JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Informatie over bagage bijboeken en online inchecken

Bagage & online inchecken


Bij D-reizen streven we naar een vlotte start van jouw vakantie, dus hebben we alle benodigde informatie over bagageregels en online inchecken voor je verzameld. Of je nu vragen hebt over handbagage of het incheckproces, we hebben de belangrijkste informatie voor je uitgezocht. Zo kun jij zorgeloos genieten van de voorpret!


Is online inchecken verplicht?

Tegenwoordig kun je bij veel luchtvaartmaatschappijen eenvoudig online inchecken voor je vlucht en bij sommigen is dit zelfs verplicht. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat je servicekosten betaalt voor het inchecken op de luchthaven, dit tarief verschilt per luchtvaartmaatschappij. Controleer altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele informatie of neem een kijkje op de website van de ANVR met de vervoersvoorwaarden. 

Goed om te weten: je bent zelf verantwoordelijk om 24 uur voor vertrek je vlucht te checken op eventuele wijzigingen.

Hand- en ruimbagage

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je gratis een kleine handbagage meenemen. Een kleine handbagage heeft de grootte van een laptoptas, kleine rugtas of een handtas. Het meenemen van ruimbagage is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen, zeker binnen Europa, niet gratis. De kosten, die worden bepaald door de luchtvaartmaatschappijen, kunnen op elk moment wijzigen. Ook verschillen de kosten per reisorganisator, per bestemming en per gewicht. 

Hoe kan ik online inchecken en bagage bijboeken?

Tijdens het boekingsproces kun je vaak tegen betaling extra (hand)bagage bijboeken en anders kun je dat later rechtstreeks bijboeken bij de luchtvaartmaatschappij. In je persoonlijke Mijn D-reizen omgeving vind je doorgaans de inloggegevens voor jouw vlucht. Dat is handig!

De inloggegevens staan onder het kopje 'Vluchten & Bagage' en met deze gegevens kun je vaak online inchecken, extra (hand)bagage bijboeken of stoelen reserveren. Soms zijn deze gegevens nog niet beschikbaar en ontvang je die op een later moment in de reisbescheiden.

Om je wel alvast een indruk te geven bij welke luchtvaartmaatschappijen je (verplicht) online kunt inchecken, hebben wij speciaal voor jou deze incheck informatie voor je op een rij gezet.