Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Tigaki ×

Met haar prachtige zandstrand, leuke promenade en diverse restaurantjes biedt Tigaki alles voor de vakantieganger. Je kunt rustig zonnen op het strand en een verkoelende duik nemen in de Egeïsche Zee. Tigaki is een prima uitvalsbasis om mooie excursies te maken op het eiland Kos. Het is een rustige plaats waar je geniet van een heerlijke vakantie met een drankje op één van de vele terrasjes.

Lees meer

Op vakantie naar Tigaki

Tigaki is een gezellige badplaats aan de noordkust van Kos, met een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt langs de gehele plaats. In het centrum kun je in de verschillende barretjes en op terrasjes genieten van de zon en een glas retsina, de bekende Griekse harswijn. 

Een vakantie in het Griekse Tigaki is uitermate geschikt voor de cultuur- en natuurliefhebber. Dicht in de buurt van het prachtige Alikes-zoutmeer en het Romeinse theater Odeon kun je fantastische uitstapjes en excursies maken. 

Voor gezinnen met kleine kinderen is deze badplaats een ideaal. De kids kunnen heerlijk vertoeven in het heldere zeewater, of in één van de vele all inclusive resorts.

Bezienswaardigheden en excursies in Tigaki

Wanneer je op vakantie bent op Kos, zijn er tal van bezienswaardigheden te bezoeken, en zo ook in en vanuit het stadje Tigaki. Ga voor een fantastische boottocht naar het vulkanische eiland Nisyros vanuit Kos-Stad. De haven van Kos-stad ligt op circa 11 kilometer afstand.

Onze tips voor in Tigaki

Hieronder vind je een aantal van onze tips voor wanneer je op vakantie bent in Tigaki. Ze zijn zeker de moeite waard.

  • In Paleopili - op circa 8 kilometer van Tigaki - staat het prachtige Casa Romana. Dit gereconstrueerde Romeinse stadhuis uit de 3e eeuw heeft waardevolle muurschilderingen en vloermozaïeken.
  • Een bezoek aan het Alikes-zoutmeer mag je niet missen. Bij dit meer, tussen Tigaki en Marmari, leven grote schildpadden en in het voorjaar zie je er ooievaars en flamingo's. In de zomermaanden komt dit zoutmeer droog te liggen en is het een broedplaats voor veel verschillende soorten vogels, wat zorgt voor een indrukwekkend plaatje.

Stranden van Tigaki

Leg je handdoek maar neer op het zeer lange strand van Tigaki! Het Tigaki-zandstrand (circa 3 kilometer) ligt voor de gehele plaats Tigaki en is zeer geschikt voor de kinderen. Er zijn strandbedjes beschikbaar en je kunt parasols huren. Verder zijn er ook douches, kleedcabines en toiletten te vinden. Bovendien is er strandbewaking aanwezig en voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen.

Restaurants en uitgaan in Tigaki

De meeste eetgelegenheden in Tigaki vind je langs de kustweg en de invalsweg van de Griekse stad. Je kunt hier genieten van een authentieke Griekse maaltijd of een pizzeria bezoeken.

In Tigaki zijn een aantal bars en een discobar. Deze sfeervolle uitgaansgelegenheden hebben vrijwel allemaal een terras. Je kunt hier zowel genieten van Griekse specialiteiten, als van de internationale keuken.

Praktische Tips voor je vakantie naar Tigaki

Waar ligt Tigaki op Kos?

Tigaki ligt aan de noordkust van het eiland Kos. De kuststrook is vlak met een zeer lang zandstrand. Achter het strand kun je over de promenade slenteren met de sfeervolle restaurants en verschillende accommodaties.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Tigaki?

Voor een vakantie naar Tigaki, vlieg je naar luchthaven Kos-Hippocrates.

Hoelang is het vliegen naar Tigaki?

Luchthaven Kos-Hippocrates is rond de 4 uur vliegen vanaf Nederland.

Hoelang is de transfertijd naar Tigaki?

Het vliegveld ligt op circa 16 kilometer van Tigaki. De transfertijd vanaf het vliegveld is ongeveer 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Tigaki?

Vooral in de zomermaanden rijden er regelmatig bussen vanuit de invalsweg en het centrum naar Kos-stad. Op zondag rijden de bussen minder frequent. Er rijdt ook regelmatig een bus naar Marmari, wat bekend staat om haar brede stranden waar je kunt paardrijden door het water. Per taxi kun je vanuit Tigaki naar onder andere Marmari, Kos-stad en de luchthaven. Tip: ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.

Al helemaal in de wolken van deze Griekse badplaats? Bekijk snel ons aanbod en regel jouw vakantie naar Tigaki!