Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malta ×
    • Malta ×
    • Sliema ×

Sliem Għalik Marija – of rust en kalmte – is de betekenis van de naam Sliema in het Maltees, en dit was vroeger zeker van toepassing. Nu kun je in dit toeristische en economische centrum genieten op heerlijke stranden, meedansen tijdens de verschillende dorpsfeesten en heerlijk duiken in de Middellandse Zee!

Lees meer

Op vakantie naar Sliema

Sliema ligt op een landtong in het noordoosten van Malta, aan de kust van de Middellandse Zee. St. Julian’s ligt op ongeveer 2 km, Sliema loopt hier in het noordwesten in over. Valletta - de hoofdstad van Malta - ligt op circa 5 km. Malta Airport, ook wel Luqa Airport genoemd, ligt op ongeveer 9 km.

De plaats bied je een zeer uitgebreide keuze aan duikfaciliteiten, je kunt zonder moeite de prachtige Middellandse Zee ontdekken. Aan de beton- en rotsstranden zijn diverse horecagelegenheden en speelmogelijkheden voor kinderen, dus volop faciliteiten voor een heerlijke dag!

De wandelpaden en het parkje met een plein maken een wandeling door de plaats zeer aangenaam Als je meer wilt zien van de omgeving, dan is Valletta een goede keuze. De hoofdstad heeft een prachtig laat middeleeuws centrum, en de Sint Janscokathedraal met een meesterwerk van Caravaggio.

Leuke winkels, een mooie haven en vooral veel gezelligheid vind je in zowel Sliema als St. Julian’s!

Excursies Sliema

In en om de plaats heb je volop mogelijkheden voor verschillende activiteiten: Wil je het landschap in de omgeving van Sliema op een spectaculaire manier ontdekken? Maak dan een jeepsafari! Op Manoel Island, ten noorden van Valletta, kun je het Fort Manoel bezichtigen. Deze is gebouwd tussen 1723 en 1755, en is één van de forten die gebouwd is om de stad te verdedigen. Bezoek ook het buureiland van Malta: Gozo! Je komt aan in de haven van Mgarr, de tocht duurt ongeveer 20 minuten vanuit Cirkewwa. De kleine plaatsen, stranden, rotsen en culturele pracht maken van deze excursie een bijzonder uitstapje. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Malta.

Ligging

De omgeving is heuvelachtig, prachtig om wandelingen te maken. Wel is het dichtbebouwd, en om het grootste deel van de plaats loopt een drukke kustweg en boulevard. Het ligt op een landtong, en wordt omringd door de Middellandse Zee. Je kunt een wandeling maken naar de haven en naar de landtong waar je een prachtig uitzicht hebt op hoofdstad Valletta.

In het zuiden loopt de plaats over in Gzira, en in het noordwesten in St. Julian’s.

De grillige kust van de plaats wordt gekenmerkt door rotsen en baaien. De stranden bestaan vooral uit beton, rotsen en rotsplateaus.

Stranden van Sliema

Rust heerlijk uit op één van de onderstaande stranden: Het Beachclubs-strand bestaat vooral uit rotsplateaus en de zeebodem is direct diep. Op dit strand zijn beachclubs waar de stranden bij horen. Om op de stranden te komen moet je toegang betalen. Voor kinderen is de toegang gratis als ze begeleid worden door volwassenen. Er zijn douches, kleedcabines en diverse horecafaciliteiten. Voor kinderen zijn er speeltoestellen. Ook zijn er zoutwaterzwembaden. In de zomermaanden is er een EHBO-post en is er strandbewaking aanwezig. Honden zijn niet toegestaan. Het zeer lange Sliema-strand (circa 950 m) ligt in het noorden, achter het strand loopt de drukke kustweg. Het bestaat uit beton, rotsen en rotsplateaus, en de zeebodem is zo goed als direct diep. Je kunt ligbedden en parasols huren, en er zijn douches en toiletten. Ook zijn er horecafaciliteiten, en kinderen kunnen in de grote kinderspeeltuin een prachtige dag hebben. Honden zijn niet toegestaan. Beton- en rotsplateaus bepalen het Centrum-strand, waar de zeebodem meteen diep is. Het ligt ten oosten van het centrum en heeft beperkte parkeergelegenheid.

Bezienswaardigheden Sliema

De smalle straatjes, oude gebouwen en prachtige kerken van Sliema wil je niet missen. Maak een wandeling door de plaats en geniet van het Maltese leven. Het gezellige centrum en de zeer uitgestrekte boulevard zijn hier zeer geschikt voor!

De plaats is een uitstekende locatie om de omgeving te verkennen! Maak een tocht per ferry naar hoofdstad Valletta, of maak een langere tocht langs de verschillende mooie havens en om het eiland heen. Ook een rondvaart door de haven van de plaats is zeer bijzonder.

Grotten, koraalriffen en scheepswrakken van dichtbij bekijken? Dat is aan de kust geen enkel probleem. Met een watertemperatuur van ongeveer 23°C in de zomer en alle ontdekkingen is een heerlijke duik haast vanzelfsprekend!

Verrassende Highlights in Sliema

Valletta, op ongeveer 5 km, heeft de auberges uit vroeger tijden bewaard. Leden van ridderorden uit Europa kwamen naar Malta en hadden ieder hun eigen onderkomen, de auberges die je nog steeds kunt zien. Het centrum, laatmiddeleeuws, is zeer bijzonder omdat de stadsmuren nog volledig intact zijn. De plaats staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Luzzu’s (kleurrijke vissersboten) en zeer uitgebreide uitgaansmogelijkheden: dit vind je allemaal in St. Julian’s (op ongeveer 2 km). Samen met Paceville is dit hét uitgaanshart van het eiland, en vanuit Sliema goed te bereiken. De plaats loopt in het noordwesten over in het levendige St. Julian's,

Wil je Engels, Spaans of Italiaans leren in een bijzondere omgeving? Op Malta, en zeker in Sliema, vind je diverse taalscholen waar je deze en andere talen kunt leren.

Stranden van Sliema

In het centrum en langs de kustweg/boulevard heb je de restaurants voor het uitkiezen. Italiaans, snackbars, fastfood en pizzeria’s is allemaal mogelijk. Een aantal heeft een terras waar je nog even kunt genieten van de levendige sfeer in de plaats. Voor meer eetgelegenheden kun je natuurlijk ook naar St. Julian’s op ongeveer 2 km, waar je onder andere van een Aziatische maaltijd of een visspecialiteit kunt genieten.

Voor een toetje of een heerlijke kop koffie kun je naar één van de ijssalons en koffiebars. De diverse cafés en Engelse pubs bieden volop mogelijkheden voor een avond uit. Deze vind je vooral in het centrum en aan de boulevard/kustweg. In St. Julians’s heb je nog meer keuze aan cafés en bars.

Sliema heeft geen discotheken, maar geen nood: ook hiervoor is St. Julian’s (en Paceville) bij uitstek geschikt! In de discotheken en discobars kun je een mooie avond uit!

Bij drink- en eetgelegenheden kun je aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Sliema

Hoelang is het vliegen naar Sliema?

Sliema is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Sliema?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Sliema.

Wat is de route van Nederland naar Sliema

De vliegtijd vanuit Nederland naar Malta bedraagt circa 3 uur en de verbinding is meestal rechtstreeks. De aanvlieghaven is Valletta, deze ligt op 9 km van de plaats.

Hoe is het openbaar vervoer in Sliema?

Er zijn verschillende busverbindingen, Sliema heeft een busstation. De frequentie van de bussen is regelmatig. Je kunt met de bus via Gzira naar Valletta, via St. Julian’s, Bugibba, Qawra en havenplaats Cirkewwa naar Golden Bay, en via St. Julian’s naar Bugibba. Via Mosta en Rabat rijdt er ook een bus naar Mdina. Ook kun je via Mellieha naar Cirkewwa.

Je kunt vanuit Sliema ook gebruik maken van de taxi. Je kunt naar St. Julian’s, Birkirkara en Valletta, en naar de luchthaven op circa 9 km van de hoofdstad.

Een andere manier van vervoer is de veerboot, hiermee kun je ook naar Valletta reizen.Tip: Let erop dat in de taxi de meter aanstaat of spreek een prijs af met de chauffeur.