Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Malta ×
  • Malta ×
  • St. Pauls Bay ×

Vakantie St. Pauls Bay

San Pawl il-Baħar – vrienden mogen ook St. Pauls Bay zeggen  – is een fantastisch leuke badplaats op Malta. Want zijn eeuwenoude historie, pittoreske strandjes en een gezellig stadsleven de perfecte ingrediënten voor jouw droomvakantie? Dan zit je in St. Pauls Bay helemaal goed. Wij snappen wel waarom steeds meer vakantiegangers dit voormalige vissersdorp weten te vinden! 

Lees meer

3 redenen voor een vakantie naar St. Pauls Bay

✓ Geliefde vakantiebestemming in Malta
✓ Mogelijkheden voor snorkel- en duiktrips
✓ Eeuwenoude bezienswaardigheden liggen binnen handbereik

Bezienswaardigheden St. Pauls Bay

St. Pauls Bay ligt op het zonnige eiland Malta, op zo´n 15 kilometer van de hoofdstad Valletta en in dezelfde gemeente als de bekende badplaatsen Qawra en Bugibba. In St. Pauls Bay is het wat kalmer, toch ademt de omgeving vakantiesferen. Dat merk je vooral wanneer je langs de kust en langs de haven struint. En er is een rijke geschiedenis die teruggaat tot wel 3000 jaar voor Christus. Die geschiedenis is dan ook waar het voormalige vissersdorp zijn naam aan dankt. Volgens de legende zou dit namelijk de plek zijn waar apostel Paulus, tijdens zijn tocht naar Rome, een schipbreuk leed. De behulpzame inwoners van St. Paul's Bay vingen hem op. Enkele aandenken aan deze gebeurtenissen zijn nog steeds te bezichtigen in de stad, zoals de Sint-Pauluskerk en de St. Paulusgrot.

De historische sferen gaan volop verder wanneer je in de wijk Xemxija wandelt. Hier ligt namelijk een prachtige Xemxija wandelroute, die je langs prehistorische vondsten, oude tombes en de ruïnes van een Romeins badhuis  brengt. Ook dichter bij het centrum zijn oude bezienswaardigheden te zien, al zijn deze wel iéts minder oud. Desondanks is de Wignacourt toren uit 1610 het beklimmen waard, want vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op zee.

St. Pauls Bay is meer dan alleen geschiedenis en stranden. Het is ook een smakelijke stad. Voor (internationale) maaltijden en lokale lekkernijen kun je aanschuiven bij de restaurants en café’s langs de kust. Sommige van deze eet- en drinkgelegenheden hebben zelfs een zwembad, zodat je na een koffietje een verfrissende duik kunt nemen mét zeezicht.

Onze tips voor een vakantie in St. Paul’s Bay

 • Ben je op zoek naar avontuur? Dan is St. Paul’s Bay ook een goede uitvalsbasis om de rest van Malta te verkennen. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de oude stad Mdina, de Tempels van Hagar Qim en Mnajdra of de charmante vissersdorpen aan de kust.
 • Meer zien van de kustlijn van Malta? Maak tijdens je St. Pauls Bay vakantie een boottochtje!
 • Een lekkernij die je zéker moet proberen is pastizzi. Deze hartige hartige, gevuld gebakjes zijn verkrijgbaar bij verschillende pastizzeria’s in St. Pauls Bay.

Natuur in St. Pauls Bay

Gek op vogels? Buiten het centrum van St. Pauls Bay zit het natuurgebied Simar Nature Reserve. Het gebied is compact, maar rijk aan vogelsoorten. Zo kun je er de watersnip, meerkoet en misschien zelfs reigers tegenkomen.  

Op slechts 1,5 kilometer van het centrum zit – naar eigen zeggen – Malta’s best bewaarde natuurgeheim: Bird Park Malta. Dit natuurreservaat is de woonplaats van meer dan 200 vogelsoorten. Naast het spotten van zwanen, flamingo’s en pelikanen, kun je er ook educatieve rondleidingen krijgen. Een leuk uitje voor jong en oud!

Stranden in St. Pauls Bay

Veel stranden in Malta bestaan uit rots- en betonplateaus. In St. Pauls Bay vind je echter ook (opgespoten) zandstrandjes! Spreid bijvoorbeeld je handdoekje uit bij St. Pauls Bay Waterfront of bij Perched Beach. Vergeet je duikbril niet, want St. Pauls Bay heeft een levendige onderwaterwereld. En wil je nog meer zien, dan is een scubaduik-excursie iets voor jou. Tijdens een duik kun je onder andere barracuda’s, papegaaivissen, zeesterren en octopussen vinden. Een levendige boel dus!

Enthousiast geworden over een vakantie naar St. Pauls Bay? Bekijk ons aanbod, kies je favoriete hotel en wie weet zit je binnenkort al in het vliegtuig!