je graag op wintersport naar Tsjechië? Check van te voren of winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Tsjechië? En, wil je graag een vakantie boeken, maar weet je nog niet precies wat je zoekt? Om daar een handje bij te helpen, staan we graag voor je klaar. Wat te denken van bijvoorbeeld culturele stedentrips of juist vakanties met het gezin? Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.