Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Marmari ×

Wil je genieten van een ontspannen en welverdiende vakantie in een zonovergoten badplaats? Dan is Marmari dé plek waar je heen moet. Met haar lange zandstrand, heerlijke zeewind en authentieke Grieks centrum is deze kustplaats een ideale plek voor jou! Marmari leent zich bovendien prima als uitvalsbasis voor prachtige excursies op het eiland van Kos.

Lees meer

Op vakantie naar Marmari

Marmari is een rustige badplaats in het noorden van Kos, op circa 12 km van het vliegveld. Deze badplaats ligt in een prachtige omgeving waar de authentieke Griekse sfeer nog te proeven is. In het centrum liggen heerlijke terrasjes en sfeervolle restaurantjes. Daarnaast biedt Marmari genoeg mogelijkheden om te kunnen shoppen.

Het lange zandstrand is ideaal om heerlijk te zonnen of om af te koelen in het heldere zeewater van de Egeïsche Zee. Vanwege de aanwezige zeewind en de sterke branding is Marmari een paradijs voor surfliefhebbers.

Door de centrale ligging van Marmari is de badplaats een ideale plek om uitstapjes en excursies te maken, zoals een bezoek aan het tempelcomplex Asklepion.

Marmari is geschikt voor een breed publiek, maar door de rust minder geschikt voor jongeren.

Excursies Marmari

Wat je absoluut moet doen als in Marmari bent: Voor de doorgewinterde shopper is een bezoek een Kos-stad een absolute must. In Kos-stad zijn er in het grote centrum veel winkels te vinden. Je vindt er juweliers, toeristenwinkels en minimarkten. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Kos.

Ligging

Het landschap van Marmari is vlak, landelijk en uitgestrekt met weilanden en akkers. Het achterland van Marmari is bedekt met enkele begroeide heuvels. Tussen Marmari en Tigaki, in het oosten van de plaats, is een meertje met zoutpannen die tussen rietbossen ligt. De fraaie eilanden Pserimos en Kalymnos liggen voor de kust van Marmari.

Marmari ligt aan de noordkust van het eiland Kos. De badplaats is vrij vlak en heeft een zandstrand die voor de hele plaats ligt. Een smalle duinstrook ligt achter het zandstrand.

Stranden van Marmari

Op het strand van Marmari kun je heerlijk zonnebaden: Het zeer lang Marmari-strand (circa 2,6 km) wordt omgeven door duinen. Het strand bestaat vooral uit zand en zeewier. Richting de badplaats Tigaki is het deels een naturistenstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en bij harde wind kan er een sterke branding ontstaan. Je kunt op het strand ligbedden met parasols huren. Bovendien zijn er ook zonne- en windschermen aanwezig. Het strand beschikt over douches en kleedcabines. Voor een verkoelend drankje is er een bar. De kinderen kunnen hun energie kwijt in verschillende speeltoestellen op het strand.

Bezienswaardigheden Marmari

Als je naar Marmari gaat, mag je beslist het prachtige zoutmeer tussen Marmari en Tigaki niet overslaan. Dit zoutmeer wordt bewoond door grote schilpadden en in de lente en zomer zie je de flamingo's en ooievaars op het eiland Kos.

Met een eilandtour kun je het gehele eiland Kos bewonderen. Je bezoekt de prachtigste berg- en vissersdorpjes van het eiland. En ga eens lunchen in de gezellige badplaats Kamari.

Verrassende Highlights in Marmari

Maak eens een excursie naar de omringende eilanden Kalymnos en het nauwelijks bewoonde Pserimos. Of geniet van een boottocht naar de Turkse badplaats Bodrum.

Het zoutmeer tussen Marmari en Tigaki kun je te paard ontdekken via het natuurgebied Alikes. Een aanrader!

Stranden van Marmari

In het centrum van Marmari kun je terecht in sfeervolle restaurants en taverna's. Vrijwel alle eetgelegenheden hebben een terras en een bar, waar je beslist eens een ouzo (sterke anijsdrank) of een heerlijke retsina (harswijn) moet nemen. Een aantal gezellige restaurants ligt langs de invalsweg van Marmari. In Marmari kun je terecht op knusse terrasjes om te genieten van de Griekse zonsondergang.

Dan zijn er nog enkele discobars in Marmari, maar om te genieten van een druk en bruisend nachtleven is Kos-stad, op circa 15 km aantrekkelijker.

Restaurant- en caféhouders proberen je graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat je hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond. In Kos-stad, circa 15 km van Marmari, zijn meer uitgaansmogelijkheden.

Praktische Tips voor je vakantie naar Marmari

Hoelang is het vliegen naar Marmari?

Marmari is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Marmari?

Het tijdverschil tussen Nederland en Marmari is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Marmari

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 km van Marmari. De transfertijd is ongeveer 25 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Marmari?

Er is een regelmatige busverbinding via Tigaki naar Kos-stad.

Ook kun je vanuit Marmari gebruik maken van een taxi. Deze brengt je naar Kos-stad, Tigaki, Zipari of de luchthaven.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.