Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kefalos ×

Wil je genieten van het Griekse eiland Kos? Ontspan op de zonovergoten stranden of bezoek de prachtige ruïnes in het oude centrum, om daarna te eindigen in het lager gelegen nieuwe gedeelte van deze badplaats. Kefalos biedt alles voor cultuurliefhebbers, jonge kinderen en rustzoekers. Hier vind je nog de authentieke Griekse sfeer.

Lees meer

Op vakantie naar Kefalos

Kefalos is de rustige badplaats in het zuidwesten van Kos. De prachtige stranden van Kefalos staan bekend als de mooiste van het eiland. Hoewel de badplaats in het zuidwesten van het eiland ligt, kun je vrij gemakkelijk excursies maken op het eiland.

In het nieuwe centrum kun jegenieten van de heerlijke terrasjes en sfeervolle restaurants. Net als in het oude centrum kun je er winkelen. Kefalos is de ideale bestemming voor mensen die willen kennismaken met het authentieke Griekse leven.

Ligging

Het landschap rond het nieuwe gedeelte van Kefalos is vrij vlak. In de omgeving van Kefalos vind je enkele akkers en kale terreintjes. De badplaats ligt aan een baai, die door heuvels is omsloten. Je kunt het oude gedeelte van Kefalos, bereiken via een lange, steile, slingerende weg. Het ligt hoger boven de kalksteenrotsen.

Kefalos ligt aan de zuidwestkust van Kos. De badplaats heeft diverse stranden die grotendeels uit grind en kiezels bestaan. De stranden liggen aan een baai. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot vrij snel af en is over het algemeen bedekt met kiezels, keien, rotsen en zand. Je kunt er ligbedden huren. Voor de kust ligt het rotseilandje Kastri met de kapel.

Stranden van Kefalos

De stranden van Kefalos zijn vooral fijngrindstranden: Het zeer lange Kamari-strand (circa 1,6 km) bestaat vooral uit fijngrind, keien, kiezels en zand en heeft een vrij geleidelijk tot vrij snel aflopende zeebodem. Je kunt op het strand ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en enkele horecafaciliteiten. Het Aghios Stefanos-strand is een lang fijngrindstrand (circa 400 m). De zeebodem loopt zeer geleidelijk af en is bedekt met keien, rotsen en zand. Het ligt aan een kleine baai met aan één kant de ruïne van de burcht van Agios Stefanos. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd. Er is strandbewaking en er zijn douches. Voor de peuters is er een peuterglijbaan. Het kleine Cavos-strand (circa 70 m) bestaat voornamelijk uit fijngrind en kiezels en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem die met keien en kiezels is bedekt. Kleine pieren begrenzen het strand dat je via treden bereikt. Ook op dit strand kun je  ligbedden en parasols huren. Het Faros-strand is een fijngrindstrand met keien en kiezels met een vrij snel aflopende zeebodem. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren en er zijn douches. Het strand heeft een restaurant. Het Faros-strand ligt tussen een begroeide, hoge heuvel en een pier van rotsblokken, met een kleine haven.

Bezienswaardigheden Kefalos

In het oorspronkelijke centrum van Kefalos mag je de restanten van het middeleeuwse kasteel en de windmolen van Papavassilis niet missen.

Op circa 40 km van Kefalos, in Antimechia, kun je de enige nog werkende twee eeuwenoude windmolens bekijken. Tegenover de molen vind je 'Paradosiakó Spíti'. Dit is een 19e eeuws huis, dat gerestaureerd is en in oorspronkelijke Griekse stijl is ingericht. Hier kun je zien hoe een boerenfamilie 150 jaar geleden leefde op Kos.

Bij het Aghios Stefanos-strand kun je de overblijfselen zien van de prachtige kerk 'Basilica Aghios Stefanos'.

Verrassende Highlights in Kefalos

Voor de kust van Kefalos, op circa 50 m, ligt het kleine rotseiland Kastri. Er staat een mooie kapel. Je zou dit eilandje zwemmend kunnen bereiken, maar het verkeer op het water is vrij druk!

Stranden van Kefalos

In het nieuwe centrum van Kefalos zijn diverse eenvoudige terrasjes en restaurants met een barfunctie. Hier kun je genieten van een heerlijke taramosalata (Griekse roze pasta van viskuit met olijfolie) of van de plaatselijke retsina (wijn met een typische harssmaak). Vrijwel alle eetgelegenheden hebben een terras. De meeste hebben ook een bar.

De avond kun je afsluiten in de gezellige cocktailbars of de discotheek in Kefalos.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kefalos

Hoelang is het vliegen naar Kefalos?

Kefalos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kefalos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kefalos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kefalos

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 40 km van Kefalos. De transfertijd is ongeveer 25 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kefalos?

In Kefalos kun je de bus nemen naar Kos-stad, via Mastichari en Paradise Beach.