Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Malta ×
  • Malta ×
  • Bugibba ×

Ooit was Bugibba een vissersdorpje, maar inmiddels behoort het tot de gezelligste badplaatsen van het schitterende Malta. De ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie dus! Geniet van de turkooizen zee, flaneer over de boulevard en ontdek de spectaculaire cultuur en natuur van het eiland. En: grijp je kans en leer duiken! Bugibba staat namelijk bekend als een van de beste duikplekken van Europa, dankzij het diepheldere water en de vele soorten vissen en koralen.

Lees meer

Op vakantie naar Bugibba

Bugibba kijkt uit over een prachtige baai met rotsachtige stranden aan de noordoostkust van het eiland Malta. In de glooiende omgeving vind je grillige rotsformaties en een aantal kleine wijngaarden op de heuvels. Bugibba was ooit een authentiek vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een bruisende badplaats. Je kunt hier genieten van een ontspannen én veelzijdige strandvakantie. Zo kun je onder meer fantastische uitstapjes naar andere plaatsen op Malta maken. Maar bovenal is Bugibba dankzij het heldere water en het koraal de perfecte duikbestemming!

Overdag kun je in Bugibba genieten van de zon op een van de rotsstranden, of wandelen langs de zee over de levendige boulevard. Er hangt een gezellig sfeertje in de plaats. Het autovrije centrum met veel gezellige terrasjes en winkels trekt vooral 's avonds allerlei mensen: jong en oud, Maltezen en buitenlanders. Fijn detail: de zomers in Bugibba zijn zeer aangenaam, met vaak een strakblauwe hemel en temperaturen van gemiddeld 26 graden!

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Bugibba

Bugibba is dé place to be om te duiken, dankzij de kleurige vissen en het buitenaards ogende koraal. Je hebt de keuze uit meerdere scholen waar je les kunt krijgen op verschillende niveaus.

Vanwege de strategische ligging van Malta heeft het eiland in het verleden vele veroveraars gekend. De Feniciërs, de Romeinen, de Arabieren, Vikingen, de Maltezer en de Britten lieten er allemaal hun sporen achter in de vorm van tempels, kastelen en kerken. Heel bijzonder zijn echter de stille getuigen uit een véél verder verleden, waarvan je er alleen al bij Bugibba twee kunt bewonderen. In de tuin van het New Dolmen Hotel liggen resten van een duizenden jaren oude Neolithische tempel. Een halve kilometer ten zuiden van Bugibba staat de prehistorische Tempel van Tal Qadi, waar een mysterieuze steen is gevonden met afbeeldingen van sterren en een halve maan erop. De vondst stelt wetenschappers al jaren voor een groot raadsel…

Vanaf de beroemde, ruige Dingli-kliffen kun je geweldig uitkijken over de azuurblauwe Middellandse Zee. En breng een bezoek aan de Blauwe Grot, vlak bij de haven van Wied iz-Zurrieq. Het zonlicht zorgt hier iedere ochtend weer voor een betoverend tafereel.

Bezoek Malta's prachtige historische hoofdstad Valletta, met haar laatmiddeleeuwse, ommuurde centrum en de prachtige haven. Ze staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een zondagsmarkt en een scala aan bezienswaardigheden. Neem ook zeker een kijkje in de Sint-Janscokathedraal, waar een van de bekendste werken van Caravaggio hangt (de Rembrandt van Italië).

Bezorg de kinderen een onvergetelijke dag met en bezoek aan het nabijgelegen Splash Waterpark in Bahar Ic-Caghag, met de leukste glijbanen en spectaculaire attracties!

Onze tips voor je vakantie in Bugibba

Bugibba is perfect gelegen om veel uitstapjes te maken en het schitterende Malta te ontdekken. In de omgeving liggen historische dorpen die helemaal opgetrokken zijn uit kalksteen, ruige kusten, pittoreske havens met kleurige bootjes en een prachtig binnenland met heuvels, vruchtbare valleien en terrasvormige velden.

 • Een bijzondere aanrader is een idyllische boottocht langs de grillige kust. Huur een motorbootje en meer aan bij verlaten baaitjes en waan je op een onbewoond eiland.
 • Een bewonderenswaardig staaltje architectuur zijn de Megalithische tempels op Malta (en het nabijgelegen eiland Gozo). Deze gigantische bouwwerken van manshoge stenen zijn nog ouder dan de Egyptische piramides en Stonehenge!
 • Maak een relaxed uitstapje naar de autovrije, voormalige hoofdstad Mdina die een nog beter bewaard ommuurd middeleeuws centrum heeft dan de hoofdstad Valletta. Ook staan er veel gebouwen uit de tijd van de barok.
 • In de schilderachtige haven van Marsaxlokk, de belangrijkste vissersplaats van Malta, is het één en al bedrijvigheid. De traditionele vissersbootjes, netten die te drogen hangen en het schitterende uitzicht op zee vormen een fotogeniek tafereel.

Stranden van Bugibba

Er zijn geen zandstranden op Malta, in plaats daarvan kun je een duik nemen in het turkooizen water vanaf enkele geëgaliseerde rots- en betonplateaus van verschillende hoogten. Je hebt in Bugibba de keuze uit drie gezellige plekken om te zonnebaden aan zee.

Aan de levendige kustweg en boulevard in het noordoosten van de plaats ligt het Bugibba-strand, dat voornamelijk bestaat uit rotsplateaus. Ook de zeebodem is bedekt met rotsen en zeewier en het heldere water is direct diep. Vlakbij is een gezellig pleintje in het centrum, met terrasjes van bars en restaurants. Het strand ligt aan een hoge muur, gevormd door de hoger gelegen kustweg en de boulevard. In de muur zie je pittoreske, in pasteltinten geverfde deurtjes waarachter vissersbootjes liggen opgeslagen. Van mei tot en met oktober worden er ligbedden met matrasjes verhuurd en zijn er parasols die je kunt lenen. Ook zijn er douches, toiletten, twee snackbars en ijscokar.

Ten westen van het Bugibba-strand, een klein stukje verder aan de levendige kustweg en boulevard, vind je het Bognor-strand. Aan het water liggen rotsplateaus en de rotsachtige zeebodem is direct diep. Je bereikt het strand via een trap. Achter het strand zijn een aantal hoger gelegen bars en restaurants met gezellige terrasjes en het sportveld met doelen. Van mei tot en met oktober worden er ligbedden met matrasjes verhuurd en zijn er parasols die je kunt lenen. Verder zijn er douches, toiletten, een cafetaria en een ijscokar.

Het kleine Islet-strand (circa 50 m) ligt aan de noordwestzijde van Bugibba, langs de kustweg en boulevard richting St. Paul's Bay. Het strand bestaat uit geëgaliseerde rotsplateaus en heeft een rotsachtige zeebodem die direct diep is. Aan één kant vormt een kleine pier de grens en aan de andere kant een charmante, kleine vissershaven. Op het Islet-strand vind je enkele handige faciliteiten, zoals toiletten, een cafetaria en een frisdrankkraampje.

Uitgaan in Bugibba

Neem je mooiste outfit mee, want in Bugibba kun je lekker eten en uitbundig feesten! Er zijn veel bars en pubs, eenvoudige en gezellige restaurants en terrassen waar je kunt genieten van de zon of een zwoele zomernacht. Een aantal eetgelegenheden heeft Maltese specialiteiten en er zijn pizzeria's, hamburgerrestaurants, een crêperie en een Aziatische restaurants in Bugibba. Bijna alle tentjes beschikken over een buitenterras en een eigen bar en liggen voornamelijk in en rond het centrum. Als toetje kun je een ijsje halen in een van de ijssalons. Is de zon eenmaal in de zee gezakt, dan openen de discobars hun deuren en kun je tot in de late uurtjes dansen.

Praktische tips voor je vakantie naar Bugibba

Waar ligt Bugibba in Malta?

Bugibba ligt in het noorden van Malta.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Bugibba?

Voor een vakantie in Bugibba vlieg je naar de luchthaven van Malta, die op ruim 20 km afstand ligt.

Hoe lang is het vliegen naar Bugibba?

De vliegtijd vanuit Nederland naar Malta bedraagt circa 3 uur en de verbinding is meestal rechtstreeks.

Hoe lang is de transfertijd van de luchthaven naar Bugibba?

De transfertijd van de luchthaven naar Bugibba bedraagt ongeveer 35 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Bugibba?

's Zomers rijden er regelmatig (goedkope) bussen naar de plaatsen Qawra en Valletta, St. Paul's Bay, Marsaxlokk, Golden Bay, Sliema en St. Julians. Ook Popeye Village en Cirkewwa/Marfa (haven) zijn bereikbaar per bus. Er zijn geen treinen op Malta en taxi's zijn er relatief duur. Tip: let er op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.

Wil jij genieten van een zonvakantie in het gezellige en mooie Bugibba? Bekijk dan ons aanbod hotels in Bugibba of boek meteen een last minute op Malta.